FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Shutter Island

Film

Inspecteurs Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) en Chuck Aule (Mark Ruffalo) krijgen een naargeestige opdracht: zij worden naar Shutter Island gestuurd, een gevangeniseiland waar gestoorde vrouwelijke criminelen worden vastgehouden. Daar moeten zij onderzoeken wat er met een verdwenen gevangene is gebeurd. Hoe zij heeft kunnen ontsnappen is een raadsel; de cellen op Shutter Island zijn zwaar beveiligd en tussen het eiland en het vasteland bevindt zich zestien kilometer woest zeewater. Gevangenisdirecteur John Cawley (Ben Kingsley) zegt dat het lijkt alsof ze in het luchtledige is verdwenen.

Daniels en Aule gaan op onderzoek uit en komen erachter dat de dame in kwestie gevangene nummer 67 was, terwijl er officieel maar 66 gevangenen op het eiland verblijven. De twee inspecteurs krijgen de indruk dat er iets niet in de haak is met deze gevangenis, maar daarbij krijgen ze gek genoeg geen medewerking van de directeur. Iedereen die de twee detectives spreekt over de zaak komt daarnaast weer met een nieuw verhaal, wat alles steeds gecompliceerder maar vooral dreigender maakt.

Niet alleen is deze thriller de vierde samenwerking tussen Leonardo DiCaprio en regisseur Martin Scorsese, ook is het na Clint Eastwood's 'Mystic River' en Ben Affleck's 'Gone Baby Gone' de derde verfilming van een boek van Dennis Lehane.

Genre Drama, Mysterie, Thriller
Scenario Laeta Kalogridis, Steven Knight
Regie Martin Scorsese
Cast Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Emily Mortimer, Michelle Williams, Max von Sydow, Jackie Earle Haley, Patricia Clarkson, Ted Levine, John Carroll Lynch, Elias Koteas, Robin Bartlett, Christopher Denham, Spencer Treat Clark, Charlie Hewson
Speelduur 138 min
Land van oorsprong Verenigde Staten
Label Paramount Pictures, Phoenix Pictures, Sikelia Productions
Releasejaar 2010
Bioscooprelease NL 18-02-2010
DVD-release NL 01-07-2010
IMDB-score 8.1
Aantal stemmen IMDB 832524
Meer informatie FilmTotaal
Meer informatie FilmTotaal
Kijkwijzer Vanaf 16 jaarGeweld
Waardering 8.0
User-waardering 7.5
Aantal stemmen67
Verdeling van de stemmen
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.