Welke gek gaat er nog op vakantie?

Henk (PlaneetHenk)

Henk zegt: VakantieHet is alweer een paar maanden die tijd van het jaar dat een ieder vrolijk zijn vakantie plant. De een gaat naar all-in zonnen in Turkije, de costa's in Spanje blijven het goed doen en natuurlijk blijft Frankrijk het altijd goed doen om je twee weken lang eens héérlijk te ontspannen. Toch is vakantie stom. Het duurt altijd te kort, kost te veel en een vaag stemmetje in je hoofd fluistert dat je gewone leven geen fuck aan is.

Dat stemmetje in je hoofd is eenvoudig te verklaren: je leven is ook volkomen kut. Als je er vrijwillig voor kiest om maar twee weken per jaar leuke dingen te doen? Het is trouwens maar wat als leuk bestempeld mag worden. Zwetende Nederlanders vind je tijdens de vakantieperiode overal, bij een all inclusive vakantie is nooit echt alles all inclusive en dan is er ook nog zoiets als Zwarte Zaterdag, wanneer je zomaar een paar uren – nog steeds vrijwillig! – in de file staat. Als je dat in je vrije tijd liever doet dan thuis zijn, dan is dat best treurig.

Het begint natuurlijk al met de gehele dagindeling. Mijns inziens volledig achterhaald. Let op mensen, rekensommetje. Op een dag slaap je acht uren. Daarna ben je toch een uur aan het wakker worden, voordat je naar je werk gaat. Half uurtje reistijd en hop, het is half negen. Dan werk je acht uren, maar eigenlijk meer: de lunch krijg je vast niet betaald. Goed, vijf uur ga je naar huis, weer een half uur onderweg. Even rustig, koken, eten en dat soort shit. Boem, acht uur. Dan blijven er nog iets van drie uren over. Dat is een achtste deel van de dag. 12.5%. En die mag je zelf indelen. Moet je nog GTST kijken en copuleren ook.

Geen wonder dat je genoegen neemt met die twee, nu vooruit, vier weken aan pseudo vrije tijd. Dikke mik, vrinden. Deze jongen opteert voor de vierurige werkdag. Tijdens het werken lees ik de krant, drink ik verse koffie en zit het liefste in de zon. Wordt er een minimumloon aan klusjes bijelkander gesprokkeld en is er een strand voorhanden, dan zie je de knapste FOK!-Columnist enkelt nog online. Voor eenieder zal dat klinken als een verkapte vakantie, maar ik zie het liever als een verheven vorm van stress ontlopen.