Çhampiöns Lig

Robert (Sdivad)

Toine van Peperstraten probeerde het nog enthousiast te brengen: “Wij hebben vanavond gekozen voor een andere kraker: Galatasaray tegen Schalke 04!” Een andere kraker? Galatasaray en Schalke 04 uitzenden in plaats van de échte kraker van de avond, AC Milan tegen FC Barcelona? Belachelijk! Dan doen er misschien wel twee Nederlanders mee, maar dat maakt nog geen Messi. En dan zijn er misschien veel in Nederland wonende Turkse kijkers voor de NOS, maar nog veel meer anderen die gewoon Milan-Barça willen zien.

Ja, ik wist al even dat de NOS koos voor Galatasaray-Schalke, maar dat maakte de opmerking van Toine niet minder ergerlijk. Het was volgens mij zaterdag toen ik vol ongeloof de promo voor deze Champions League-week zag. Na vorige week Real Madrid-Manchester United draaide het deze week natuurlijk om die andere grote Spaanse ploeg. Want ook Barça trof een toptegenstander. Alle tv-gidsen gaven aan dat die wedstrijd op woensdagavond bij de NOS te zien zou zijn. Logisch dat ze dat aangaven, want ieder weldenkend mens ging daar vanuit. Maar nee, omdat er toevallig wat Nederlanders meedoen en er wel veel Turken zullen kijken, besloot de NOS te doen alsof de rest van de wereld gek was.

Toegegeven, ik heb me de eerste helft best wel vermaakt. Felipe Melo deed me op het middenveld denken aan Edgar Davids: fanatiek, goed agressief en ballen veroverend. En Didier Drogba bleek ondanks zijn uitstapje naar China nog altijd één van de sterktste, meest balvaste en imponerendste spitsen te zijn. Maar Sneijder en Huntelaar, een grote factor in deze beslssing van de NOS? Zo goed als onzichtbaar. Huntelaar stond één keer vol in de aandacht toen het hem niet lukte een bal bij de tweede paal binnen te glijden, maar dat was het wel. Sneijder werd na 45 minuten zelfs al gewisseld. Helaas wisselde de NOS niet van stadion om op dat moment alsnog over te gaan op Milan-Barça.

Want naarmate de wedstrijd vorderde en in de tweede helft toch wat doodbloedde, verlangde ik meer en meer naar Milan tegen Barcelona. Zouden de Catalanen met 70% balbezit de tweestrijd al beslist hebben? Of was Milan op de Chelsea-manier bezig met een stunt? Teletekst en Twitter zouden me uitkomst geboden kunnen hebben, maar dan mis je zelfs in de samenvatting de spanning over hoe het zou aflopen. Dus bleef ik maar kijken naar een wedstrijd die eigenlijk vanavond op RTL7 in de samenvattingen van de Europa League zou moeten zitten.

In de samenvatting achteraf bleek ik de stunt van Milan te hebben gemist. Jammer, maar dat belooft wel heel wat voor de return. Barcelona zal dan nog meer op de aanval moeten en na de halve finale tegen Chelsea van vorig jaar heb ik daar nu al zin in. Maar helaas, met de 1-1 in Istanbul gisteravond zit ook in de return Schalke 04-Galatasaray nog genoeg spanning. Die zal dan wel live worden uitgezonden, ‘van onze belastingcenten’. Ik ga me er dit keer maar wat beter mentaal op voorbereiden.