Kontvulling

Neuskleuter

De tijd van de galajurken breekt weer aan. Diverse vrouwen schieten weer in de stress. Past die galajurk nog wel? Heb ik niet te veel gegeten met al die verleidingen met Sinterklaas en kerst? Ook komen alle corrigerende middelen weer naar voren: de kipfiletjes voor de tietlift, het strakke dij- tot middelondergoed ter bescherming tegen de vetrimpeltjes en, in heel zeldzame gevallen, de kontvulling.

Je kan je het bijna niet voorstellen, maar het bestaat dus echt: kontvulling. Voor die ene procent van de vrouwen die vindt dat ze een te klein of geheel ontbrekend achterwerk heeft, is er kontvulling ontworpen. Er zijn zelfs twee soorten van gemaakt. De eerste lijkt op de kipfiletjes voor de tieten: het zijn siliconen rondjes die je in je broek, jurk of ondergoed plakt. Ze plakken niet aan de billen zelf, maar aan de kleding. Dat is handig totdat je je reet gaat schudden op R&B muziek. De tweede variant is gevuld ondergoed. Zoiets als het maandverband aan de achterkant, de eenzijdige pamper of de Donald Duck-reet.

Dat gevulde ondergoed geeft je aars dus een rondere vorm. En nu wil het grote wonder dat die Donald-Duck-broekjes er dus niet alleen in XXS en XS zijn, wat je op zich nog wel zou verwachten. Maar nee, ze worden zelfs nog als XL verkocht. Nu heeft zoiets natuurlijk wel enig praktisch nut voor vrouwen met weinig kont. Het is ideaal om tijdens de playbackshow op Beyoncé te lijken en het lijkt me aangenaam voor iedereen die de eerste keer gaat schaatsen. Vooral als je tweede billenpartij nog net doorloopt tot aan je stuitje.

Wat eigenlijk nog opvallender is, is dat de kontvulling tot nu toe alleen besproken en verkocht wordt onder de vrouwelijke doelgroep. Iedereen weet dat juist de mannen een plattekontprobleem hebben. Er zijn zo veel mannen bij wie de broek afzakt, omdat ze geen heupen, billen of een riem hebben. De kontvulling zou met name een uitkomst zijn voor die arme hangjongeren. Hoe vaak ze de McDonalds ook bezoeken, die broek blijft altijd op hun knieën hangen. Maar daar hoor je de kontvullingmarkt nog niet over.