De weg kwijt

Harry

In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers, Petertjeprik, ArchEnemy en harry64 het Nederlandse politieke landschap onder de loep. Alles gezegd en gezwegen, waarheen waarvoor, even de weg kwijt.

Nog een paar weken en we mogen weer gaan kiezen welke poppetjes we aan het roer van Nederland zetten.

Het wordt ons kiezers niet makkelijk gemaakt, de idioterieën vliegen door de lucht en verkiezingsprogramma's vol met onhaalbare punten verpakt in zoete leugens worden ons voor ogen gehouden. Hier vind je wat daar laat je wat.

De een gelooft er in dat alle macht en vermogen aan Europa geven dé oplossing is, de ander gelooft in splitsen van de euromunt in een neuro en zeuro je van het is. Weer anderen gaan nog een stapje verder en willen helemaal geen één Europa meer omdat de praktijk nu al laat zien dat het niet werkt.

Nee, zeggen de pro EU believers dan weer, dat is de zure appel waar we even doorheen moeten. Daarna komt alles goed. Nooit uit de EU stappen want dan vergaat Nederland, worden we Griekenland twee.
Je bent gek, dom, achterlijk of staatsgevaarlijk als je daarvoor kiest.

Hoezo angstzaaien?

De contra of anti-EU believers hanteren een omgekeerd evenredig systeem, in de EU blijven is de ondergang van Nederland, we worden geknipt, geript en kaalgeschoren om andere banken in andere landen te redden van hun zelf gecreëerde ondergang.
Je bent gek, dom, achterlijk of staatsgevaarlijk als je daarvoor kiest.

Hoezo angstzaaien?

Dan is er nog het landelijke gekrakeel. SP? VVD? PVV? Parkeren, iedereen gelijk, eerlijker, straffen, economie, integratie, hangjochies, stadsterreur, kantoren, huizen, HRA, JSF, roken, zorg, verkeer, file, 120 of 130.
Je bent gek, dom, achterlijk of staatsgevaarlijk als je daarvoor kiest.

Hoezo angstzaaien?

Tussen al het weelderig tierende onkruid van angstzaad moeten wij gaan kiezen welk onkruid ons de komende vier jaar weer mag overwoekeren. Eerlijk gezegd zie ik door alle onkruid de bomen van het bos niet meer zo, raak ik de weg een beetje kwijt.

En jij?