De criminele asielzoeker wint!

Dick (Bornfree)

Een asielzoeker - ik noem ze asielzoekers en geen vluchtelingen want de meesten zijn dat niet - die het leven van een medeasielzoeker zuur maakt omdat hij of zij homo is of een christen. Als je vlucht maakt het niet uit wat je bent, maar probeer je te beschermen wie je bent. Die amok makende asielzoeker gaat door waar hij in zijn eigen land gebleven is en gaat vrolijk door met van alles en iedereen te haten die anders is of anders gelooft. Maar kijk! De Nederlandse regering heeft alweer een oplossing waarvoor het COA een opdracht gekregen heeft: we gaan een azc creëren waar deze lastige asielzoekers, ruziezoekers ook in kunnen verblijven. En wat zegt de Nederlandse regering dan: “We kunnen ze niet terugsturen”. Verdragen, Europese Unie enzovoorts. Ik begin onderhand een vreselijk zure smaak in mijn bek te krijgen van die Europese Unie.

We kunnen ze niet terugsturen. Hoe vinden jullie het wanneer er zo’n azc geopend wordt naast je deur met alleen deze haatdragers erin? Al zijn het er dan maar honderd, maakt niet uit! Wie zit hier nu op te wachten? Terugsturen kan wel! Maar heb er de ballen nou eens voor. De Nederlandse regering heeft haar politieke kamers nog wel in Nederland staan, maar ik begin steeds meer het gevoel te krijgen dat dat dependances zijn van Brussel. Niets hebben we meer in de hand, niets! En wat dacht u: ‘Zo’n verdrag met Turkije, kost ons zes miljard, maar dan krijgen de echte vluchtelingen een eerlijke kans zich tijdelijk in Europa te vestigen’. Maar de bootjes komen weer, het weer werkt weer mee zeggen de diplomaten, maar in feite weten zij ook wel dat Turkije Europa weer gijzelt. Ik heb er al eens over geschreven, hier. Erdogan is een dictator en hij is blij met zijn vluchtelingen, het is voor hem onderhandelingsvoer. Wanneer wij niet luisteren en op zijn eisen ingaan, dan brengt hij de stroom vluchtelingen naar Europa via Turkije weer op gang.

En inmiddels weten we ook dat zijn macht veel verder gaat. Cabaretiers moeten ook opletten wat ze zeggen of schrijven. De Duitse cabaretier Jan Böhmermann mag wat Angela Merkel betreft vervolgd worden om wat hij zei over Erdogan. Het erge is dat ik het al niet meer durf te herhalen hier. Dat is natuurlijk ook satire, want ik zeg alles hier en dat mag ook want het is een vrij land met vrijheid van meningsuiting, toch Angela?