PlayStation 3 Super Slim, leuk voor onderweg

Wesley Oudijk (Wessiej)

Een tijdje terug is de nieuwste versie van de PlayStation 3 uitgekomen met de prachtige naam Super Slim. Het is een kleinere en lichtere variant die een nieuw uiterlijk heeft gekregen. Voor 230 euro krijg je een 12GB-variant, maar deze is zo nutteloos dat ik medelijden heb met alle kinderen die dit krijgen voor Kerstmis van ome Joop. Aangezien bijna elke game een installatie heeft van zo’n 5GB is het een nutteloze variant.

Voor zeventig euro meer krijg je de 500GB-variant, en hoewel dat ook direct weer overdreven groot is voor een console, is het toch wel fijn dat die erin zit. De nieuwe PS3 is volgens Sony vooral top omdat hij zo klein en licht is. Maar ik snap het punt hierachter niet. Met een verlichting en verkleining van zo’n twintig procent schiet je als thuisconsole zo weinig op. Wanneer ik de drie PlayStation 3-consoles naast elkaar zet merk je een groot verschil tussen de ‘Fat’ en de ‘Slim’, maar dit is gewoon een klein maatje kleiner. Aangezien de console toch al in de kast staat een behoorlijk nutteloze functie.

ps3ps3

Ook heeft de console een ander uiterlijk gekregen. De strakheid van de Slim is ingeleverd voor een lelijke bovenlader wasdroger. In plaats van het ‘inslikmodel’ dat de PlayStation hiervoor had, moet je nu de bovenkant van de console opzij schuiven en kun je de game erin droppen. Het is armoe ten top. Sony noemt het innovatief, maar ik kan mij alleen voorstellen dat het is gedaan om kosten op de machine te besparen. Je hebt veel meer het gevoel alsof je een Chinese variant van de console in je handen hebt, met een rammelig plastic bovenlader waarin je de game moet kletsen.

Voor de rest is de console wel de stilste console ooit. Het ding maakt letterlijk geen geluid en er komt ook niet bijzonder veel warmte vanaf. Ook gebruikt het wat minder energie dus bij je kwartaalrekening van Eneco kun je wel een winst zien van een euro of vier.

ps3                                                                   Dun!

Al met al is het geen bijzondere update. Het is een kleinere console die stil is, maar daarnaast een foeilelijk en goedkoop uiterlijk heeft gekregen. Voor driehonderd euro krijg je een console die nog zeker een jaar meegaat, en daar zitten de games Uncharted 3 en Gran Turismo Academy Edition ook nog eens bij. Heb je nog geen PS3 en zat je echt te wachten op een droogtrommel kun je nu de Super Slim aanschaffen, maar neem dan wel de 500GB-variant.