Plat Haags - Geld Snel Weg

Harry

In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers, Petertjeprik, ArchEnemy en harry64 het Nederlandse politieke landschap onder de loep. Vandaag over graaiende, falende plofkoppen.

Kennen jullie dat, TheGrandWazoo, Driek Oplopers, Petertjeprik, ArchEnemy? Geld in je zak, en je moet het uitgeven. Het brandt, het schreeuwt: Koop iets! Geef mij uit, NU! Ik ben een tijdje in therapie geweest om dit impulsieve gedrag af te leren. Of beter gezegd, om er iets anders voor in de plaats te leren. Iets wat functioneler is dan je geld impulsief over de balk te smijten en vervolgens de hele wereld de schuld te geven van je eigen mankement.

Wat dat aangaat kan de hele politiek in therapie. Waar halen ze de gore moed vandaan om de financiële deuren van Nederland ongecontroleerd wagenwijd open te zetten? Een bijkomend probleem is ook nog eens dat het moeilijk wordt om het geefgrage gajes af te straffen op 12 september. De versplintering is dermate groot, dat wat je ook stemt, je er altijd fors mee in je vingers snijdt.

De PVV heeft laten zien niet bij machte te zijn om de eigen gelederen bij elkaar te houden, bij de SP valt zo'n zelfde probleem te verwachten zodra ze promoveren van oppositie naar regerende partij. Het gekrakeel over de partijbijdrage is nu al niet van de lucht. Wat dat aangaat is het kapitalisme goed doordrenkt in de politieke partijen.

Portemonnee van de Ander partij gaat het ook niet worden, die stemden voor het onaantastbare Europese Steel Maar. Samen met de Kunduz-boeven GroenRechts, D666, de VVD en het CDA. Dat moet toch wel een megageile kick geven, 40 miljard van een ander in een bodemloze oncontroleerbare put storten. Bovendien krijgen we met de PvdA mede aan het roer, weer te maken met allerhande knuffelprojecten, wat dan weer de grootste ellende gaat geven met foute asielgelukzoekers. D666 is dermate glibberig dat ze ternauwernood in het pluche blijven plakken, en de VVD en het CDA hebben de afgelopen periode al laten zien wat voor hufters ze eigelijk zijn.

Over het roer gesproken, best wel opvallend eigenlijk, er wordt van alles over de verkiezingen heen getild, maar gaan varen met de financiële Herald of Free Enterprise en de deuren wagenwijd open is geen probleem voor een meerderheid in de Tweede Kamer. Het zal mij benieuwen of deze kaperkapiteins straks óók in een reddingsboot rollen en welke bekende afgeserveerde graaiende falende plofkoppen we allemaal terug gaan zien in de Europese onaantastbare ivoren toren.