Ruk

Driek (DriekOplopers)

Een door Marokkaantjes geregeerd groepje tyfuslijers van de criminele organisatie FC Nieuw Sloten schopt een grensrechter dood. De klasgenootjes twitteren dat de vrijlating van deze moordenaars dringend gewenst is, de Tweede Kamer verwijst een verzoek van de PVV om te debatteren over het Marokkanenprobleem naar de prullenbak. En wat doet de KNVB? Die plaatsen een poster in de krant. Dat je elkaar moet respecteren. Idioten.

Ik heb dit keer geen zin om lollig te gaan zitten doen.

Een staatssecretaris van de PvdA moet aftreden. Waarom? Toen hij gedeputeerde in de Provincie Gelderland was, rotzooide hij met bonnetjes. Dan verdien je dus € 80.000 per jaar en dan ga je met de bonnetjes van de reiskosten zitten knoeien. Graaiende prutser. Sukkel. En dan tegen formateur Mark Rutte net doen of er weinig aan de hand is. Gaat het mis. Sta je zelf voor lul, staat je premier voor lul, staat je partij voor lul. Je bent werkelijk de politieke schlemiel van het jaar als je zo diep bent gezonken.

Ik heb dit keer geen zin om lollig te gaan zitten doen.

Er valt hier en daar een lullig sneeuwbuitje. Dus halveert de NS de treinen. We zijn als land toch niet serieus te nemen? Lichte sneeuwval en de reiziger staat voor Piet Snot op het perron. Want een beetje stuifsneeuw, daar kunnen die treinen en die wissels natuurlijk niet tegen. En stuurt staatssecretaris Mansveld de directeuren van de NS en van ProRail naar huis? Nee. Staatssecretaris Mansveld lost de problemen met het overstappen met de chipkaart op. Door het gewoon duurder te maken. Probleem opgelost.

Ik heb dit keer geen zin om lollig te gaan zitten doen.

Hoewel… Eén nieuwsbericht deze week leidde toch nog tot een glimlach op mijn gezicht. Een 29-jarige man is dinsdagochtend opgepakt omdat hij zichzelf in de trein aan het bevredigen was. Een 24-jarige vrouw die de man betrapte, riep de conducteur erbij, die de man staande hield. Sorry voor de woordkeuze. Maar die meneer die in de trein zo druk met zichzelf bezig was, die man had volgens mij best een punt. Ik zie het als een statement. Want het treinverkeer ís toch ruk?