Trap die tyfusturken het land uit

Driek (DriekOplopers)

In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers, Luc van Lier en harry64 het Nederlandse politieke landschap onder de loep. Vandaag een lesje "Integriteit. Hoe het niet moet..."

Tsja, Luc, die taalspelletjes van de NS raken aan wat je nog ‘integer’ kunt noemen. Ik vind het op het randje. De halve waarheid vertellen is wat mij betreft zo’n beetje hetzelfde als liegen. Maar goed, integriteit is een heikel punt. Ook in de politiek. Van links tot rechts.

Kijk nou nou naar Rotterdam. De PvdA is daar tot op het bot gecorrumpeerd door cliëntelisme. Een oververtegenwoordiging van politici van Turkse komaf bevolkt daar de PvdA-fractie in de deelgemeente Feyenoord. De PvdA  laat zijn oren hangen naar de wensen van de Turkse gemeenschap, ook wanneer het gaat om het regelrecht overtreden van de Nederlandse wetgeving. Een normaal kinderdagverblijf, dat uiteraard onder toezicht staat van de gemeente, wordt zo’n beetje gesloten wanneer de GGD ontdekt dat formulier 248B afgelopen dinsdag niet door alle leidsters was ondertekend. Want ja, de veiligheid van het kind staat voorop. Een Rotterdamse gemeente-ambtenaar ontdekte tijdens zijn inspectierondje dat in een Turkse moskee in de wijk Feyenoord een illegaal kinderverblijf is gevestigd, waar de kinderen (om de indoctrinatie namens Allah en zijn pedofiele profeet zo goed mogelijk uit te voeren) ook blijven slapen. In levensgevaarlijke omstandigheden. Stapels brandbare matrassen lagen overal. De ambtenaar meldde de misstand bij zijn baas, maar door de Turkse politiek verantwoordelijken verdween de zaak telkens onderin een bureaulade. Uiteindelijk stapte de ambtenaar naar de krant en kwam de zaak aan het licht. Prima actie. Werden vervolgens de falende Turkse Islamvrienden uit hun politieke ambt gegooid en uit de PvdA getrapt, zoals dat behoort te gebeuren in een weldenkende politieke constellatie? Nee. Bij de betrokken ambtenaar viel zijn ontslagbrief op de mat. Zoals ik al zei: Integriteit is een heikel punt in de politiek. Opnieuw ben ik apetrots dat ik mijn lidmaatschap van de PvdA heb opgezegd, een tijdje terug. Maar wat die voor dit akkefietje verantwoordelijke politici en moskeebestuurders betreft: Trap die tyfusturken het land uit. Weg ermee. Hun premier Erdogan zal dit soort Mohammedaans PvdA-schorum zonder twijfel met open armen ontvangen.

Maar denk nou niet, dat het alleen aan de linkerzijde van het politieke spectrum mis is gegaan, qua integriteit. Op rechts zit het ook al sinds mensenheugenis scheef. Frits Bolkestein schreef jaren geleden al een briefje aan de toenmalige gezondheidsminister Els Borst om voor zijn farmaceutische lobbyclub een handigheidje geregeld te krijgen. En sindsdien is het er niet beter op geworden. Beneden de grote rivieren rotzooit de VVD maar wat aan. Neem nou die Jos van Rey. Ambtelijk corrupt. Toch lijstduwer in Roermond geworden, en de plaatselijke VVD vindt het prima. Dan word ik toch een beetje zenuwachtig. Die Jos van Rey die een billboard had betaald langs de A2, met daarop de kop van Frans Weekers. Nog zo’n idioot. De staatssecretaris van Financiën die waarschuwingen van zijn abtenaren over grootschalige fraude telkens negeerde. Ik hoef de politiek betrokken lezer van deze rubriek niet uit te leggen, wat een schertsvertoning er afgelopen dinsdag in de Tweede Kamer werd opgevoerd. En geen enkele PvdA’er die even bij een VVD’er binnenloopt om te regelen dat achterlijke Fransie discreet wordt afgevoerd. Heerlijk: komend weekend congresseert de VVD over integriteit. Met die Edith Schippers op een ereplaats op de eerste rij. Dat hysterische VVD-wijf. In de wandelgangen rond het Binnenhof wordt ze niet langer Edith genoemd, maar Edit. Wegens het editen in rapporten die naar de Kamer worden gestuurd. Zoals die rapportage over ons falende zorgstelsel met die uit de hand lopende kosten. Nadat RTL het bestaan van dat in eerste instantie weggemoffelde rapport boven tafel had gekregen, zat er voor Liegende Edith niets anders op, dan het rapport alsnog naar de Kamer te sturen. Dat is dus gebeurd. En wat blijkt: RTL kwam er prompt achter, dat een aantal passages die voor de minister nogal lastig waren, uit het rapport zijn geschrapt. Edit Schippers. Hoewel, Edit? Wat mij betreft Exit Schippers!

Maar goed, TheGrandWazoo, veel van die narigheid heeft dus een Limburgse oorsprong. Nu ook weer dat gezeik over dat volstrekt overbodige vliegveld Beek. Een klein stukje naar het noorden ligt toch ook een prima vliegveld? Eindhoven Airport. Ik neem toch aan, dat jij ook van mening bent dat er geen cent subsidie meer in dat Beek Maastricht Aachen Sittard Lommel Airport moet worden gestoken? Die vijftig miljoen bij de privatisering is wel genoeg geweest, dacht ik zo. Of zit Jos van Rey daar in de Raad van Toezicht?

Als je interesse hebt, stuur dan een column van jouw hand naar trudynielsen1967@yahoo.com. Of stuur een PM. Je krijgt z.s.m. een reactie.

Eindredactie FOK!columns