FOK!games deelt zijn mening: Next Xbox

wc-eend

Aanstaande dinsdag maakt Microsoft meer bekend over de nieuwe console die ze gaan uitbrengen. De Xbox Infinity, Xbox 8, Xbox 720 of hoe die dan ook gaat heten wordt dan bekendgemaakt. Ik vroeg aan de crewleden wat zij er van verwachten.

FOK

Er zijn nog enkele dagen tot Microsoft hun nieuwe console bekend gaat maken, wat zijn jouw verwachtingen van de console?

Pheno:
Na alle gamers die duidelijk hebben gemaakt dat always online kut met peren is, lijkt me dat Microsoft er in ieder geval gezorgd heeft dat dat geen verplichting is. Natuurlijk willen ze je graag always online zien en gaan ze op de een of andere manier er voor zorgen dat jij als gamer online wil zijn. Ik ben benieuwd hoe ze dat willen flikken.

Qua hardware verwacht ik niets bijzonders ten opzichte van PlayStation, tegenwoordig gaat het om de features en games. Dus hopelijk wordt het geen technisch gebrabbel over hoe geil 8 gigabyte aan RAM is, maar laten ze zien wat ze ermee doen in hun games en andere entertainment die ze er voor gemaakt hebben.

Naast games verwacht ik meer home entertainment zoals on demand televisie, waar we in Nederland weer geen reet aan hebben omdat services als Netflix nog steeds niet verkrijgbaar zijn. Altijd leuk om te zien hoe enthousiast de PR-mensen het op het podium presenteren terwijl alleen Amerika er wat aan heeft en de rest van de wereld er misschien een fractie van kan zien.

WesleyB:
Wat Microsoft ook besluit te doen met dat always online-geneuzel - waarschijnlijk het grootste breekpunt voor veel gamers - mij interesseert het echt niet. Mits je singleplayerspellen gewoon offline kunt blijven spelen dan, want een spelcomputer kopen en dan zonder internetverbinding geen aangeschafte game kunnen spelen is debiel. Het is geen pc :')

Wii mag dan wel de absolute winnaar zijn van deze generatie spelcomputers in absolute verkochte aantallen, ik heb toch echt het meeste op mijn 360 gespeeld. En nog steeds. Mijn backlog krimpt gelukkig, maar van de veertien spellen die ik sinds 1 januari heb geklaard, is er maar één spel die ik op de Nintendo DS heb uitgespeeld. Dat zegt toch wel wat. Komt het door die achievements? Ja. En de fijne controller.

D-vide:
Het zou vet zijn als Don Mattrick het podium op komt gelopen en zegt: 'Er zijn drie belangrijke redenen waarom het Xbox-merk deze generatie dé plek zal zijn voor jouw entertainment.' De lichten dimmen en er verschijnt een lichte glimlach op Mattricks gezicht. 'Ten eerste: wij kunnen meteen onze hardware laten zien.' Na deze woorden barst de zaal in lachen uit op de Sony-fanboys na. 

'Ten tweede: we hebben games.' Weer gelach vanuit de zaal, maar dit keer lachen Wii U-bezitters ook niet mee. 'En als laatste: kijk zelf maar..' En dan volgt een montage waarin Xbox de lijpste hardcore-titels laat zien, gevolgd door een aantal presentaties die alles goed doen en ieders hoofd is ontploft.

Serieus, Microsoft heeft kunnen afkijken van Nintendo en Sony. Als ze het nu nog fout doen, voorspel ik weinig hoop voor hun in de komende generatie consoles. Een bord voor de kop hebben is echt te destructief in dit geval. 

Kensuke:
De keuze voor het aanschaffen van een console hangt voor mij af van de exclusieve games. De 360 had minder exclusives dan de rest, dus het was de minst interessante console. 

Met het kopen van Twisted Pixel en de creatie van Black Tusk Studios lijkt Microsoft daar iets aan te willen doen. Toch vrees ik dat het wederom een selectie van shooters + Kinect wordt. Ik ga alsnog op 21 mei vol spanning kijken, maar mijn verwachtingen zijn laag. 

ROFLOL:
Er zijn twee dingen waar Microsoft verbetering moet brengen wat mij betreft. Xbox Live en exclusieve games. Laat het duidelijk zijn, alles werkt perfect met Xbox Live hoor en betaal graag zo'n €35 per jaar. Het gaat er meer om dat na het zien van PlayStation Plus ik het gevoel krijg dat MS meer uit Xbox Live moet halen. De laatste jaren game ik eigenlijk nooit meer online en heb dus helemaal niets aan mijn Gold-account. Ik wil ook gratis shit Microsoft, er bestaan ook nog andere mensen buiten Amerika die alles altijd maar krijgen.

