Kreunende tennismeisjes

Trudy (Zonnetje40)

Even met DriekOplopers gebeld. “Hee, Oplopers, Zonnetje40 hier via de interne lijn. Heb je even tijd?” De brulcolumnist vroeg mij om een ogenblikje geduld, aangezien hij net een virusremmer aan het innemen was. Ik hoorde een hoop gegorgel en andere onsmakelijke geluiden. Uiteindelijk kreeg ik de Amsterdamse Pijpbewoner weer aan de telefoon.  Een aardige, maar zachte stem vroeg me, waarmee hij me van dienst kon zijn. “Hee, Oplopers, misschien is je tijdsbesef een beetje van slag, maar het is vrijdagmorgen 6 uur, en ik zie geen column van jou op FOK! staan. Niet dat ik die pulp normaliter lees, maar ik hou wel van punctualiteit. Nou? Waar is je column?” Verdrietig gaf het Scheldkanon van Amsterdam mij te kennen, dat hij ziek was. En niet zo’n beetje ook. Gordelroos. Doodziek lag hij op bed. Met hoge koorts. Al ruim vijf jaar schreef hij nou al voor FOK! en nog nooit eerder had hij verstek hoeven laten gaan, afgezien van vakanties natuurlijk. Ik moest mijn oor tegen de hoorn gedrukt houden om de Schrik van de BN'ners te kunnen verstaan. Tijd voor de genadeslag: “Hee, je brult harder in je columns dan in werkelijkheid! Kan je niet wat harder praten? Ik versta echt geen woord van wat je zegt!” DriekOplopers kreunde opeens van de pijn. Hier had ik natuurlijk geen zin in, en snel verbrak ik de verbinding. Kreunende mensen, daar houd ik niet zo van.

Net als Ian Ritchie. Die houdt ook niet van kreunende mensen. Hij is de baas van de All England Lawn Tennis Club, en vindt dat er een einde moet komen aan het gekreun van de tennissters op Wimbledon. Ritchie schijnt veel klachtbrieven te ontvangen die over het gekreun van de dames gaan. “Ik denk dat de meiden te weinig educatie hebben gekregen op dat gebied,” zegt Ritchie in de Daily Telegraph.

Tsja. Te weinig educatie. Volgens Patty Brard heeft de redactie van Shownieuws ook te weinig educatie genoten. De oud-zangeres vond de redactie van het SBS6-programma incompetent. Daarom was het voor haar ook zo moeilijk om zich aan te passen. Ze kon echt niet tegen een draaiboek met spelfouten, dus ja, probeer dan maar eens om niét te gaan vloeken, om niét te gaan schelden. Sterker nog, probeer dan maar eens om niét aangeschoten op je werk te verschijnen, dat is toch onmogelijk als er potdomme spélfouten in het draaiboek staan! Dan hoort er Frans Bauer te staan en dan staat er Frans Bouer! Nee, dat getuigt wel van heel weinig educatie. Gelukkig heeft de presentatrice naar eigen zeggen ‘ongelooflijk veel’ nieuwe aanbiedingen gehad.  Ze kan zo bij de LIDDL aan de slag, bij de ALDI en bij de C&A zochten ze nog een toiletjuffrouw, dus voorlopig kan La Brard de huur nog ophoesten! Ja, ja, die mevrouw Brard roept weer van alles. Een hoop geschreeuw, maar weinig wol, zullen we maar zeggen.

Een hoop geschreeuw. Weet u het nog? Dodenherdenking 2010? De man die de ceremonie verstoorde met een schreeuw? Hij is vrijgelaten. Help! Moeders, houd je kinderen binnen! Vaders, wapen u! De Damschreeuwer is los! Wat moeten we beginnen! Zat de man dan al die tijd vast? Nee, dat gelukkig niet. Na twee maanden werd hij weer vrijgelaten, maar hij wilde het Nationaal Monument op de Dam beplakken, en hupsakee! Daar zat hij weer in de bak. Dit jaar is hij in april aangehouden voor winkeldiefstal. Zo gaat het verhaal. En omdat hij een veelpleger is, kon hij voor negentig dagen worden vastgezet. Hee! Kwam dat even goed uit! Net in de periode van Koninginnedag en de Nationale Dodenherdenking zat onze gezellige schreeuwer in de bak brood met zeep en spinnenkoppen te eten! De man beweerde tegenover de lokale zender AT5 dat hij uit voorzorg was vastgezet. De politie ontkent dit natuurlijk hardnekkig, al moesten ze wel toegeven dat het goed uitkwam. En de koningin vond het natuurlijk ook wel zo prettig. Je hebt toch niks aan dat geschreeuw? Daar krijg je alleen maar hoofdpijn van!

Veel meisjes op Nederlandse middelbare scholen hebben ook last van hoofdpijn. Zij zijn volgens jeugdarts Ellen van Est van de GGD Rivierenland grootverbruikers van pijnstillers. “Ze willen slank blijven, komen vaak zonder ontbijt op school en vinden het ‘not done’ om in bijzijn van hun vriendinnen te eten of te drinken”, zegt ze in de krant. Tsja, en als je niet eet, dan word je ziek. Dat zei mijn moeder vroeger al. De meisjes beseffen niet, dat de hoofdpijn die ze steeds maar krijgen, veroorzaakt wordt doordat ze te weinig eten of drinken. Op scholen wordt paracetamol verstrekt aan leerlingen, maar dat moet nu een halt worden toegeroepen. Volgens Van Est ligt de verantwoordelijkheid bij de scholen en zij moeten proberen de leefstijl van de leerlingen te verbeteren. “Ze moeten gewoon een boterham eten,” aldus Van Est. O ja? De verantwoordelijkheid van de school? Dat vind ik toch gek. Vroeger was het zo, dat mijn óuders over mijn ontbijt gingen, en op school gingen ze dan weer over het lesprogramma. Best handig, zo’n taakverdeling. En ja, een conciërge kan best een beetje minder scheutig zijn met het verstrekken van pijnstillers, maar vooralsnog ligt hier de taak bij de ouders, wat mij betreft.

Ik was trouwens verbaasd. Als ik mijn lunchpauze doorbreng op het pleintje vlak bij mijn werk, en daar op het bankje zit met mijn lief, dan verbazen wij er ons juist altijd zo over, dat de leerlingen juist zo góed lijken te eten! Wij zien dan dikke puberlijven met kolossale reten voorbij schuiven met maar één doel: naar de snoepwinkel! Op de winkel van de arme snoepwinkelmeneer hangt zelfs een briefje: ‘Niet meer dan twee leerlingen tegelijk naar binnen.’ Met handen vol snoep komen de leerlingen naar buiten. Geen paracetamol te bekennen. En op de andere hoek zit de bakker. Ook deze bakkerij dankt zijn klandizie voor een groot deel aan de middelbare scholieren. De broodjes schuiven als zoete broodjes over de toonbank, zogezegd. Ook zij verkopen geen paracetamol, dat weet ik zeker!

Wat fijn. Ik ben blij, dat ik naast zo’n goede school werk. Zij stimuleren de kinderen blijkbaar wél om goed te eten en drinken. Ze bestrijden het gebruik van paracetamol. Goed zo! 

Over paracetamol gesproken: hoog tijd, om mijn lieve man, DriekOplopers een handje paracetamolletjes te geven. Ik wens hem alle beterschap toe, en hoop, dat hij volgende week weer zo ver is opgeknapt, dat hij zelf weer zijn columns kan schrijven. Kop op, Driek!