RPG Zomer: Borderlands

Wout (WoutD)

Sinds 2009 kunnen gamers genieten van de RPG Borderlands. De game speelt zich af in het grauwe Pandora, een onheilzaam gebied. Je zou natuurlijk de game kunnen kopen, maar waarom trek je er niet gewoon zelf op uit en ga je niet op pad naar Pandora? Deze reisgids vertelt je in ieder geval waarom Pandora de moeite waard is en wat je moet doen en laten.

1. Ga niet alleen op pad: Pandora is een gevaarlijke plek. De plek is vergeven van Skags (wolfachtigen) en psychos (pyromanen met zelfmoordneigingen) zwaaien er de plak. Daarom is het een goed idee om niet alleen in Pandora rond te trekken. Wanneer je een vriend meeneemt, zul je merken dat ook jullie vijanden zich aanpassen aan jullie niveau. Daarbij komt nog eens het feit dat iedereen die zich op Pandora begeeft zich moet aanmelden als soldaat, jager, bruut of magische vrouw. Als je je met meerdere personen in een groep bevindt, kun je je tactiek veranderen aangezien je als groep over verschillende vaardigheden beschikt. Als je niet weet welke klasse je vriend moet aannemen, kies dan maar voor de vrouw: aangenamer gezelschap.

Borderlands

2. Geniet van het uitzicht: Het uitzicht  van Pandora laat een sterke indruk na. Het lijkt wel alsof het zand en de rotsen ingekleurde tekeningen zijn. En dat zand zal je vaak tegenkomen, want Pandora is de definitie van Wasteland waardig. Sporadisch vind je wel een dorpje of een kleine nederzetting, maar vergeet niet genoeg water mee te nemen, want de hitte is verschroeiend. En als je dan toch aan het inpakken bent, neem dan ook maar een paar health potions. Wanneer je schild is uitgewerkt, zal je blij zijn dat je ze kunt gebruiken.

RPG Border

3. Durf te experimenteren: Elke keer je een kist opent in Pandora, weet je niet wat je te wachten staat. In het land zijn namelijk duizenden wapens te vinden. Wanneer je een nieuw moordwapen vindt, krijg je een handig schermpje te zien waardoor je meteen te weten komt of het nieuwe geweer al dan niet sterker is dan het wapen dat je momenteel in handen houdt. Op deze manier is het makkelijk om tientallen, zelfs honderden wapens te hanteren in een enkele speelbeurt. Dit is zonder twijfel een enorm pluspunt.

RPG Border2

4. Snuif de cultuur op: De legende vertelt dat er ergens op Pandora een geheime schat te vinden is. Deze schat wordt ook wel The Vault genoemd. Wat er zich precies in deze Vault bevindt, weet niemand. Een mysterieuze dame is duidelijk wel bekend met The Vault, en zij spreekt je dan ook meermaals toe als je je in Pandora bevindt. Of ze je wil helpen of je op zoek laat gaan naar The Vault uit eigenbelang, ontdek je beter zelf. Een goede reden om naar het dorre landschap af te reizen.

RPG Border3

5. Ontmoet beroemdheden: Ooit al gehoord van de blinde T.K. Baha die eigenhandig ettelijke Skags vermoordde? Of Crazy Earl, de psychopatische man die zijn eigen huis niet meer uit durft te komen uit schrik voor een andere psychopaat? Als je in Pandora vertoeft, worden deze individuen als normaal beschouwd. Of hoe verklaar je anders dat één van de eerste personen die je ontmoet dokter Zed Blanco is? Nu ja, dokter is een groot woord. Het enige wat de man doet is voortdurend dode lichamen onderzoeken zonder werkelijke reden. Welkom in Pandora!