De brief: Louis Bontes

Luc (LvanLier)

Luc van Lier buigt zich over het nieuws. Op dinsdagochtend een serie brieven aan Nederlanders die onderwerp zijn van de actualiteit. Vandaag een brief aan PVV-Kamerlid Louis Bontes, die aftrad als lid van het fractiebestuur.

Louis,

Wat doe je nou raar? De krant bellen omdat je uit het fractiebestuur bent gestapt? Wij hadden toch afgesproken dat we geen lastige dingetjes naar buiten zouden brengen? We hebben het al moeilijk genoeg. Al die flauwe opmerkingen over die NSB-meeuw in ons logo. En nu vind je opeens dat we niet democratisch handelen? En dat dan ook nog tegen de NRC zeggen? Die krant wordt me veel te links, dus die loeren op ons.

Maar Louis, niemand heeft je toch ooit gezegd dat we wél democratisch zijn georganiseerd? Juist de kracht van één sterke man, daar moeten we de strijd tegen het kalifaat mee winnen. Nee, inderdaad, we vergaderen weinig met het fractiebestuur. Een of twee keer per jaar is meer dan genoeg, voor zo’n wassen neus. Ik heb echt wel wat beters te doen.

Doe nou niet zo dom, Louis. Wij zijn niet een of ander demokraties buurtcomité. We zijn niet van die geitenwollen subsidieslurpers. Wij verspillen onze tijd niet met dom vergaderen. Dat is een hobby van de grachtengordel. Van de linkse elite. Oeverloos ouwehoeren.

En dat je geen penningmeester meer wil zijn van onze ondersteunende stichting? Een lachertje! Wat zeur  je nou, over dat beetje fractiesubsidie dat we besteden aan onze partij-acties? Dat moslimtuig van die Rotterdamse islamschool, daar zijn toch miljoenen verdwenen naar Mekka? Mogen wij dan ook eens wat nuttigs doen voor volk en vaderland? En nee, ik kan je niet vertellen welke Amerikaanse belangengroeperingen dat nu precies zijn, die ons financieel een beetje helpen. Dat zou onze onafhankelijkheid in gevaar brengen.

In de fractie zal ik je taken ook wat verlichten: je hoeft je niet meer druk te maken om je woordvoerderschappen. Ik vind wel iemand anders voor die lullige dossiers van je.

Wie niet voor mij is, is tegen mij. Je staat aan de zijlijn, maar ik verwacht dat je de weinige taken die jou nog resten, met volle inzet zult doen.

Hou zee!

Geert

Als je interesse hebt, stuur dan een column van jouw hand naar Zonnetje40. Of stuur een PM. Je krijgt z.s.m. een reactie.

Eindredactie FOK!columns