Normaal mannelijk gedrag

rickevers.nl

Frankrijk is helemaal niet verkeerd als vakantieland, maar ik zie toch wel een beetje op tegen het groeiend verbod op zwemshorts. Op steeds meer plekken verwachten die Fransozen dat we een strakke slip dragen in het zwembad. Van mij hoeft dat niet, zo’n nauwsluitend stukje textiel rondom mijn rolletje Topdrop. Het laat zo weinig tot de verbeelding.

Nu wil ik niet vier alinea’s doorleuteren over mijn piemel, maar ik deel wel graag mijn zorgen over deze ontwikkeling in Zuid-Europa. In zo’n Speedo voel ik me toch een beetje voor lul staan. En wat nou als ik in het zwembad opgewonden raak. Wat als het rolletje drop besluit een rol beschuit te willen worden (ik overdrijf een beetje). Hoe moet ik dat in godsnaam verbergen in zo’n Van-den-Hoogeband-broekje? “Rick, waarom blijf je zolang in het zwembad?”

Maar het grootste probleem is natuurlijk het totale gebrek aan mannelijkheid. Heb je het hele jaar aan de fitnessapparaten gehangen, ben je apetrots op je sixpack, wordt alles in één klap tenietgedaan door de ballenknijper. Omdat die camembertvreters dat graag willen. Toeristje pesten is het. Het is jammer dat die Fransen nooit bij ons op vakantie komen, anders lieten we alle Franse mannen verplicht op Crocs lopen.

Ondertussen las ik ook dat er nagellak voor mannen op de markt is. Johnny Depp en David Beckham zijn er al mee gesignaleerd….

[...]

Ik liet even een gepaste stilte vallen. Volgens mij is het tijd voor de noodklok: bij deze roep ik alle mannen op tot Normaal. Mannelijk. Gedrag. Geen zwemslip of nagellak, maar ook geen thee, geen musicals en geen Net5. En o wee als ik iemand met een rosébiertje betrap. Ikzelf ga in Frankrijk mijn steentje bijdragen door me ieder kwartier aan de rand van het zwembad tien keer op te drukken en ondertussen fluit ik naar alles met een bikini. Mij krijgen ze niet gek.