FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Gran Torino

Film

Walt Kowalski is een norse oude weduwnaar die zijn dagen slijt met het verzorgen van zijn lievelingsauto: Een Ford Gran Torino uit 1972. Walt vindt dat zijn buurt niet meer is wat het geweest is, want er zijn naar zijn mening teveel buitenlanders komen wonen. En Walt heeft het daar niet zo op. Met name van de Koreanen moet hij niets hebben; Walt heeft zelf nog in de Korea-oorlog gevochten dus deze veteraan heeft zijn redenen om wantrouwig te zijn naar Koreanen. Als een Koreaanse tiener genaamd Thao probeert om Walt?s geliefde Gran Torino te stelen valt aanvankelijk te vrezen dat bij de oude vetraan alle stoppen doorslaan. Maar Walt besluit juist om Thao een soort heropvoedingscursus te geven in plaats van dat hij de jongen er van langs geeft. Als blijkt dat Thao onder druk van een lokale jeugdbende de auto moest stelen besluit Kowalski om het heft in eigen handen te nemen en zelf die criminelen aan te pakken.

Ook al was Clint Eastwood al 78 (!) toen hij deze film maakte, als oude van dagen bleek hij nog net zo dreigend te kunnen zijn als destijds in zijn jonge jaren als Dirty Harry Callahan. Al voordat Gran Torino uitkwam was zijn uitspraak ?Get Off My Lawn!? al op weg bijna net zo legendarisch te worden als Dirty Harry-quotes als ?Do You feel Lucky Punk?? of ?Make my Day?.

Genre Actie, Avontuur, Misdaad, Drama, Thriller
Scenario Nick Schenk
Regie Clint Eastwood
Cast Clint Eastwood, Cory Hardrict, John Carroll Lynch, Geraldine Hughes, Brian Haley, Dreama Walker, Doua Moua, Brian Howe, Sarah Neubauer, Lee Mong Vang, Nana Gbewonyo, Christopher Carley, Bee Vang, John Anton, Austin Douglas Smith, Ahney Her, Ramon Camacho, Rio Scafone
Speelduur 116 minuten
Land van oorsprong Duitsland
Label Matten Productions, Double Nickel Entertainment, Gerber Pictures
Releasejaar 2008
Bioscooprelease NL 12-03-2009
DVD-release NL 15-07-2009
IMDB-score 8.1
Aantal stemmen IMDB 656050
Meer informatie FilmTotaal
Meer informatie FilmTotaal
Kijkwijzer Vanaf 12 jaarGeweldDiscriminatieGrof taalgebruik
User-waardering 7.6
Aantal stemmen6
Verdeling van de stemmen

juli 2012

november 2011

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.