Ik deed het met Femke Halsema

Thako (Okaht)

FOK!-columnist Thako van den Heuvel heeft een heftige, erotische relatie met voormalig Groen Links voorvrouw Femke Halsema. Dit is gebleken uit gelekte mails, welke aan onze redactie zijn doorgespeeld. Beiden zijn in de uitgebreide mailwisseling zeer openhartig over hun amoureuze verleden en weiden breed uit over seksuele fantasieën, die zij nog in de praktijk willen brengen. Morgen meer details over de buitenechtelijke uitspattingen van dit nieuwe glamourkoppel.

Oké. Laat me duidelijk zijn. Ik ben niet vies van Femke. Het is een publiek geheim, dat ik haar wel zou kunnen doen. Voor mijn leeftijdsklasse is het een zeer aantrekkelijke dame en met het wachtgeld en aankomende schnabbels, heeft deze dame nog een heel redelijk inkomen ook. Daar zou ik wel de “boy-toy” van willen en kunnen zijn. Mannen die het daar niet mee eens zijn, zijn ofwel zeer rechts ofwel zwaar homoseksueel. Of beiden.

Maar helaas. Het is dus slechts een verzinsel. Het kan echter wel zo in de krant terechtkomen. Alleen al het feit dat ik het nu hier schrijf, kan aanleiding zijn om geruchten de wereld in te gooien. En die mails? Die zijn nog het makkelijkste.
Stel je hebt mijn mailadres en dat van Femke Halsema. De één is daar wat handiger in dan de ander, maar beiden zijn te achterhalen. Vervolgens gebruik je twee mailadressen van jezelf en verzint een pikante briefwisseling tussen deze twee adressen. Kopieer en plak vervolgens de namen en mailadressen van mij en Femke in de berichten en bingo. Een pornografische Femke met haar geile Thako zijn een digitaal feit. Even printen en de hele geschiedenis staat zwart op wit. Gereed om naar HP/De Tijd te worden gestuurd.

Is dit dan zo geloofwaardig? Voor verschillende kranten en veel van hun lezers blijkbaar wel. Mailberichten van Mariko Peters en Robert Kluijver werden gretig geciteerd en gepubliceerd, als absoluut bewijs voor vermeende ontvoeringen van kinderen en oplichting met overheidsgelden.
Nu wil ik hier geen discussie beginnen over de waarheid achter deze berichten. Wel stel ik ter discussie of je het wel zo serieus moet nemen. Als ik mijn verzonnen escapades met Femke naar HP/De Tijd zou sturen, zouden ze dit blijkbaar net zo serieus nemen. En als ik daar een goed verhaal bij verzin en daar strak aan vast weet te houden, heb ik er zelf, met een paar interviews, nog een paar heel leuke schnabbels bij ook.

Vindt dan niemand het minimaal een beetje verdacht, als persoonlijke mails en brieven bij een krant komen te liggen? In het geval van Robert Kluijver, moge het duidelijk zijn dat alles bij zijn ex-vrouw vandaan moet zijn gekomen. Geen echt objectieve partij, zou ik zeggen. Blijkbaar was er ook correspondentie met het Ministerie van Veiligheid en Justitie. En dan duikt er ook nog eens een mailwisseling op tussen Mariko Peters en Robert Kluijver, over de toekenning van subsidies van het Prins Claus Fonds. Mails uit 2006 nota bene! Allemaal zaken, die betrekkelijk eenvoudig zijn te manipuleren. En die mails, aangaande de subsidies, kunnen ook alleen bij die ex-vrouw vandaan komen. Het is tenslotte geen mail, die Robert zelf even aan de krant zou doorspelen.
Als je het allemaal achterelkaar in een krantenartikel plakt, is het in ieder geval wel een regelrechte aanval op de persoon. En wat wordt het gretig geslikt!

Goedkope riooljournalistiek, waar de Story en Privé nog een puntje aan kunnen zuigen. MBO-niveau journalisten, die een gebrek aan kunde en kennis compenseren met interviews met verongelijkte ex-vrouwtjes. Ratten met een laptop, Outlook, een goedkope scanner en Paint Shop Pro!

O ja. Femke en ik. Noem me ouderwets, maar ik meng me nooit in relaties. Geen getrouwde vrouwen voor deze jongen. Maar als Femke ooit die vent van haar de deur uit schopt, ben ik met liefde bereid om al haar, in haar aan mij gerichte berichten omschreven verlangens, in de praktijk te brengen.

Femke: de trapeze hangt al in mijn slaapkamer!