Ten tweede zijn er de exclusieve games, kom maar op met nieuwe dikke IP's. Het is genoeg met Forza, Halo, Gears of War en Fable. Als ik deze vier games volgende week zie sterf ik een klein beetje van binnen. Ik weet niet wat ik wil, maar verbaas me maar. Qua hardware en opties zal het wel okay zijn, laat het maar gewoon zien allemaal. De functies van PlayStation 4 zijn geinig, maar het is nog maar de vraag of het gaat werken. Na deze generatie heb ik toch meer vertrouwen in Microsoft dan in Sony. Ik wil niet weten hoe vaak mijn Xbox 360 kapot is gegaan, aan het einde van de rit is het toch een van mijn favoriete consoles geworden. 

wc-eend
Van de vorige, en deze generatie consoles is de Xbox altijd mijn favoriet geweest en kwam de PlayStation standaard op de tweede plaats. De berichten rondom het altijd online moeten zijn baren mij een klein beetje zorgen. Ik ben bijna 100% een singleplayer-speler en heb mijn Xbox 360 bijvoorbeeld zelden aangesloten op internet. Ik heb daarom bijvoorbeeld ook geen Xbox Live Gold.

Verder hoop ik dat Microsoft een console brengt die in de lijn van de PlayStation 4 ligt, twee krachtpatsers waardoor ontwikkelaars voor beide consoles makkelijk kunnen ontwikkelen, ja ik ben namelijk iemand die juist niet van exclusiviteit houdt op gamegebied. Ik noem de Wii U niet want die beschouw ik als een verloren zaak in de consolestrijd zoals die nu gaande is.

Qua games hoop ik veel gameplay te zien. Al die trailers en filmpjes zijn natuurlijk tof maar zeggen uiteindelijk weinig. 21 mei staat genoteerd in mijn agenda want ik ben benieuwd wat het allemaal gaat worden. 

donald_dick
Ik hoop stiekem dat de integratie tussen Windows 8, de nieuwe Xbox en Windows 8 Mobile beter op gang komt. De Xbox zie ik dan als centraal kastje, waarvan je games, media en muziek kan streamen. Microsoft werkt al sinds de eerste Xbox hier aan maar lijkt zijn tijd te nemen om dit allemaal goed te integreren. Dat doet de Wii U met zijn grote scherm toch een stuk beter en bewijst dat Microsoft SmartGlass nog niet de heilige schaal is wat Microsoft hoopte dat het zou worden.

Qua games verwacht ik niet zoveel. Microsoft heeft weinig tot geen grote exclusives van 3rd parties developers. Ik verwacht dan ook niet dat dit snel gaat veranderen. Ik ga toch beide consoles kopen, en misschien nog wel een Wii U als daar wat goede games op komen. Maar de Xbox wordt mijn hoofdconsole, al is het vanwege de controller. 

D-vide

Quote: donald_dick
Kwa games verwacht ik niet zoveel. Microsoft heeft weinig tot geen grote exclusives van 3rd parties developers. Ik verwacht dan ook niet dat dit snel gaat veranderen.

IK HOOR IEMAND HATEN!

donald_dick

Quote: D-vide
IK HOOR IEMAND HATEN!

Hardhorig? je schreeuwt een beetje boel

D-vide

Quote: donald_dick
Hardhorig? je schreeuwt een beetje boel 

Weinig tot geen exclusieve Third Party-games? Als je dat over de Xbox 360-periode zegt sla je de plank wel een beetje mis. De 360-library was drie keer die van Sony. Zeggen dat Microsoft te weinig exclusives heeft is zeggen dat Nike te weinig schoenen heeft.

Kensuke

Quote: D-vide
Weinig tot geen exclusieve Third Party-games? Als je dat over de Xbox 360-periode zegt sla je de plank wel een beetje mis. De 360-library was drie keer die van Sony. Zeggen dat Microsoft te weinig exclusives heeft is zeggen dat Nike te weinig schoenen heeft.

De 360 heeft minder exclusieve first-party- én third-party-games. Of zijn er superveel zeer obscure Disney-games alleen op de 360 uitgekomen?

donald_dick

Quote: D-vide
Weinig tot geen exclusieve Third Party-games? Als je dat over de Xbox 360-periode zegt sla je de plank wel een beetje mis. De 360-library was drie keer die van Sony. Zeggen dat Microsoft te weinig exclusives heeft is zeggen dat Nike te weinig schoenen heeft.

Klopt wat je zegt, MS had wel 40 exclusives meer dan de PS3,
maar ik hecht geen waarde aan Dance Dance Central en Lips, of oude pc titels :) En het worden er steeds minder en minder....

