Genaaid door Jeroen Dijsselbloem

Luc (LvanLier)

Luc van Lier buigt zich over het nieuws. Op woensdagochtend een serie brieven aan Nederlanders die onderwerp zijn van de actualiteit. Vandaag een brief aan Jeroen Dijsselbloem.

Zeg, Jeroen,

schaam je je niet een héél klein beetje?

Ach, wat zat je blij te kijken, gistermiddag in de Haagse RTL-studio. Het NIBUD had becijferd dat we er in 2014 een ietsje op vooruit zouden gaan. Ja, dat klonk erg leuk. Dat de werkenden iets beter af zouden zijn.

Wel jammer, dat in 2014 nog vele tienduizenden mensen hun baan zullen verliezen. Die gaan er fors op achteruit, natuurlijk. En meer dan honderdduizend mensen, die sinds de jaren voor 2014 langdurig zonder werk zitten, verliezen hun WW-uitkering en komen in de Bijstand terecht. Ook die gaan er fors op achteruit. En dat weet je donders goed, Jeroen!

Mensen met een slechte gezondheid krijgen te maken met een nóg hoger eigen risico. En met verrichtingen die niet langer in het basispakket zitten. Dus ook die gaan er fors op achteruit.

Dus slechts degene die gezond blijft en de mazzel heeft dat zijn baan niet verdwijnt, die gaat er een ietsje op vooruit.

Frits Wester vroeg zeer terecht of er nog verder in de sociale zekerheid zal worden gesneden, Jeroen. Maar daar wilde je geen uitspraken over doen. Nee, uiteraard niet. Want je bekentenis dat je de overheidsfinanciën nog lang niet op orde hebt, en dat in de nabije toekomst de zwakkeren weer aan je verkwanseling van de aloude solidariteitsprincipes ten prooi zullen vallen, nee, dat houd je liever nog even stil. Want dat is voor die PvdA van jou niet zo handig bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Echt, Jeroen, ook jij draagt een steentje bij aan de teloorgang van de PvdA. De electorale dreun die je partij te wachten staat, hebben je vriendjes en jij dubbel en dwars verdiend. Qua roofbouw op de zwakkeren in de samenleving heb je de VVD rechts ingehaald. Wees er maar trots op.

Vriendelijke groet,

de werkster

Als je interesse hebt, stuur dan een column van jouw hand naar Zonnetje40. Of stuur een PM. Je krijgt z.s.m. een reactie.

Eindredactie FOK!columns