Waar is Gadhaffi?

Johan (kuifkrullen)

De Arabische Lente is nog altijd in volle gang. De slag om Tripoli is in alle hevigheid bezig. Rebellen veroveren beetje bij beetje steeds meer van de stad. Al hebben ze de grootste boef nog altijd niet gevonden. En dat is ongelooflijk. Gadhaffi, die ongelooflijke crimineel, lijkt van de aardbodem verdwenen. Je kunt je afvragen wie er allemaal aan het zoeken zijn en met wat voor geavanceerde materialen er gezocht wordt, maar toch. Hoewel dat eigenlijk ook niet uitmaakt, Osama Bin Laden werd gezocht met ronduit briljante apparatuur, maar daar hebben ze ook járen over gedaan voor ze die vonden. Ik zou de rebellen graag een handje helpen met het vinden van deze crimineel. Al zit ik in Zwolle en ben ik niet van plan af te reizen naar Tripoli om te helpen zoeken. Om de rebellen toch enigszins tegemoet te komen, heb ik hard nagedacht over waar die crimineel kan zitten, misschien kunnen ze er wat mee. Want tot nog toe lijkt hij van de aardbodem verdwenen. Of misschien is hij simpelweg ín de aardbodem verdwenen.  

 

 

Waar moet je ook zoeken? De man kan overal zitten. Iedere hoek of kier van het land biedt uiteindelijk wel de mogelijkheid tot een schuilplaats. Als je de beelden hebt gezien van zijn bunkers, dan moet je toch toegeven dat de man wel voorbereid was. Hoe krankzinnig ook. Van de jarenlange zoektocht naar Bin Laden hebben we in ieder geval één ding geleerd. Zoek niet altijd op de plek waar je hem verwacht. Misschien is de allerbeste schuilplaats wel geen schuilplaats. Hide in the open. Een marktkraam lijkt me dan het meest geschikt. In een stoffenkraam wel te verstaan.

 

 

Dat was met Bin Laden immers niet anders. Waar iedereen verwachtte dat hij zich schuilhield in een handgegraven gangenstelsel, woonde hij gewoon middenin een Pakistaans dorpje. Daarover gesproken is het misschien niet eens zo'n gek idee om eens een kijkje te nemen in Pakistan. Ze hebben daar nog een complexje leeg staan.

 

 

Maar misschien is dit allemaal wel veel te normaal voor een excentrieke mafkees als Gadhaffi, die denkt overal mee weg te komen. En tot alles in staat te zijn. Misschien moeten we zo krankzinnig mogelijk denken. Wat is de allerlaatste plaats waar iemand zich zou verstoppen? En dan moeten we daar beginnen met zoeken. Ook al is dat dan met gevaar voor eigen leven. We moeten er wat voor over hebben.

 

 

Allemaal gekkigheid natuurlijk, maar ondertussen is het wel echt een probleem dat de man nog altijd niet gevonden is en berecht kan worden. Ik denk dat gezien zijn lijst met vergrijpen zelfs in Nederland zijn straf niet laag zou uitvallen. Ik hoop dat ze hem gauw vinden, maar ik hoop niet dat ze hem vinden op een logeeradres van een van de onderstaanden.