StefanW in L.A.

Stefan Walthie (StefanW)

Als dit bericht online staat zit ik waarschijnlijk al in het vliegtuig naar Los Angeles om daar namens FOK!games de E3-beurs te bezoeken. Erg spannend aangezien het de eerste echt grote happening is die ik als lid van de gamescrew ga meemaken. De aanloop naar de beurs is voor mij een aaneenschakeling van persoonlijke en gamesgerelateerde vragen. Wat ga ik meemaken? Ben ik goed genoeg voorbereid? Heb ik genoeg tijd om alle info te verwerken? Gelukkig heb ik een ervaren crew thuis zitten en gaat Pheno mee om me ter plaatse bij te staan.

Al dagen ren ik door mijn huis rond al bedenkend wat allemaal handig is om mee te nemen. Eén of toch allebei mijn fotocamera’s? Een rugzak of toch een messengerbag? Hoeveel papier en pennen zal ik nodig hebben? Uiteindelijk heb ik mijzelf moeten vertellen dat ik, net als in de rest van mijn leven, waarschijnlijk veel te goed voorbereid ben en dat ik mij weer eens onnodig zorgen loop te maken. Ongetwijfeld gaat ook deze (werk)vakantie de helft van mijn koffer ongebruikt mee terug naar Nederland.

Maar tezamen met alle zorgen ga ik toch ook wel met een hoop grote verwachtingen naar de E3. Een aantal afspraken die al staan geven mij heel veel goede moed en ik kan niet wachten tot alle nieuwe spellen door mijn handen zijn gegaan. Gelukkig heb ik een brede gamessmaak en vind ik eigenlijk alle genres wel vermakelijk. Ik ben ook wel erg benieuwd hoe bijvoorbeeld groots aangekondigde games als Call of Duty: Black Ops 2, Assassin’s Creed III en Sleeping Dogs er in het echt uit gaan zien. Gaan ze echt brengen wat de trailers en de woorden van de studio’s zelf doen vermoeden? Of worden zij juist de teleurstelling van mijn Amerikaanse avontuur en moet ik het gaan hebben van de kleinere titels? Overigens zitten hier tegenwoordig steeds vaker ware pareltjes tussen dus daar zou ik nog best blij van kunnen worden.

Daarnaast leeft bij mij uiteraard ook de grote vraag welke konijnen uit de hoge hoeden van de grote studio’s en producenten gaan komen tijdens de persconferenties. Wordt er na de spin-off nu weer een echte nieuwe Metal Gear Solid aangekondigd? En gaat Valve ons, ondanks de ontkenning van een tijdje geleden, toch weten te verrassen met Portal 3 of, ja ik roep het gewoon, Half-Life 3? En wat gaan Sony, Microsoft en Nintendo ons allemaal vertellen? Nu ben ik inmiddels een redelijke Kinect-fan aan het worden, maar wordt het echt alleen Kinect wat de klok slaat bij Microsoft? Wat gaat Sony in hemelsnaam doen om de Vita aan de man te brengen? En Nintendo? Ik zal toch niet alleen maar doodgegooid worden met de Wii U en die loodgieter van ze?

Hoe het ook allemaal gaat lopen deze week, ik ga het maar gewoon allemaal laten gebeuren. Zoals mijn vader altijd al tegen mij zei: “Zolang je je best doet zal niemand je iets kwalijk nemen.” Ik hoop dat ik niet alleen een hoop van mijn eigen vragen beantwoord krijg op de E3, maar ook dat ik een hoop leuk, mooi, bijzonder en vooral verrassend nieuws mee terug kan nemen naar FOK!. En stiekem, heel stiekem, blijft dat stemmetje in mijn hoofd zeggen dat ik de nieuwe Xbox ga ontmoeten in Los Angeles.