Dood aan alle Belgen

Erikie (Erikie-R.)

Belgen eten je hersenen en komen uit het land van het kwaad dat stinkt naar pis. Als Belgen de kans hebben veroveren ze Amerika en vermoorden ze je ouders. Als Belgen naar Amerika komen, dan eten ze je puppy op. Heb je geen puppy, dan kopen ze er een voor je, en eten hem daarna op. Zo zijn ze nu eenmaal, die Belgen. Als je een Belg tegenkomt, dan moet je naar de dichtstbijzijnde politieagent rennen of naar een Nederlander. Kom je niemand tegen, dan moet je hem zelf vermoorden. Je kan een Belg onthoofden, in de brand steken of zijn hart doorspiesen met een crucifix (Jezus aan het kruis).

Schrijf brieven naar politici om ze voor het gevaar van de Belgen te waarschuwen. Als de leiders van Amerika lef hebben moorden ze alle Belgen uit door er een atoombom op te gooien. Stuur ook geld om de politici over te halen en dan zal België van de aardbodem worden weggevaagd. Als alle Belgen zijn uitgemoord, dan mag je zoveel ijs eten als je wilt en is het elke dag kerst. Behalve op je verjaardag, want dan is het dubbel feest. Hierna is het de beurt aan de Zweden. Zo... Dat is eruit.

De 28-jarige Danny Wind is een Amerikaanse auteur van kinderboeken. De inhoud van zijn nieuwste kinderboek heb ik hierboven (vrij) vertaald. Het boek bestaat uit zo'n 20 bladzijden. En elke bladzijde is fraai geïllustreerd en voorzien van een kort stukje tekst. Precies zoals je dat bij kinderliteratuur zou verwachten: een mooie tekening - dat van de hand van een kind zelf afkomstig lijkt te zijn - beeldt de tekst treffend uit. Een tekening van een Belg die een broodje puppy eet, atoombommen die op België inslaan. U kent dat vast wel, die beeldende kinderboektekeningen. Wie nieuwsgierig is naar het boek, kan een bestelling plaatsen op Lulu.com. De titel van het boek luidt: 'Let's kill all the Belgians, A Childs Guide to Genocide', juist ja een kindergids voor genocide. De Belgische kranten staan er vol van.

Het boek, geschreven voor kinderen die net kunnen lezen is in één woord GE-WEL-DIG. Daar waar de schrijver op diverse fora aan de schandpaal wordt genageld, vind ik hem een genie. Voor hem een standbeeld alstublieft. Om kinderen op die leeftijd al kennis te laten maken met satire en sarcasme, je moet er maar opkomen. De hekel van Wind aan België heeft te maken met zijn idee dat de Belgen in het geheel niets aan de wereldcultuur hebben bijgedragen. In tegenstelling tot landen als Frankrijk, Spanje, Duitsland en Nederland, aldus Wind. Daar kun je natuurlijk over discussiëren, maar eigenlijk heeft ie natuurlijk volkomen gelijk!

Want wat hebben die Belgen nu bijgedragen? Inderdaad, HÉ-LE-MAAL niets. En dom hè zijn ze, heel erg dom, die 11 miljoen inwoners. En dat begon al voor 1830. In dat jaar ontstond België na de afscheiding van Nederland. En nog dommer: ze zijn nog steeds onafhankelijk. Joh, geef Vlaanderen aan Nederland en Wallonië aan Frankrijk. Voor Brussel vinden we wel een oplossing. Het is in jullie eigen belang. Als België niet meer bestaat, dan kan het ook niet worden platgebombardeerd. Maar wees snel, voor we ons bedenken. Lift mee op onze successen uit het heden en verleden, dan liften wij mee op die van jullie (haha).