Allochtonen schijten alles onder

Jan (Bakoenin)

Ze kwamen eind jaren zestig in ons land. Wij Nederlanders hebben ze zelf gehaald. In het begin waren het er nog niet zo erg veel, maar nu zitten we met de gebakken peren. De derde generatie is weliswaar volkomen geïntegreerd, maar onze parken hebben er behoorlijk onder te lijden. Als het een beetje mooi weer is, zie je ze met honderden tegelijk. Ze bezorgen ontzettend veel overlast en we hebben weliswaar geen klippen in Nederland, maar ze neuken er wel tegenop.

Al meteen in het begin was er weerstand tegen deze nieuwkomers. Ze zouden plekken van autochtonen inpikken. Nu lijkt dat na al die jaren wel mee te vallen, maar de weerstand tegen deze immigranten is toch blijven bestaan. Vooral boeren hebben er een boertje dood aan. Voormalig staatssecretaris Henk Bleker besloot er daarom een paar miljoen te vergassen, maar de Raad van State floot hem terug. Het was dus een doodlopend spoor en de overlast blijft.

Ik loop vaak hard in de parken tussen Rijswijk en Delft en daar kan ik in de zomer niet gewoon rechtdoor lopen op de paden. Ze liggen vol met stront van die beesten. Zelfs Natuurmonumenten wil van ze af. In Texel hadden ze al hun goedkeuring gegeven aan het vergassen van 4500 van die domme ganzen. Terugsturen is geen optie; ze zijn hier in Nederland geboren en getogen en we gedogen ze al tientallen jaren in ons land. Dat gedoogbeleid zit vele mensen dwars. Die willen ze het liefst allemaal dood hebben.

Ik ben het daar toch niet mee eens. Dan maar zigzag over de paden. Ik vind ze best mooi. Ze schijten alleen enorm veel, maar dat doen duiven ook en dat zijn geen exoten. Bovendien blijkt in de Oostvaardersplassen dat de populatie stabiel blijft. Ze lopen daar geen gevaar, want daar mag niet worden gejaagd en ze hebben zich dus goed gesetteld. Dan zie je dat de populatie stabiliseert en zelfs gaat afnemen. Wat dat betreft zijn het net mensen.

Nijlganzen zijn zo langzamerhand de Marokkanen onder de vogels. Er zijn namelijk nog wel meer immigranten die zich in de loop der jaren in Nederland hebben gevestigd. En niet alleen in getto's. Zelfs in de buitenwijk waar ik woon kom je ze tegen. Toch hoor je de mensen veel minder klagen over andere exoten dan over de nijlgans.
Neem de halsbandparkiet. Er vliegen er al een paar jaar drie rond in het park tegenover ons huis. In de winter zie je ze niet, maar ze hebben zelfs de winter van verleden jaar overleefd. Toen waren er toch temperaturen van -20 te noteren. Dat zijn temperaturen die in hun oorspronkelijke leefgebied nooit voorkomen.
Ook deze allochtonen zijn door Nederlanders naar ons land gehaald. Hun woonruimte was over het algemeen aan de krappe kant. Tegenwoordig wonen veel van hen in getto's. Bij ons in het park zijn het er maar drie, maar in Voorburg wonen er op één slaapplaats wel 3200. Dat is zelfs voor Polen veel. Toch hoor je nooit iets lelijks over ze en dat is bij de nijlganzen wel anders.

Nu zijn de nijlgans en de halsbandparkiet nog op legale wijze in Nederland terecht gekomen. Maar al jaren verdient ook het criminele circuit een flinke boterham met de handel in exoten. Deze illegale handel is namelijk zeer winstgevend. Het is erg moeilijk voor justitie om daar een vinger achter te krijgen, want de exoten doen zelf geen aangifte. Ze worden door handelaren Nederland binnengesmokkeld en belanden ergens in een kamertje of hooguit voor een raam. Gelukkig zijn er bij die aan hun gevangenschap kunnen ontsnappen, maar de meeste slachtoffers van de illegale handel krijgen daar geen kans voor. Bovendien sterft al zo'n vijftig procent tijdens het transport naar Nederland. Meestal is dat door verstikking. En de exoten die het transport wel overleven, krijgen vaak geen goede huisvesting, voeding en verzorging. Papegaaien vereenzamen en pikken zichzelf soms kaal door de stress. En als de exoten niet meer voldoen dan worden ze vaak door hun eigenaren afgedankt. Tropische vissen en kikkers worden in een sloot gedumpt of door een wc gespoeld. Andere exoten worden gewoon bij het oud vuil gezet. Soms hebben ze geluk en komen ze in een opvanghuis, maar ook daar kunnen ze niet eeuwig blijven.
Wanneer wordt er eens iets gedaan aan dit soort criminele praktijken?

De laatste jaren komen er trouwens niet alleen meer veel exoten naar Nederland. Sinds de open grenzen zie je ook immigranten uit landen van het voormalige Oostblok. Vooral uit Polen en Roemenië. De wolf is al in Twente gesignaleerd. Ik vind wolven persoonlijk prachtbeesten. Er zijn wel verschillen. De ene wolf is de andere niet. Er zijn er die heel hard moeten werken voor de dagelijkse kost van de familie, maar er zijn er ook die wel de lusten hebben maar niet de lasten. Die kunnen doen en laten wat ze willen.
Wolven kunnen natuurlijk ook overlast veroorzaken; net als nijlganzen.
Mochten er steeds meer wolven uit de voormalige Oostbloklanden naar ons komen, dan zullen de boeren niet blij zijn. Weliswaar kunnen wolven de wildstand in bijvoorbeeld de Oostvaardersplassen op peil houden, maar een kippetje of een schaap is ook niet te versmaden. En als er een schaap over de dam is, dan volgen er beslist meer.
De boeren moeten echter niet klagen en gewoon opletten. Over het algemeen hebben wolven het liefste een reetje. Ik raad echter alle meisjes aan om niet met een rood hoofddoekje naar Twente te gaan. Voor je het weet word je aangerand door zo'n immigrant uit Polen of Roemenië.