Lady Gaga naakt

Jan (Bakoenin)

Overmorgen zal Lady Gaga Applause zingen op de MTV Video Music Awards. Dat is het eerste nummer van haar nieuwe album ARTPOP dat 11 november uitkomt. Een betere datum kon ze niet kiezen voor haar album. Het begin van het carnaval en de datum met twee keer het gekkengetal erin.

Is Lady Gaga dan gek? Ik denk het niet. Stefani Germanotta was het zeker niet. Het heeft even geduurd voor Stefani Lady Gaga werd, maar toen kwam wel het succes. De rups was een vlinder geworden, maar wel een vlinder die net zo vaak van kleur veranderde als een kameleon.

Je kunt zeggen wat je wilt van het fenomeen, maar ze weet beter de aandacht van de wereldpers te trekken dan wie ook. Als het gerucht gaat dat ze hermafrodiet is, wakkert ze dat gerucht zelf nog even aan om dan later te ontkennen dat ze het is. Als ze ergens optreedt of in het openbaar verschijnt, is ze een dankbaar object voor de paparazzi die op haar afkomen als vliegen op de stront. Je zou het haast een paparazzia noemen.
Geen wonder. Iedereen wil weten wat voor mallotige kleding ze nu weer aan heeft. Tijdens de MTV VMA's was ze een maanmannetje in rood kant. Kant draagt ze wel vaker. Zwart kant met hoge schoudervulling, een zwart hoofddeksel dat overgaat in een masker met een enorme bloem erin voor de ogen. Of haar Plastic fantastic. Een netpanty, een plastic body con jurkje en een fluffy hoofddeksel met een gewei erop.

Ik heb haar Monster Show gezien en dan zie je ook wel wat aan vreemde kleding voorbijkomen. Maar wat een show! In Nederland en Volendam denken ze dat je er al bent als je een beetje kunt zingen en met je gitaar kunt zwaaien, maar als je die show van haar ziet, dan weet je dat het hier allemaal niets voorstelt. En dan ben ik nog niet eens een echte fan van haar muziek. Ik heb alleen groot respect voor iemand die zo'n geweldige show kan geven. Gek of niet.

Gek of niet. Ze komt wel op voor kinderen die gepest worden. De Born This Way Foundation is door haar in het leven geroepen na de zelfmoord van een gepeste jongen. De Born This Way Foundation wil jongeren helpen elkaar te accepteren zoals ze zijn. Een mooi streven, maar hoe ze dat willen bereiken is nog onbekend. Lady Gaga wil dat pesten bij wet wordt verboden. Dan ben je niet echt gek.

Maar nu lijkt het alsof de crisis ook Lady Gaga heeft getroffen want ze duikt ineens overal in haar nakie op.
Ik weet niet of haar nieuwe album weinig om het lijf heeft, maar tijdens de promotie van het album heeft zij zeker weinig om het lijf. Op de cover van V-magazine zit ze naakt op een krukje met haar handen voor de meest interessante lichaamsdelen. De foto is wel min of meer het bewijs dat ze geen hermafrodiet is, maar ik kan ook niet zeggen dat ze er echt vrouwelijk uitziet. Ze is ook ongeschminkt en ook dat is geen voordeel.
Naast haar lezen we: 'A star is reborn', maar wat mij betreft had deze 'ster' wel in de baarmoeder mogen blijven zitten. Dames, als je je vriend of man geil wilt maken met naaktfoto's dan kun je beter andere kiezen dan die van Lady Gaga, want anders wordt het een spelletje mens-erger-je-niet.

Mocht je na het zien van die foto nog niet genoeg hebben van een naakte Lady Gaga, dan kun je je hart ophalen in het videofilmpje The Abramovic Method. Nee, het gaat niet om een nieuwe strategie van het elftal van Chelsea. Die Abramovic schrijf je met een h erachter. Het filmpje is een kunstzinnige uiting van het leven in het hier en nu. Het is gemaakt door het Marina Abramovic Institute. Lady Gaga is een fan van Abramovic. Deze zet zich in voor het voortbestaan van allerlei kunstvormen en dat is natuurlijk wel iets dat Lady Gaga waardeert.
Verder is er nog een 'naaktfoto' van Lady Gaga te bewonderen op Twitter, waarop ze buiten een bril die ze beslist niet bij Pearl heeft gekocht, niets aanheeft.

Zou het echt zo zijn dat de extravagante Lady Gaga door de crisis is getroffen en een beetje naakt bij moet beunen om haar heupoperatie te kunnen betalen? Volgens het zakenblad Forbes Magazine is Gaga echter de best verdienende artieste onder de dertig en zou ze het afgelopen jaar zestig miljoen euro hebben verdiend. Daar komt een modale ambtenaar uit Tytsjerksteradiel (om geen ruzie met de Friese lezers te krijgen) echt niet aan toe.
Maar ik ben wel zeer benieuwd naar haar nieuwe album. Naakt of niet. Gek of niet. Hermafrodiet of niet.