Greenpeace goes Alpe d'Huzes

Driek (DriekOplopers)

Even met Greenpeace gebeld: “Goedemorgen, Oplopers hier. Mevrouw Borren in de buurt?

De telefoniste vroeg mij, of ik even het gratis telefoonnummer 0800-4223340 wilde bellen, daar zat mevrouw de directrice hoogstpersoonlijk aan het toestel. Ik gaf gevolg aan het verzoek en kreeg de oplichteres aan de lijn. “Ha, Silvia. Zo leuk. Ik heb je aan de lijn en ik word al genaaid. Je telefoniste had het over een gratis nummer. Maar dit nummer ís helemaal niet gratis. Voor een 0800-nummer betaal je namelijk gewoon de telefoonkosten. Dus jullie liegen dat je barst. Die telefoniste van je liegt, en ook die schoftenbrief die je naar je donateurs hebt gestuurd naait de lezer een oor aan.” Greenpeace-directeur Sylvia Borren verweerde zich met de mededeling dat haar organisatie heel nuttig werk doet en dat de Noordpool het domein van de ijsbeer moet blijven. Ik schoot de bal feilloos in: “O, je wilt dat de ijsbeer op de Noordpool blijft? Dan is het van het grootste belang dat jullie daar een flink eind uit de buurt blijven. Die misselijkmakende stank van oud zweet dat plakt aan de ongewassen lijven van een horde viezige milieuactivisten zal het polaire ecosysteem anders danig verstoren.” Kwaad stelde de oplichtersdirectrice dat het geen pas gaf, haar organisatie zo te kakken te zetten.
Ik was niet onder de indruk: “Te kakken zetten? Ik? Dat doen jullie zelf wel. Jullie maken je niet alleen schuldig aan het vernielen van andermans eigendommen, zoals het beschadigen van vissersboten en visnetten en het bekladden van schoorstenen van energiecentrales, jullie hebben je nu beziggehouden met het laagste van het laagste. Witteboordencriminaliteit.”  Woedend siste Sylvia Borren dat deze opmerking echt beneden alle peil was. Fout: “Nee, die brief van jou, die is beneden alle peil. Mensen aanschrijven dat je hun periodieke overschrijving eigenhandig verhoogt, en dat die mensen zelf moeten bellen als ze daar bezwaar tegen hebben. Zodat ze zo’n marketinglul aan de lijn krijgen, die alsnog probeert om ze over te halen dat hogere bedrag goed te vinden. Terwijl je weet dat veel mensen dat soort enveloppen ongeopend wegmieteren. Terwijl er nergens in die brief een mailadres staat, waarnaar mensen handig even een mailtje kunnen sturen. Ik weet trouwens niet, hoeveel geld die € 0,05 cent per dag precies is. Fatsoenlijk schrijven kunnen jullie ook al niet.” Sylvia Borren viel mij in de rede, want haar persoonlijk adviseur was net haar kamer binnengelopen: de heer Coen van Veenendaal, die eerder fortuin had gemaakt met zogenaamde fondsenwerving voor Alpe d’Huzes. Of ik later even kon terugbellen. Daar voelde ik niets voor, dus ik sloot af: “Nee, niks daarvan. Greenpeace. Jammer dat ze niet alleen de Rainbow Warrior hebben opgeblazen. Beter was het geweest om al die boten van jullie tot zinken te brengen. Echt, zonder Greenpeace was de wereld er een stuk beter aan toe geweest. Iets minder zeehondjes misschien, maar nog veel minder eikels. En wat heeft dat Greenpeace nou eigenlijk aan goeds voortgebracht? Leugenaars, criminelen, hufters. Zoals die Diederik Samsom, die nu namens de PvdA in de Kamer het volk belazert. Van die PvdA heb ik dit voorjaar mijn lidmaatschap al opgezegd, maar dat hoef ik bij jullie niet te doen. Nog nooit een cent aan jullie gegeven. En terecht!”

Geen rooie cent voor Greenpeace. En ook geen rooie cent meer voor haatbaardencollege Ibn Ghaldoun. De staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker draait per 1 november de geldkraan dicht. Van de weeromstuit heeft de directie van de criminelenschool op Mohammedaanse Grondslag al het onderwijzend personeel ontslagen. Jammer, dat de meeste leraren hun ontslagbrief niet bleken te kunnen lezen. Enige kennis van het Nederlands was bij de merendeels onbevoegde haatbaarden niet aanwezig. Dat staat in een Nederlandse school voor de klas, maar spreekt geen woord Nederlands. Maar met een tevreden glimlach op mijn gezicht realiseerde ik mij, dat die zogenaamde leraren nu precies gaan doen wat het voorland is van 98,3 procent van het Mohammedaanse volksdeel. Van een uitkering leven. Ik hoorde trouwens dat een van de beunhaasleraren ook een echtscheiding heeft aangevraagd. Zijn vrouw bleek te beschikken over een stel verschrikkelijke varkenspoten. Mag niet. Is Haram. Wel sneu. Nu kunnen die Rotterdamse Mohammedaantjes niet langer met verduisterde onderwijssubsidie naar Mekka. Ik ben benieuwd, hoe het zit met het terugbetalen daarvan.

Terugbetalen. Ook zoiets. Die Mohammedaantjes zijn daar dus niet zo goed in. En dat wordt gewoon gepikt. Die motorcriminelen van dat Satudarah blijken ook niet goed in terugbetalen. Maar daar wordt het anders opgelost. Dan jaag je de wanbetaler in kwestie gewoon een kogel door zijn lijf. Zo zit je met een flesje Bintang in je hand, zo zit je met een kogelgat in je buik. Wel heel kinderachtig van de rechter dat die de schutter in kwestie tot zeven jaar gevangenisstraf heeft veroordeeld. Ik vond dat nou juist zo’n mooi zelfreinigend proces. De ene motorgangster schiet de andere motorgangster overhoop. Echt heel natuurlijk. Kunnen ze bij Greenpeace nog een puntje aan zuigen…

Als je interesse hebt, stuur dan een column van jouw hand naar Zonnetje40. Of stuur een PM. Je krijgt z.s.m. een reactie.

Eindredactie FOK!columns