Enterprise gesignaleerd

Harry

Djeez-thema estafette

De Enterprise bestaat echt. Er waren al eerder beweringen van diverse vooraanstaande ufologen die zeiden ooggetuige te zijn, en het intergalactische ruimteschip hadden zien vliegen in de beruchte Bermudadriehoek. Volgens critici zien ufologen ze altijd vliegen.


Hier was echter nooit enig beeldmateriaal van. Maar afgelopen woensdag heeft een vakantiefotograaf op de Bahama's die plaatjes aan het schieten was op het strand, zeer waarschijnlijk de Enterprise 1701-E gefotografeerd die bezig was om op te stijgen uit het water.

Door de straling die hierbij vrijkwam zijn alle foto's zodanig beschadigd dat er met veel moeite maar één foto van de geheugenkaart kon worden gered. Twee andere ufoogen die de Bermudadriehoek nauwlettend in de gaten houden, namen tezelfdertijd een breed spectrum aan signalen waar op hun spectrum-analysers.

harry64-vage-ufoVolgens een van deze ufologen die dit signaal nog aan het verwerken is, zag hij tussen de ontcijferde datareeksen de tekst 'Earl grey. Hot! Please' staan. Dit zou kunnen duiden dat het hier de Enterprise 1701-E betreft omdat uit de films bekend is dat captain Picard een fervent theeliefhebber is.

Volgens welingelichte bronnen binnen de PvdA heeft partijleider Job Cohen al verklaard een gesprek met Picard met belangstelling tegemoet te zien. Hij zou vooral graag willen spreken over de voordelen en vooroordelen van Earl Grey ten aanzien van Mocromint, de favoriete thee van de sympathieke partijleider.

harry64-picard-vingerGeert Wilders schijnt gezegd te hebben dat de mensen welkom waren, maar dat hij Klingons en Vulcans liever niet over de vloer heeft. Ook de androide Lt commander Data ziet hij liever niet op Nederlandse bodem, Wilders schijnt te vrezen dat de android zijn pc en Blackberry mogelijk tegen hem zou opzetten.

In de Haagse wandelgangen wordt gefluisterd dat zij volgens minister-president Mark Rutte van harte welkom zijn, er dient voor de androide echter wel een technologie-importheffing te worden betaald over het geheugen per GB van de androide. Dit om het mogelijke downloaden van muziek en films te compenseren.

In diezelfde wandelgangen wordt ook gesproken over het feit dat vicepresident Verhagen grote interesse toont in de androide-technologie, naar verluidt zou hij hier een oplossing zien voor de personeelsproblemen waar sommige tuinders mee worstelen. Ook ziet hij perspectief voor defensiedoeleinden.

Er circuleert een gerucht dat D66 partijleider Alexander Pechtold vindt dat het géén Europese aangelegenheid is, wel is hij benieuwd of deze mogelijke ontdekking een omwenteling op gang zou brengen qua duurzaamheid en of het een democratisch verantwoorde boost zou kunnen betekenen voor de alternatieve energiesector. Ook schijnt hij zich af te vragen wat dit dan zou betekenen voor de toekomst van onder andere het geschiedkundig onderwijs.

GroenLinks en de PvdD hebben alvast bezwaar gemaakt dat het zeer grote ruimteschip de fauna en flora onder de zeespiegel verstoort. Een ruimteschip hoort in de ruimte, en niet in zee, zou Marianne Thieme hebben gezegd. Zij vreest dat de vissen dermate gestrest raken door de verstoring dat zij niet meer aan voortplanten toekomen.

Er is een onderzoek ingesteld door Greenpeace, waaruit moet gaan blijken of de biodiversiteit aldaar verstoord is. Indien dit het geval is zal Greenpeace houten meteorieten met een betonnen kern te water laten om op die manier af te dwingen dat de Enterprise weer de ruimte kiest in plaats van het ruime sop.

De Amerikaanse overheid hult zich in een alles of nietszeggend stilzwijgen. Er wordt niets ontkend dan wel toegezegd. De Amerikaanse filmindustrie zou te kennen hebben gegeven dat als er auteursrechten worden geschonden, deze Startrekkers net zo goed vervolgd zullen worden.

Tot zover uw verslaggever van de aluhoedjes-nieuwsbrigade.