Teutje Kreukel wil wel

Jan (Bakoenin)

'Moet je kijken, Aloysius. De koningin valt zich bijna een ongeluk. Gelukkig is er niets ernstig gebeurd.' Teutje Kreukel zit met grote, angstige ogen naar het journaal te kijken.
Aloysius, haar man, komt even achter zijn Boekenweekgeschenk vandaan en zegt: 'Dat is helemaal mooi, Teutje. Ik moet er haast om lachen. En de nieuwe paus ging ook al bijna onderuit. Er is momenteel een actie gaande in Nederland. Het zogenaamde project 'Halt! U valt'. Dat project richt zich op ouderen in en om het huis. Er zijn zelfs drie gemeentes die bij alle ouderen boven de 65 jaar thuis gaan controleren op de risico's van het vallen. En wat zie je dan? Ze sturen onze vorstin van 75 jaar over een rode loper met allerlei bobbels en opstapjes. Ik weet niet hoe het nu gaat op Koninginnedag, maar normaal moet ze op hoge hakken over kinderhoofdjes en klinkers.' Aloysius schudt zijn hoofd en leest weer verder.
Teutje denkt even na en zegt dan: 'Als ik in de politiek zou zitten, dan zou ik er wat aan doen. Dat arme mens.' Aloysius hoort haar niet meer, want hij is net aan een spannend stukje van De Verrekijker begonnen.

Een paar dagen later. Aloysius heeft zich uitgebreid op het toilet geïnstalleerd en kijkt in de radiobode wat er die avond op televisie is. Dit vindt hij altijd een heerlijk moment. Als je de hele dag in de weer bent geweest met van alles, is het fijn om lekker uitgebreid te gaan zitten poepen, terwijl je je kunt verheugen op wat er die avond allemaal op het beeldscherm te zien is. Maar het blijkt eigenlijk over het algemeen die avond dezelfde shit te zijn als er zo-even in de pot is beland. Plotseling hoort hij een gil van Teutje. Gehaast veegt hij zijn billen af en schiet daarbij natuurlijk met zijn vinger door het papiertje. Even later rent hij de kamer in terwijl hij zijn gulp nog dicht ritst. Hij stoot zijn voet aan de deurpost en omdat hij thuis altijd op zijn sokken loopt, komt dat hard aan. Veel mensen zouden ontzettend hebben gevloekt in zo'n situatie, maar Aloysius en Teutje zijn zeer gereformeerd en doen dat nooit.
'Kut, tering!' briest de arme Aloysius en hij loopt rood aan. Dat komt echter niet alleen van de pijn, maar ook omdat hij bezorgd is om zijn vrouw. Hij kalmeert echter vrij snel, omdat hij Teutje gewoon op de bank ziet zitten zonder dat er blijkbaar iets aan de hand is.
'Wat is er nou, Teutje? Je gilde het hele huis bij elkaar.'
'Ja, Aloysius. Ik schrok me rot toen ik vanuit mijn ooghoek een enorme spin op de muur zag, maar het bleek dat moderne schilderij met al die strepen dat je een paar maanden geleden hebt gekocht.'

Na deze woorden van Teutje kijkt Aloysius zijn vrouw enige tijd nadenkend aan.
'Teutje,' zegt hij uiteindelijk, 'volgens mij is er wat. Ik zag dat je vanmorgen inlegkruisjes extra large super ultraplus mega-absorberend hebt gekocht, terwijl je altijd gewoon large hebt. Je geeft het schaaltje met chocolaatjes water in plaats van het plantje dat ernaast staat. Je vergeet je pyjamabroek uit te doen als je gaat douchen. Je hangt de opblaasbare Hema-worst om je nek in plaats van je halsketting; kortom, je bent de hele dag nogal verstrooid en nerveus.'
Teutje kijkt hem quasiverbaasd aan. 'Ik? Verstrooid? Nerveus? Nee, hoor. Hoe kom je erbij. Sorry, Aloysius, ik ben helemaal niet nerveus. Ik kan toch ook gewoon eens een pechdag hebben?'
Aloysius laat het maar rusten. Hij is nu eenmaal niet iemand die de confrontatie snel zoekt en zeker niet met Teutje. De laatste keer dat hij echt tegen zijn vrouw was ingegaan, had ze hem met de EO Visie om de oren geslagen. Toen moest hij het goed maken met wilde seks. Natuurlijk lukte dat niet meer bij Aloysius en dus sloeg ze hem ook nog eens met haar enorme borsten om de oren.

