Alle vrouwen zijn hoeren

Redactie

Zo, nu dat gezegd is, kan ik overgaan tot het punt. Feminisme anno 2014. Steeds vaker valt het mij op dat er bepaalde groepen zijn in de samenleving (lees: op tv) die om het hardst schreeuwen dat er geen gelijke rechten zijn voor vrouwen. Wat ze even vergeten is dat gelijke rechten ook gelijke plichten met zich meebrengt.

Laat ik even voorop stellen dat mannen en vrouwen NIET aan elkaar gelijk zijn. Een vrouw zal nooit een zaadlozing krijgen en ik (als man) zal nooit een kind baren (op de natuurlijke manier). Deze elementaire dingen laten al zien dat beide seksen niet gelijk zijn. Wat we wel zijn is gelijkwaardig.

Even de Van Dale erbij gepakt:

ge•lijk•waar•dig (bijvoeglijk naamwoord)
1 van gelijke waarde[...]

Waar dit nog steeds vaker wel dan niet fout gaat is bij de beloningen voor arbeid. Vrouwen krijgen nog altijd, voor hetzelfde werk, een lager loon dan mannen. Nu kunnen daar meerdere oorzaken voor aangewezen worden, waaronder het feit dat vrouwen minder (goed) onderhandelen voor hun salaris. Zie punt 3 op deze site. Echter, vrouwen krijgen ook steevast, voor dezelfde functie, een lager aanbod dan mannen. Het laatste is simpel te veranderen, het eerste niet.

Waar gaat het dan vaudt? hoor ik sommige FOK!ers nu denken. Nou, simpelweg in het feit dat er veel vrouwen zijn die enkel willen profiteren van de voordelen van het feminisme en de nadelen maar niet willen accepteren. Goed, jullie mogen nu stemmen, werken, naar school, een carrière hebben, autorijden, kiezen voor kinderen of abortus, etc., etc., etc. Gevolg hiervan: veel geklaag over wat "de man" nou allemaal wel (en vooral niet) doet in het huishouden, met de kinderen, voor de vrouw, etc., etc., etc. Allemaal geheel terecht, naar mijn mening.

Wat niet terecht is, is dat vele vrouwen, ondanks de verworven rechten, nog immer vast willen houden aan klassieke rolpatronen indien het hun uitkomt. Zo mag de man op komen draven om de zware of technische klussen in huis te doen, om de boodschappen te dragen, om de drank in het café te kopen en om straffeloos geslagen te worden.

Om met dat laatste te beginnen: het wordt door vrouwen (en vele mannen) nog immer gepropagandeerd dat je "vrouwen niet slaat". Bullshit. Vooropgesteld, je slaat niemand. Geweld is de oplossing van de neanderthaler (m/v). Echter, als een vrouw mij slaat, sla ik terug. Emancipatie gaat beide kanten op. Verder zijn vrouwen goed in staat om hun eigen boodschappen te doen, zelf een lamp in een fitting te draaien, de tuin om te spitten en hun eigen drank te kopen. Gelijke rechten, gelijke plichten.

Dus dames, willen jullie echt gelijk behandeld worden, begin dan met jezelf ook als 100% gelijkwaardig te zien en geen klassiek rolpatroongedrag van de man te eisen.