Neuk en sterf

Jan (Bakoenin)

'Teutje, ik weet niet wat er aan de hand is, maar ik hoef maar een paar meter te lopen en ik ben al buiten adem. En vandaag was ik zomaar ineens een beetje misselijk en duizelig. Misschien moet ik maar even naar de dokter.'
Dat had Aloysius een paar weken eerder tegen zijn vrouw gezegd en daarna was voor het echtpaar een nachtmerrie begonnen.

Hartritmestoornis was de diagnose geweest. De dokter wilde nog wachten of de klachten zouden aanhouden, maar als dat het geval zou zijn dan moest Aloysius aan de medicijnen. Aloysius was op aanraden van de arts onmiddellijk gestopt met het drinken van de zeven koppen koffie die hij nodig had om 's morgens wakker te worden en met zijn vier wijntjes voor het slapen gaan. Roken deed hij al lang niet meer, dus daar viel niets te halen. Wel moest hij op dieet.
Gelukkig was Teutje er voor hem en omdat hij nu een aantal leuke dingen moest missen door die stoornissen, had ze hem vooral 's avonds voor het slapen gaan extra verwend.
'Als jij de wijn moet laten staan, dan zal ik wel iets anders laten staan.' Een grapje moest kunnen, dacht Teutje. En ze had de daad bij het woord gevoegd.
Maar de klachten waren niet verdwenen en dus was hij met een angstig gevoel naar de afgesproken controle van de arts gegaan.

Teutje zag het al aan het gezicht van Aloysius toen hij de kamer in kwam. Het stond op twee weken regen.
'Moet je geopereerd worden, schat?' vroeg Teutje bezorgd.
'Nee, erger,' zei haar man. 'Ik krijg medicijnen, maar ik moet nu ook ineens oppassen tijdens onze seksspelletjes.' Teutje schrok hevig. Tot nu toe had alleen Aloysius last gehad van zijn zwakke hart, maar nu kreeg zij er ook last van.
'Hoe dat zo?' vroeg Teutje. 'Daar heb ik nog nooit van gehoord.'
'Sinds kort is er een richtlijn voor cardiologen, omdat artsen tijdens het spreekuur te weinig aandacht besteden aan het onderwerp seks na een hartaanval. Volgens die richtlijn moet de cardioloog dat dan maar doen. Onze arts wil daarom zelf al het onderwerp bespreekbaar maken. Ik moet binnenkort eerst een conditietest ondergaan. Tot die tijd moet jij het maar even doen met je elektrische Aloysius.' Aloysius keek een beetje triest voor zich uit.
'Nou, daar ben ik dan lekker mee. En wanneer is die test?'
'Over drie weken,' was het antwoord.

Drie weken later zaten Aloysius en Teutje bij elkaar en de gezichten stonden niet vrolijk. De conditietest van Aloysius was dan ook niet om vrolijk van te worden. Maar er was meer.
Om te beginnen konden zijn medicijnen erectiestoornissen veroorzaken, dus moest hij aan de Viagra als hij nog wat wilde klaarspelen in bed. En als het hem dan lukte om de boel nog overeind te houden, dan mocht hij zich niet te veel inspannen.
'De arts had het over een ingetogen coïtus, Teutje.' Teutje keek haar man vragend aan. 'Een ingetogen coïtus? Ik hoef toch geen enge dingen te doen, Aloysius?' Aloysius dacht even na. 'Ik geloof dat ik dan een beetje rustig moet neuken, Teutje.'
'Rustig neuken? Nou, dan kan ik voortaan beter een leesboek meenemen terwijl jij bezig bent. Dan kan ik eindelijk alle drie de delen van In de Ban van de Ring lezen.' Nu werd Aloysius toch wel een beetje boos.
'Lekker opbeurend ben je, Teutje. We kunnen toch gewoon uitproberen wat wel mag? Dokter Noor heeft gezegd dat we hem altijd kunnen raadplegen. Ik wil wel snel een afspraak maken, hoor.' Aloysius keek zijn vrouw vragend aan.
'Nou, doe dat dan zeker maar snel, want ik wil wel snel Jonas weer eens in mijn walvis hebben.'

Dokter Noor keek over zijn ziekenfondsbrilletje naar de Kreukeltjes tegenover hem.
'Dus jullie willen weten welke standjes wel en niet kunnen?'
'Ja dokter,' zei Aloysius, 'want ik wil niet het risico lopen dat ik tijdens de daad de pijp aan Maarten geef in plaats van aan Teutje.' De arts moest lachen. 'Wat zijn zo de voorkeuren over het algemeen?' vroeg hij nieuwsgierig. De Kreukeltjes schoven een beetje zenuwachtig over hun stoelen, maar dan stak Teutje van wal.
'Nou, dokter. U moet weten dat we de laatste tijd wat meer variatie in ons liefdesspel probeerden te brengen, want het gewone werk ging vervelen. Zo vind ik het erg spannend als Aloysius me gewoon van de bank optilt, zodat ik mijn benen om zijn middel kan slaan. Dan doen we het staande. Maar we doen ook allerlei spelletjes. Ringsteken bijvoorbeeld. Aloysius is dan de ridder die op zijn paard de lans in één keer in de ring moet steken. Hij moet dan vanaf de deuropening naar het bed rennen, op mij springen en meteen raak prikken. Ezeltje prik komt ongeveer op hetzelfde neer, maar dan met een blinddoek om. De verrassingsaanval is ook erg leuk. Ik weet niet of u wel eens The Pink Panther strikes again hebt gezien? Daarin probeert dienstknecht Cato zijn meester inspecteur Clouseau met een verrassingsaanval ergens in huis te overmeesteren. Zo doen wij dat ook. Als Aloysius het niet verwacht bespring ik hem ergens. Of hij mij. En dan gaan we los. Onlangs hebben we iets nieuws geprobeerd: polonaiseneuken. Dan draaien we bijvoorbeeld Er staat een paard in de gang en dan ga ik voorop en Aloysius vlak achter me, als u begrijpt wat ik bedoel. Maar ja, nu zouden we dan wel uw advies willen hebben over wat nog wel en niet kan.'

Dokter Noor had met open mond geluisterd. Hij dacht even diep na en zei dan: 'Maar goed dat jullie er nog niet aan gedacht hebben om ook te gaan zaklopen of paaltjesvoetbal te gaan spelen. Als je dan toch een spelletje wilt spelen, speel dan postbodetje. Aloysius is de postbode die een brief heeft en jij bent de brievenbus waar die brief in moet. Dat zal een spelletje naar zijn hart zijn.'