Het Zondagse Orakel - Van Appeltjes van Oranje, twitterend naar hallalvlees

Thako (Okaht)

Bakoenin – Een Koninklijke Pruim
Een column naar mijn hart Jan. Wat een gezeik over niks! Waar maken ze zich druk over?

Het ging natuurlijk over twee thema's. Hoever kun je in de media gaan met het koningshuis en hoever zijn Beatrix en Máxima gegaan door een hoofddoek om te doen in een moskee? Ik wil die twee zaken wel uit elkaar halen.

Laat me voor het eerste thema een tegenvraag stellen: Kan iemand na Hans Teeuwen nog te ver gaan?

Even een korte schets voor de mensen die Hans niet zo leuk vinden. Mensen zonder relativeringsvermogen zeg maar (dat laatste is wellicht handig om te onthouden voor de rest van mijn betoog).
Teeuwen beschreef de volgende situatie:
Om te beginnen vertelde hij Beatrix keihard in de reet te hebben geneukt, waarna hij haar opdroeg bier voor hem te halen. Vervolgens een redelijk kleurrijke beschrijving van Teeuwen, die de majesteit in het gezicht swaffelde, waarna zij smachtend naar zijn lul hapte en hij uiteindelijk in haar gelaat ejaculeerde. Hierna volgde nog een beschrijving van intiemere momenten, waarbij hij haar - zoals hij dat dan noemt – Appeltjes Van Oranje masseerde, haar vulva streelde en likte, om die vervolgens eens goed vol te spugen en te penetreren.

Opnieuw: Kan iemand na Hans Teeuwen nog te ver gaan? Met drie amateuristisch bewerkte foto's?

Dan het thema aangepaste kledij. Waar vanzelfsprekend de PVV als eerste bovenop dook en waar ze opnieuw voor 3750 euro aan vragen over gaan stellen.

Tenminste. Ik weet eigenlijk niet precies hoe dat werkt. Ze hebben namelijk vier vragen te stellen. Is dat dan 3750 euro per stuk of voor het hele pakket? In het eerste geval zou er al 15.000 euries over de balk worden gegooid. En mocht het tot een debat komen? Dan komt daar nog zo'n 15.000 euro aan ambtelijke voorbereiding bij. En mocht zo'n debat gevolgen hebben, komen daar nog een paar duizend euro bij om een en ander te verwerken in rapporten, notities, de Staatscourant enzovoort, enzovoort.

Eerlijk gezegd maak IK me dan maar over één ding druk. Waarom moeten twee lappen stof mij, Henk, Ingrid, Achmed en Fatima tientallen duizenden euro's aan belastinggeld kosten?

Kuifkrullen - #vraagmp #kutidee
Laat me beginnen met te zeggen dat Johan het weer geweldig wist te verwoorden. Het was bijna jammer dat er weinig discussie onder deze column ontstond.

Wat me wel opviel in die korte discussie was dat de link tussen Twitter en het sinaasappelkistje zo snel werd gelegd. En daar moet ik toch ernstig tegenin gaan. Ik vind namelijk dat Twitter geen réét met spreken vanaf een sinaasappelkistje te maken heeft!

Om tegenover een groep mensen op een sinaasappelkistje te klimmen en je ongezouten mening te verkondigen heb je namelijk verdomde veel lef nodig. Je staat oog in oog met je publiek. Op zo'n kistje kun je alleen nog maar op je bek gaan. Of slagen in je doel.

Toen vakbondsmannen nog op sinaasappelkistjes klommen hadden ze de taak om grote groepen arbeiders tot actie op te roepen. Mannen zijn revoluties begonnen vanaf sinaasappelkistjes. Filosofen hebben de meest waanzinnige en/of vernieuwende theorieën vanaf een houten kistje verkondigd. In een ver verleden begonnen artiesten hun carrière op een sinaasappelkistje.

Dat heeft niets te maken met achter je laptoppie zitten en af en toe wat onzin twitteren. Stoer doen alsof je heel bereikbaar bent, waarbij je hooguit van wat zielige figuurtjes response krijgt. Een enkele tegenstander die niet het lef heeft het in je gezicht te doen, wenst je via de mail dood. Een enkele medestander durft alleen onder jouw tweets zijn mening te delen. En zelf doe je dan heel stoer alsof je met het gehele volk zit te ouwehoeren en hen door en door leert kennen.

NOT!

Er zijn mensen die hun kookkunsten op internet pleuren. Er zijn mensen die twitteren over hun dagelijkse stoelgang. Anderen laten gewoon iedere dag een keer of wat hun piemel zien. Zelf blog ik over mijn belevenissen als ukulele speler. Kim Holland laat zien hoeveel dildo's ze in hoeveel lichaamsopeningen heeft weten te proppen.

Iedere idioot presenteert zich op internet! Daar is geen lef voor nodig en het levert nauwelijks echt contact met echte mensen op!

Beste Mark. Nadat mensen even jouw tweet hebben gelezen, klikken ze door naar de kut van Kim Holland, om vervolgens met een schrale lul nog even te kijken wat Geert vandaag te zeiken had.
Meer contact gaan jullie via Twitter echt niet met “het volk” krijgen hoor.

LvanLier – Een stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken
Even voor de goede orde. Ik had mijn zondagse column al gereed en wist dat ik de gehele zaterdag op pad zou zijn. Op het laatste moment heb ik toch besloten extra aandacht te besteden aan deze dappere column van Luc.

Wanneer gaat de PVV daadwerkelijk zo ver dat er geen draagvlak meer is voor politiebescherming? Moet de term “uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken” als algemene omschrijving voor allochtonen in het partijprogramma komen te staan, voordat men vindt dat ze nu wel heel erg ver gaan? Moet er behalve de joodse- of NSB-vlag daadwerkelijk een vlag met een levensgroot hakenkruis komen te hangen in het partijkantoor? Moet één van de PVV-Kamerleden eerst daadwerkelijk met een pistool de straat opgaan om een Marokkaan door de knieschijven te schieten?

Dit zijn echt serieuze vragen van mijn kant. Wanneer gaat het echt te ver? Wanneer vinden we al die bescherming echt zonde van onze belastingcenten?

Penningmeester Marthijn Uittenboogaard van pedofielenvereniging Martijn vroeg ooit ook om politiebescherming. Terecht niet gekregen natuurlijk. De pleuris zou ook uitbreken als dit daadwerkelijk was gebeurd. Iedereen – ikzelf inclusief – vindt het wel prima dat zijn maatje Ad van den Berg nu in de bak zit en daar ook niet echt veilig is. En dat terwijl deze vereniging en potentiële politieke partij tot op dit moment niet verboden is en ook van democratische rechten gebruik maakt.

Er zijn dus wel degelijk grenzen. Er zit een einde aan vrijheid van meningsuiting. Er zitten grenzen aan het draagvlak om iemand maar ongebreideld een mening te laten verkondigen en die dan nog te beschermen ook.

Ik zou in ieder geval goed pissig worden als Cor Bosman nu ineens een peperdure politiecontainer voor zijn deur krijgt. Wat mij betreft mag hij op eigen kosten de voorraadkast van zijn winkeltje versterken. Misschien hebben de Amerikaanse geldschieters van Geert nog wel een paar euro over voor een stalen deur of zo.

Of geven die niet zoveel om de veiligheid van ex-leden?