Tandeloos beest en IK

Dick (Bornfree)

De democratie is een tandeloos beest. Een gedrocht in de wereld van agressieven en pathologische leugenaars. Ik ben geen socialist en het rechtse vind ik ook eng. Ik zit waarschijnlijk ergens in het midden, daarom een ‘middeninst’. En hoe meer wij ons verstand verliezen als individualist, en daarna als groep, hoe eerder de vliezen zullen breken en het ongewenste kind geboren zal worden. Het ongewenste kind heet het nieuwe IK. Ik staat voor het individu en nergens anders voor. Zijn vader heet Donald Trump en zijn moeder Ghislaine Maxwell. Deze twee hadden ook vaders, qua gedrag, die aan de wieg stonden van het uiteindelijke karakter van IK.

De enige bescherming van ons aller tandeloos beest is de rechterlijke macht. Waar IK kan bijten en verwonden tot een politieke dood volgt kan het beest alleen maar wijzen naar een grondwet en wetboeken. Dat IK daar zijn reet mee afveegt is inmiddels wel duidelijk. Ze ‘gebruiken’ de democratie wel omdat er anders niemand meer naar ze luistert. Hun politieke partijen zijn de spreekbuizen voor hun haat naar alles wat er anders uitziet, ruikt, beweegt en gelooft.
Zie de vader van IK die nog steeds roeptoetert dat niet Biden maar hij de verkiezingen in Amerika heeft gewonnen. Te pathetisch voor woorden, de wereld staat met open mond naar hem te kijken. Maar dat is het dan ook wel, want luisteren doen we al een tijdje niet meer.

Mij is verweten dat ik hier ook polariseer. Klopt, ik doe als heel veel anderen met als enig verschil dat ik er veel over schrijf. Dat betekent niet dat ik gelijk heb in welk standpunt dan ook. Maar de gesel van deze tijd is dat IK steeds meer aanhangers krijgt die de keiharde leugen verkiezen boven een democratie. Democratisch gevormde wetten worden opzijgeschoven om de leugen naar voren te schuiven en te presenteren als een nieuwe wet. Nazisme en antisemitisme horen niet in de politiek. Wanneer je dit aanhangt ben je een liefdeloos schepsel. Je kern is pure haat.