[E3] De drugs zijn uitgewerkt

Wesley Oudijk (Wessiej)

Het is de week van de E3 en ik ben vooral benieuwd of mensen de vrouwen in Lust, Liefde of Laten Lopen ook deze week weer bijzonder lelijk vinden. Want games? Nee, daar vind ik niks meer van. 'OMG de Xbox One is aangekondigd en je krijgt er duizend euro bij en wat DRM'. Meer dan een schouderophaal kon je niet krijgen van mij. Maar nu ga ik het weer proberen, een week lang focussen op alles. Fuck it, al hebben ze het over de nieuwe Barbie-game, ik wil de ins en outs weten over het ontwikkelproces van de haren van de vijand waar Barbie het tegenop moet nemen met haar paard en schild van cavialijkjes.

Ik vond games altijd dope. Op mijn 4e begon ik ermee en ben nooit gestopt. Maar na zo'n achttien jaar was het alsof de drugs waren uitgewerkt. Vorig jaar tijdens de E3 begon het verval. Normaal stond ik als een debiel in het donker te dansen als de E3 was en bleef ik tot vier uur 's nachts op om een kutconferentie te zien van Sony. Lachen dat ze niks showden en dat het een kutshow was, even klagen samen met tienduizend anderen op het internet en ik kon zoet slapen om de volgende dag een nog kuttere conferentie van Activision te zien. Ja, het was het leventje. Maar vorig jaar besloot ik tijdens de E3 op vakantie te gaan.

Terwijl ik met mijn reet in de zon lag was alle shit gaande. Er werden games aangekondigd en je zag naakte marmotten dansen in een Kinect Star Wars-game, maar het boeide mij opeens allemaal niet. Toen ik thuis kwam van vakantie heb ik ook niks meer teruggekeken. Ik wilde ook niks meer spelen en begon op een groot avontuur te gaan in de buitenwereld. Genieten van alles wat de natuur mij brengt en de wereld ons geeft. Verder dan dronken in de lokale kroeg kwam het niet, maar het concept ervan was zeker interessant. Na achttien jaar veel gamen was het uitgewerkt, ik deed zo nu en dan een potje FIFA of Rock Band en werd een casual genoemd. Boeiend.

Ik voelde er niks meer voor en stopte ook als Eindredacteur van FOK!games. Maar ik werd er twee weken geleden weer ingeluld. Ik ben teruggekomen met een missie, en dat is om al die games te checken. Ik ga deze E3 het roer omgooien. Ik ga elke conferentie kijken en ik ga gewoon gillen. Het boeit mij niet om wat, maar gegild gaat er worden. ''Super veel DRM op de Xbox One!'', nou, mijn buren schrikken zich een hoedje. Lekker tot vier uur 's nachts opblijven om weer die kutconferentie van Sony te zien (please be good).

Tot nu toe gaat het niet vanzelf. Ik probeer het weer een aantal dagen te volgen, maar het is er nog niet van gekomen dat ik op een link heb geklikt. Al zie ik staan 'E3-trailer Watch Dog gelekt', dan nog denk ik eerder aan waarom ik verdomme die kipfilet net zo raar had gemarineerd. Maar deze week gaat het gebeuren. Games checken, lachen om Microsoft en Ubisoft en elke dag een column schrijven over wat ik nu weer het kutst vond van de hele beurs.

En aan het eind van de week ga ik als toetje ook nog eens een game kopen. Dan ben ik benieuwd of ik er weer helemaal in kom. Vidyagames, make me an addict again!