Een paar dagen later gaat de voordeur van huize Kreukel met een smak open en Teutje stormt naar binnen. 'Aloysius, ben je thuis?' Ze gilt zo hard dat Aloysius in de open keuken zijn net ingeschonken kopje thee uit zijn handen laat vallen van schrik. Een gedeelte van de hete thee valt op zijn broek, precies bij zijn gulp. Aloysius wil snel zijn broek uitdoen om de hele handel met koud water af te spoelen, maar struikelt als de broek op zijn enkels hangt en valt met zijn voorhoofd tegen het aanrecht. Op dat moment komt Teutje de kamer binnen en ziet haar man halfnaakt in de open keuken voor het aanrecht liggen. Haar mond valt open van verbazing.
'Wat ben jij aan het doen? Je doet toch geen gekke dingen als ik er niet ben, Aloysius? Als je seks wilt, kan het ook met mij, hoor. Ik kom al maanden niet aan mijn trekken en jij ligt gewoon een beetje met jezelf te rotzooien.' Op dat moment ziet Teutje dat het hoofd van haar man bloedt en ze ziet het gebroken theekopje op de grond.
Twintig minuten later zit het paar op de bank. Aloysius als sultan Aloysius de Eerste. Teutje heeft zijn hoofd namelijk verbonden en daarna heeft ze zijn verbrande handeltje langdurig met koud water gewassen. Net zolang tot zijn handeltje weer zijn handel was. Ze heeft een nieuw kopje thee gezet voor haar mannetje en er een lange vinger bij gedaan. Die had hij wel verdiend.
Aloysius kijkt alweer wat vrolijker. Eindelijk kan hij lekker van zijn thee gaan genieten. Maar dan schiet hem ineens te binnen hoe opgewonden Teutje het huis was binnengestormd.
'Je kwam zo opgetogen binnen, Teutje. Je wilde me vast iets vertellen. Klopt dat?' Teutje staat op en loopt naar haar jas, die ze snel op een stoel had gelegd toen ze Aloysius moest gaan helpen. Ze haalt een mapje uit de jaszak.
'Je had onlangs gelijk, Aloysius. Ik was heel zenuwachtig. Je weet toch nog wel dat ik het heel zielig vond dat onze vorstin altijd maar gevaar loopt als ze ergens wordt uitgenodigd?' Ze kijkt even vragend naar Aloysius. Hij knikt bevestigend, pakt zijn kopje thee en begint de suiker erdoor te roeren.
'Nou, houd je maar vast, Aloysius.' Vervolgt Teutje, 'Ik heb het gedaan. Ik las onlangs dat onze partij nu ook vrouwen op de lijst voor de Tweede Kamer toelaat en na lang nadenken heb ik me gemeld. Ik heb een mapje met partijstandpunten van ze meegekregen. Daarom was ik eerst zo nerveus en nu zo opgewonden.'

Het ijskoude water in het bad doet bijna pijn aan het blote lijf van Aloysius. Maar hij moet wel. Hoe is het mogelijk dat je op één dag twee kopjes kokend hete thee op precies hetzelfde plekje morst?

Als je interesse hebt, stuur dan een column van jouw hand naar trudynielsen1967@yahoo.com. Of stuur een PM. Je krijgt z.s.m. een reactie.

Eindredactie FOK!columns