Het Zondagse Orakel - Moet de PVV nu links worden?

Thako (Okaht)

Iedere zondagmorgen deel ik mijn gedachtekronkels over columns van de afgelopen week.
Voor de goede orde. Ik heb niet altijd gelijk. Ik heb wel altijd een mening. Leer er maar mee leven!

Als ik een column niet behandel, is dat geen waardeoordeel. Een goede column is een goede column. Soms is een mening of emotie perfect verwoord. En soms heb zelfs ik geen mening.

Deze week behandel ik slechts één column. Ik heb het gewoon razend druk gehad en heb in de gauwigheid weinig reden voor commentaar tussen de columns gevonden.

Waarom zo druk? In de eerste plaats werk ik me een slag in de rondte. Maar ik doe ook nog aan cultuur! Inmiddels een dusdanig vies woord, dat ik me in eerste instantie ook een beetje vies voelde. Ik heb gisterenavond meegedaan aan de opening van de cultuurnacht in ’s-Hertogenbosch en bij thuiskomst heb ik me nog dwangmatig gedoucht. Maar nu moet ik toch toegeven dat ik me gruwelijk heb vermaakt en het vreselijk naar mijn zin had.

Maar goed. Slechts één column. Maar die zag Harry natuurlijk best wel aankomen.

Harry64 - Plat Haags - Pak! de beestjes
Een beetje een column met een ernstig ”wat je zegt ben je zelf” gehalte.

Er is natuurlijk behoorlijk wat commentaar op het toch wel rechtse kabinet. En op de op een hoop vlakken rechtse gedoogpartner, die het kabinet op veel vlakken in leven houdt.
Laten we wel zijn. Zij hebben het nu voor het zeggen en nemen harde maatregelen, die velen hard raken. Dan kun je er rustig op rekenen dat je commentaar krijgt.

De reactie van Harry is dan het wijzen op zaken waar links Nederland zich meer druk over zou moeten maken. De PVV-er in Friesland, waar nog lang niet bekend is vanuit welke hoek de aanvallers kwamen. De suggestie dat GroenLinks blij is met deze aanval. Peters wordt er nog een keer bijgesleept. Het zoveelste GVB waar het een puinhoop is en waar toevallig de PvdA het voor het zeggen heeft. Een dom bedrijfsongeval, waar arbeiders fouten op de werkvloer maakten. Wilma Verver is toch echt van de VVD, maar wordt ineens als links bestempeld omdat ze graait. De actie van Wolfsen vond ik ook schandalig, maar opnieuw vraag ik me dan af of het zijn PvdA-achtergrond was of dat het gewoon persoonlijk een lafaard is.

Maar goed. Deze mensen zijn dus bijna allemaal aan het werk. Ze zitten niet aan de zijlijn om commentaar te geven, zonder verantwoordelijkheid te dragen. Bestuurders maken net als iedereen fouten in het werk. Bij het nemen van hun verantwoordelijkheid.
Dat is anders als je niet echt bij de oppositie hoort en niet echt in het kabinet zit, maar toch op alles en iedereen blijft schelden. De eerste PPV'ers, die bestuursfuncties dragen, gaan nu ook alweer aardig op hun muil, door enerzijds amper iets voor elkaar te krijgen en anderzijds hun eerste principes alweer te laten vallen. Gedeputeerden die nu toch wel heel graag die dienstauto met chauffeur ambiëren.

Je kunt wel klagen over het schelden op de PVV, maar de PVV zorgt ook niet bepaald voor redenen om een veer in die reet te steken. Ze doen gewoon niets bijzonders! De mishandeling van Jelle Hiemstra is iets dat ik ook absoluut verwerp. Maar verder komt de PVV enkel in het nieuws door Statenleden die ook niets uitvoeren of vroegtijdig stoppen, mishandelende Kamerleden, domme uitspraken, gebrekkige feitenkennis, frauduleuze verledens en het ophangen van foute vlaggen.
Vind je het dan gek dat de media daar op duikt! Als ze nu eens zelf voor wat positief nieuws zouden zorgen!

Je kunt dan wel blijven schelden op links, omdat daar zogenaamd geen constructieve oplossingen vandaan komen. Maar dat is nu eenmaal de aard van oppositie voeren. Je komt met alternatieven en zult daar voldoende steun voor moeten vinden om een Kamermeerderheid te vormen. De PVV zal echter te alle tijden alles doen om plannen van links te torpederen, om zo de suggestie te kunnen blijven wekken, dat links niets doet.

Jouw reactie op links was dus: “Maar jullie doen ook wel eens stout!”
Beetje puberaal Harry.

O ja. Ik ga niet in op de link met de islam. Dat schijnt voor de kiezer niet meer echt mee te tellen. Nu gaat het toch in de eerste plaats om de eurocrisis en de aankomende, harde bezuinigingen.

Wat moet je dan nog als PVV? Links worden?