Plassen met een stijve

Jan (Bakoenin)

Ik ben alweer een paar maanden achtenzestig. Volgens de statistieken zou ik op die leeftijd al lang twee problemen met mijn plasser moeten hebben: hoe krijg ik hem omhoog en hoe houd ik alles binnen? Volgens De Telegraaf krijgt het merendeel van de 50-plusmannen daar vroeg of laat mee te maken. Die plasproblemen komen door prostaatvergroting. Ze kunnen tegenwoordig redelijk makkelijk worden opgelost met middelen, maar dan kun je weer last krijgen van seksuele problemen. Daar is dan weer Viagra voor natuurlijk, maar zo blijf je bezig. Als ik trouwens wel eens een toilet in een discotheek bezoek, dan blijkt dat niet alleen maar ouderen met plasproblemen te kampen. Het lijkt soms net alsof je in een ondergelopen Venetië rondloopt. Hetzelfde probleem doet zich vaak in de toiletten van de NS voor. Zelfs in de invalidentoiletten.

Er schijnt nu een middeltje te zijn dat zowel de plasproblemen als de erectieproblemen bestrijdt. Een twee-in-één-tablet. Volgens mij ontstaat er dan een nieuw probleem: hoe plas ik met een stijve? Het komt erg vaak voor dat je met een stijve verschillende straaltjes krijgt. Dus dan gaat een gedeelte in de pot en de rest tegen de muur of, erger, tegen je broekspijp. Zittend plassen? Vergeet het maar. Je zult de mannen de kost geven die dan een straal naar beneden hebben en eentje omhoog en dan zeik je met een boogje toch je broek nat.

Eigenlijk zijn die middelen voor het plassen en de erectie helemaal niet nodig. Je moet er gewoon voor zorgen dat je de boel bijhoudt. Als je een auto jaren in de garage laat staan, dan loopt hij ook niet meer soepel. Mijn oude dvd-speler was op zich nog goed toen ik een nieuwe kocht, maar toen ik hem na anderhalf jaar nog eens wilde gebruiken, had hij de geest gegeven. Zo is het ook met je lichaam. Eigenlijk moet je het voor de gek houden, zodat het niet in de gaten heeft dat het ouder wordt. 

Er zijn bij ouderen op dat punt wel een paar problemen. Wanneer het om een huwelijk gaat en opa en oma zijn al dik in de zeventig, dan is het met de seks niet altijd meer zoals het vroeger was. En als je alleen bent overgebleven of als je nooit getrouwd bent geweest of samen hebt gewoond, dan heb je als man ook niet iedere dag iemand waarmee je de plasser in vorm kunt houden. Mocht je dat toch willen, dan moet je het met handwerk bijhouden. Dat kan lastig zijn als je reuma hebt, maar Parkinson kan dan wel handig zijn. Als je rijk bent, kun je natuurlijk regelmatig een bepaald soort 'zorgverleenster' inhuren, maar dan krijg je toch meestal niet de beste exemplaren. Er zijn nog wel twee andere oplossingen. Altijd handig om op je verlanglijstje voor Sinterklaas of de Kerstman te vermelden.

De eerste is Annie. Annie is de ideale vrouw. Ze voelt als een echte vrouw, maar ze stelt geen eisen. Ze spreekt je zelfs niet tegen als ze haar mond niet vol heeft, ze heeft nooit hoofdpijn en je krijgt er geen geslachtsziekte van. Hitler had een regiment Annies in dienst voor zijn soldaten om geslachtsziekten te voorkomen. Ze moesten dan wel blond zijn en blauwe ogen hebben. Als je zo´n pop naast je hebt en ze gaat plotseling praten, dan zou het Barbie kunnen zijn. Of Britt natuurlijk. Misschien vinden ze in de toekomst nog wel poppen uit die ook kunnen praten. Die zeggen dan al snel zinniger dingen dan Barbie en Britt. Maar wie zit daar op te wachten? Je moet wel in de gaten houden of Annie dikker wordt dan ze was. Niet dat ze in verwachting kan raken, maar dan is het gewoon tijd om haar te legen. Dat duurt over het algemeen wel even.

Zeer recent is er nog een oplossing gevonden ter voorkoming van problemen met de prostaat. De erotische zitzak. Iedere man heeft natuurlijk een zitzak, maar die is meestal niet erotisch en als je er te hard op gaat zitten, heb je een probleem. Bovendien kun je met die zitzak niet je prostaatproblemen of je erectieproblemen oplossen. Dat kan wel met de erotische zitzak die binnenkort verkrijgbaar is. Wat is dat voor een ding? Het is een soort Annie, maar dan anders. Het is een kussen in een bepaalde vorm, een latex huls en een verwisselbare hoes met daarop de afbeelding van een blote vrouw. Je moet dus wel erg wanhopig zijn om daar gebruik van te moeten maken. Dat zijn mensen die al eens een melkmachine hebben geprobeerd totdat ze erachter kwamen dat die pas ophoudt bij veertig liter. Over de erotische zitzak is trouwens een politieke rel ontstaan. De zitzak is namelijk gesubsidieerd door het Ministerie van Economische Zaken. De ontwikkelaar van de zitzak had namelijk te kampen met instabiliteitsproblemen van zijn zak. Om die op te lossen had hij geld nodig. Dat is best belangrijk. Stel je voor dat je als bejaarde nogal wild bezig bent op die zak en door de instabiliteit lazer je van je stoel af en breekt je heup. De operatie daaraan krijg je dan niet meer vergoed. Het is dus heel belangrijk dat die zak onder alle omstandigheden stabiel blijft. Logisch dat de overheid er subsidie voor gaf. Alleen snap ik niet dat het van Economische Zaken moest komen. Ik zou eerder zeggen dat het onder de gezondheidszorg valt. Je kunt immers met zo'n zak heel veel prostaatproblemen bij oude mannen voorkomen. Daar hadden ze bij de PVV nog niet aan gedacht natuurlijk.

Er zijn dus voldoende mogelijkheden om problemen met de prostaat of erectieproblemen te voorkomen. Oud worden als man hoeft geen enkel probleem te zijn als je maar voldoende in conditie blijft. Houdt de motor draaiende. Als je de boel verwaarloost, kom je in de problemen. Prostaatvergroting kan dan het gevolg zijn. En dat is niet fijn. Hoewel je er niet altijd onder hoeft te lijden. Normaal gesproken wordt zo'n prostaat gemeten in grammen. Hoe groter, hoe zwaarder natuurlijk. Een normale prostaatvergroting van iemand van zeventig weegt tussen de 30 en 60 gram. Dat valt dus nog wel mee. Ik ken overigens wel een zwaardere. Die weegt wel ergens tussen de tachtig en de honderd kilo en heeft zelfs een naam: Johan Derksen.

Als je interesse hebt, stuur dan een column van jouw hand naar pschouten@live.nl. Of stuur een PM. Je krijgt z.s.m. een reactie.

Eindredactie FOK!columns