Een Koninklijke pruim

Jan (Bakoenin)

Je mag in Nederland programma’s op televisie brengen waarin een mensaap zich door de eigen kots wentelt in een luxe villa. Of programma’s waarin een stel walgelijke idioten alleen maar zuipen en neuken in Kreta. Of waarin mensen elkaar voor een stukje opeten. Maar als iemand een satirisch filmpje met een naakte Beatrix op tv brengt, dan is het land te klein. 

Man, man, wat heb ik gelachen toen ik het filmpje van LuckyTV in De Wereld Draait Door zag. Vooral Willem Alexander met zijn peniskoker was hilarisch. Natuurlijk snap ik wel dat het voor Beatrix en haar zoon minder leuk is, maar waarschijnlijk minder erg dan wat er allemaal niet voor onzin over haar en haar familie in de roddelpers verschijnt. Ik verheug me al op vanavond als Nico Dijkshoorn naakt zijn gedichtje voor gaat lezen bij Matthijs. Dat heeft hij tenminste beloofd in een tweet. 
Het is weer Nederland op zijn smalst. Europa zit met een schuldenberg in de maag, de euro is in gevaar, Bleker breekt de natuur sneller af dan een pyromaan, maar in Nederland zeiken we eerst over een hoofddoekje van onze vorstin en daarna over een naaktfilmpje van haar. 

Allereerst maar even over die hoofddoekjes van Bea en Máxima.
Ik kan me nog goed herinneren dat ik met mijn vrouw en een paar vrienden en vriendinnen in Corfu was. We gingen daar een klooster bezoeken. Maar de mannen mochten niet in korte broek en de vrouwen moesten lange rokken aan. Had je die niet, dan kwam je er niet in. Gelukkig konden de vrouwen bij de ingang doeken lenen die de benen volledig bedekten. Uit respect voor de gastheer en gastvrouw die het klooster voor je openstellen, doe je dat. Je gaat ook niet in je zwembroekje en bikini de dubbele kathedraal van Lourdes bekijken. En kom nou niet aan met het verhaal dat het dragen van een hoofddoek een symbool van vrouwenonderdrukking is en het dragen van een rok die de benen bedekt niet, want de functie is in beide gevallen dezelfde. Je geeft geen aanstoot in het huis des Heren. Niet in de moskee en ook niet in de kerk of het klooster.
Maandagavond waren Hero Brinkman en Ahmed Marcouch bij Pauw & Witteman. Natuurlijk ging het toen ook nog even over de hoofddoeken van Bea en Máxima. Brinkman had iemand op de radio horen vertellen dat de hoed van Beatrix eigenlijk het symbool is voor haar kroon en dat ze dus met die hoofddoek er overheen de kroon ondergeschikt heeft gemaakt aan de hoofddoek. Denk je nou echt dat Beatrix ook maar een seconde heeft nagedacht over het dragen van de hoed als kroon? Kom nou. Ze heeft gewoon samen met haar hofdame voor de spiegel gestaan en wat hoedjes gepast bij de jurk die ze zou gaan dragen. De kleur is dan bijvoorbeeld belangrijk. 
Heb je trouwens de beelden gezien? Ik vond het maar een raar gezicht. Die doek zat over dat hoedje gebonden alsof Bea kiespijn had en een dikke wang. Dat zag er toch niet uit? Het leek wel of ze even in de haast een doek over die hoed had gepleurd. Nee, dan Máxima. Jezus, wat zag ze er lekker uit in dat vleeskleurige gewaad. Eigenlijk zag ze er nog aanstootgevender uit dan zonder hoofddoek. Het was best een statement. En die belachelijke hoofddoek van Bea ook. Dus de PVV heeft niets te mekkeren daarover, maar die blanke brulaap had zijn iPhone alweer klaarliggen voor een vernietigende tweet en heeft niet het IQ om de nuance van de beide dames te herkennen. 
Ik heb door Maleisië gefietst en in dat land is vrijwel iedereen islamitisch. Je ziet dan dat het daar hetzelfde is als hier in het Westen. De middenstand speelt in op de mode. Je ziet dan ook de meisjes met de mooiste en modernste hoofddoekjes lopen. Niks onderdrukking. De ene vrouw moet gewoon een mooiere hebben dan de andere. Net als bij ons dus. Maar ja, voor Geert gaat de wereld niet verder dan Nederland en Israël. 

Maar ook de reden die werd opgegeven op de reactie van Geert door de Rijksvoorlichtingsdienst was natuurlijk niet echt slim. Dan kun je dit soort filmpjes verwachten. Ze stelden dat het staatshoofd rekening houdt met de gebruiken van een land. Tja, dat is de kat op het spek binden. Nu was het een filmpje van Beatrix, Willem Alexander en Máxima bij een bezoek aan Papoea Nieuw-Guinea, maar het had net zo goed een filmpje kunnen zijn van Beatrix, zwalkend met een fles wodka in haar hand tijdens haar bezoek aan Rusland, of van Bea, Willem Alexander en Máxima, die een lijntje snuiven in Mexico. De RVD had beter kunnen vertellen dat het staatshoofd rekening houdt met de kledingvoorschriften van de godshuizen die ze bezoekt. Alhoewel ik me nog herinner dat Bea ooit bij en bezoek aan Nieuw Zeeland een Maoribegroeting (neus-op-neus) heeft gedaan. Dus daar deed ze wel mee aan de gebruiken van de stam, maar er is natuurlijk wel een verschil tussen een blote neus en een blote kut. Gelukkig maar, want de neus van Beatrix zag er op het filmpje een stuk mooier uit dan haar Koninklijke pruim. Het was dan misschien niet de hare, maar de werkelijkheid zal toch niet veel verschillen ben ik bang. 

Natuurlijk gaat de PVV wel Kamervragen stellen over de hoofddoek van Beatrix en niet over het filmpje van LuckyTV. Logisch. De PVV stelt Kamervragen over alles wat maar iets met de islam of moslims te maken heeft. Eerst was het een liedje van Kinderen voor Kinderen en nu weer het hoofddoekje van Bea. Ze waren ook al boos over een welkomststand met muntthee en Perzische lekkernijen voor terugkomende Mekkagangers en ze zagen ook geen kerstbomen in de aankomsthal. Dat laatste kwam, omdat Schiphol gewoon wacht met het neerzetten van kerstbomen in de aankomsthal tot Sinterklaas op zijn stoomboot weer naar Spanje tuft. En achter de paspoortcontrole waren ladingen kerstbomen neergezet. Maar daar wagen die PVV-ers zich natuurlijk niet. Stel je voor dat er nog een boete openstaat.

Maar goed. Ik heb nog de tijd van Hadimassa meegemaakt en ben blij te constateren dat we toen niet in de goede oude tijd leefden, want Nederlanders maken nog steeds van een mug een olifant.