Twaalf maanden cel Binnenhofschreeuwers

Erikie (Erikie-R.)

Twaalf maanden, waarvan er maanden onvoorwaardelijk. Best een zware strafeis, een half jaar moeten verblijven in een echte Hollandse cel. Groepsverkrachting? Ontucht? Zware mishandeling misschien? Een gevalletje huisvredebreuk? Of toch doodslag na rijden onder invloed? Het zou allemaal kunnen.

Deze straf is echter geëist tegen de Damschreeuwer. En begrijp me niet verkeerd, door zijn gegil is er inderdaad paniek ontstaan en zijn er lichtgewonden gevallen, maar ik kan me niet voorstellen, dat het zijn bedoeling is geweest om mensen te verwonden. Dat het wel een onwijze lulhannes is, staat buiten kijf. Een eis van twaalf maanden is behoorlijk fors. Zeker als je bedenkt dat hij slechts een kreet heeft geslaakt op de Dam in Amsterdam.

En aan eenieder die hier gaat roepen dat het nog te weinig is, vraag ik de straf in perspectief te zien. Waarom is de eis bij groepsverkrachting exact hetzelfde als bij een gil op de Dam? Het lijkt wel alsof we hier gek zijn geworden. Een dronken malloot met een harde stem vastzetten naast een persoon die zijn 3 jaar oude buurjongetje heeft misbruikt. Ik ben toch niet de enige die dit een vreemde gang van zaken vind?

Hoewel de gevolgen van de schreeuw ernstiger zijn, valt dit voor mijn gevoel in de categorie wildplassen en in een dronken bui 's nachts in de buurt gaan belletje trekken. Zet de celblokken dan vol met echte geharde criminelen.

Als iemand zijn mond opent terwijl hij niets zinnigs te melden heeft behalve luid geluid, dan is dat natuurlijk niet strafbaar. Als ik de Algemene Beschouwingen bekijk dan produceren onze vrinden in de Tweede Kamer ook een hoop geschreeuw, zonder dat er wat zinnigs wordt gemeld. En om nu de halve Tweede Kamer hiervoor vast te zetten, gaat mij ook weer wat ver.