Constanzaaaahh!

Eveline (Karmanie)

Schokkend wereldnieuws! Constanza gaat emigreren.

Constanza wie? Mijn complimenten, u bent een oplettende lezer! Constanza B. bestaat officieel niet meer. Sinds de dochter van Vanessa oprispingen heeft, wil zij Amanda Morales heten. Dat is officieel geregeld. Met veel bombarie introduceerde Constanza haar nieuwe naam om "los te komen" van haar adoptietouwtjes. Amanda Morales blijkt publicitair toch niet zo'n grote hit en opportunistisch als zij is, is het nu weer Constanza Breukhoven. Het nieuws is in ieder geval zo spetterend dat het in de krant én op het web komt. Vanessa's dochter peert hem naar Curaçao.

De cosmetisch koningin herself "wenst haar dochter alle geluk". Dat klinkt stoer, maar het lijkt me niet tof om je kind en kleinkoters te zien emigreren. Naast persoonlijk verdriet voor oma zal er een zucht van verlichting door Nederland waren: Constanza's snoezige mannetje verhuist mee. Weer een woning minder bezet in Wilders "Tuigdorp". Want roddel of niet, het gonst van de verhalen over vermeende rooftochten, bedreigde families en rillende autohandelaren. Heethoofd "Mo" is dol op een partijtje "dirty dancen".

Heeft Constanza deze "nieuwe start" verzonnen om Conny te slim af te zijn? Is ze het zat om haar koters keer op keer aan de hand van Mrs. Designerzonnebril in de Story en Privé te zien in vers geshopte Burberry-kleertjes? Wordt het Mo Blubberbuik te heet onder de voeten? We weten dat de door hem in België verkochte Mercedes en de in een geopende regenjas getoonde horloges helemaal niets te maken hebben met de vermiste horloges en buitenlandse valuta uit Hans Breukhovens kluis. Dat was puur toeval. Echt. Is het dan een kwestie van misgunnen? Vluchtgedrag? Angst? Of is het gewoon ordinair treiteren?

Wat mij nou zo intrigeert is de vraag: waar doen ze het van? Ik krab mezelf kale plekken in mijn kruin om te begrijpen hoe twee laagbetaalde semiwerklozen van een huurwoning in Sneek naar een koopwoning op tropisch Curaçao gaan.

Beiden zijn officieel half werkloos. Bestaat de recessie niet bij de bovenwindse Giro Bank of is er wellicht een speciaal Nederland-betaalt-toch-alles-handboek? Ik mag toch aannemen dat je niet per waterfiets je intrek overzee neemt? Of de vloerbedekking in je koffer stouwt? Toch is dat huis, floep, ineens gekocht. Met beiden geen rooie cent te makken. Officieel dan hè.

Daarom heb ik er even over nagedacht. Ik krijg nu vast commentaar dat ik beter kan nadenken over de honger in Afrika of de dreiging uit Iran, maar toch. Mijn verklaring is een zeventiende herdruk van "Amanza's" bestseller "Gevlucht uit Gouden Kooi", op haar website dramatisch in de uitverkoop voor € 4,95. Echt, Saskia Noort is er niets bij. In deze megahit schrijft Amanda over haar weerzinwekkende jeugd in Conny's villa. Een heel boek over problemen met paardrijden, slecht passende kleding bij het kerstgala en mama die iets onaardigs zegt. Trauma's te over lijkt me zo. Daar pen je zo een boek mee vol.

De rechtszaak tegen Mighty Mo staat nog op de rol. "Stans" zelf is wegens steeds wisselende verklaringen door de rechter al schuldig bevonden aan de inbraak en het meewerken aan de kluisroof bij papa. Gezien het overweldigende bewijs is vrijspraak voor Mo-de-dirty-dancer geen uitgemaakte zaak.

Na de zomer hoopt het olijke partyduo hun intrek te nemen in het nieuwe huis, mits Mo niet uit logeren gaat in Hotel Slot en Grendel. Persoonlijk hoop ik dat ze al vóór de zomer vertrekken. Voor Pasen mag ook. Krijgt Curaçao ook eens een lekker snoepje terug uit Nederland.