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_video_game_exclusives_(seventh_generation)

D-vide

Quote: Kensuke
Weinig tot geen exclusieve Third Party-games? Als je dat over de Xbox 360-periode zegt sla je de plank wel een beetje mis. De 360-library was drie keer die van Sony. Zeggen dat Microsoft te weinig exclusives heeft is zeggen dat Nike te weinig schoenen heeft. 

Ja inderdaad, want als je de hele zesde generatie opnieuw in HD uitbrengt, heb je de beste exclusives. Echt, de lijst met exclusives wordt zo hard geklaard door Microsoft. Het enige noemenswaardige van PlayStation is de Uncharted-serie, de God of War-serie, Little Big Planet, Infamous, Killzone en Journey. Xbox heeft Lost Odyssey, Halo, Gears of War, Fable, PGR, Forza, Viva Piñata, Blue Dragon, The Last Remnant en freaking Dance Dance Revolution.

Ik ben geen Microsoft-fanboy, en ik vind dat ze met kinect echt een verkeerde weg hebben ingeslagen de afgelopen jaren, maar zeggen dat Xbox geen exclusives heeft... Dude, dan heb je echt poep in je ogen. Officieel heeft Microsoft 201 exclusieve-titels en PlayStation heeft er 151. Kom op man :')

donald_dick

Quote D-vide:
Ja inderdaad, want als je de hele zesde generatie opnieuw in HD uitbrengt, heb je de beste exclusives. Echt, de lijst met exclusives wordt zo hard geklaard door Microsoft. Het enige noemenswaardige van PlayStation is de Uncharted-serie, de God of War-serie, Little Big Planet, Infamous, Killzone en Journey. Xbox heeft Lost Odyssey, Halo, Gears of War, Fable, PGR, Forza, Viva Piñata, Blue Dragon, The Last Remnant en freaking Dance Dance Revolution. Ik ben geen Microsoft-fanboy, en ik vind dat ze met kinect echt een verkeerde weg hebben ingeslagen de afgelopen jaren, maar zeggen dat Xbox geen exclusives heeft... Dude, dan heb je echt poep in je ogen. Officieel heeft Microsoft 201 exclusieve-titels en PlayStation heeft er 151. Kom op man :')

Ik had het over grote exclusives en dan kom jij met Viva Freaking Pinata en Dance Dance aanzetten. 
Maar ik laat hem zo staan, de users vechten het maar onderling uit met elkaar :)

Kensuke

Quote D-vide:
Ja inderdaad, want als je de hele zesde generatie opnieuw in HD uitbrengt, heb je de beste exclusives. Echt, de lijst met exclusives wordt zo hard geklaard door Microsoft. Het enige noemenswaardige van PlayStation is de Uncharted-serie, de God of War-serie, Little Big Planet, Infamous, Killzone en Journey. Xbox heeft Lost Odyssey, Halo, Gears of War, Fable, PGR, Forza, Viva Piñata, Blue Dragon, The Last Remnant en freaking Dance Dance Revolution. Ik ben geen Microsoft-fanboy, en ik vind dat ze met kinect echt een verkeerde weg hebben ingeslagen de afgelopen jaren, maar zeggen dat Xbox geen exclusives heeft... Dude, dan heb je echt poep in je ogen. Officieel heeft Microsoft 201 exclusieve-titels en PlayStation heeft er 151. Kom op man :')

Ik hou niet van list wars, maar opvallend dat je iets als Ni no Kuni vergeet. ;)

Verder zijn veel van die Microsoft-exclusives ook uitgekomen op de pc. Dan blijven er, in vergelijking met de andere consoles, minder exclusives over. Ik denk dat de volgende Xbox niet veel anders gaat zijn. Moet trouwens ooit wel een 360 scoren als het supergoedkoop is, moet toch ooit Lost Odyssey spelen.

D-vide

Quote Kensuke:
Ik hou niet van list wars, maar opvallend dat je iets als Ni no Kuni vergeet. ;) Verder zijn veel van die Microsoft-exclusives ook uitgekomen op de pc. Dan blijven er, in vergelijking met de andere consoles, minder exclusives over. Ik denk dat de volgende Xbox niet veel anders gaat zijn. Moet trouwens ooit wel een 360 scoren als het supergoedkoop is, moet toch ooit Lost Odyssey spelen.

Same here met Ni No Kuni

donald_dick

Quote Kensuke:
Same here met Ni No Kuni

en je mist GT5 :P

Notorious_Roy
Wat ze ook doen, uiteindelijk koop ik die Xbox Infinity toch wel. De grote vraag is echter of Rare nog een leuke platformer gaat maken met Banjo, Kameo of desnoods Fullgore. Halo 5, Forza 10 en exclusieve Call of Duty DLC interesseren me namelijk niet.