Happy Ending

Driek (DriekOplopers)

Even met de PvdA gebeld: "Goedemorgen, Oplopers hier. Diegene die zo leuk tegen de Haagse Post heeft zitten klagen in de buurt?" Doodse stilte aan de andere kant van de lijn. Dus ik herhaalde: "Hallo! Hallo! Is diegene die het nodig vond om Job Cohen even anoniem tot de enkels af te zagen in de buurt?" Geen geluid. Ik verbrak de verbinding. Ik wist genoeg. De PvdA is verworden tot een zooitje tuig van zo'n laag niveau, daar kan geen enkele andere partij onderdoor. Arme Job. Je zult maar boegbeeld moeten zijn van een club, en leiding moeten geven aan een fractie, waarvan leden anoniem naar een tijdschrift bellen met de mededeling dat je niet deugt. Beschamend. Een partij waar criticasters de mond wordt gesnoerd. Een partij waar mensen die de moord op columnisten toejuichen en Bin Laden verheerlijken aan dikbetaalde flauwekulbaantjes worden geholpen. Een partij die in de Kamer zelfs voor afschaffing van de papieren treinkaartjes stemt terwijl dat voor heel veel mensen nadelig uitpakt. De PvdA. Het failliet van het politieke fatsoen.

Nu zijn de laatste ontwikkelingen rond de PvdA niet het enige blijk van onfatsoen. Ik noem een Patty Brard. Eruitgetrapt bij SBS-Liegnieuws. Takkewijf. Een corpulente stoephoer die vier jaar lang heeft mogen liegen en beledigen in een programma op de Campingzender. Een zender waarvan de directeur vindt dat de publieke omroep geen amusementsprogramma's meer mag maken. De gek. Als het overgrote deel van het belastingbetalende volk amusement wil, dan dient de publieke omroep dat ook uit te zenden. En er zal altijd nog een wezenlijk verschil zijn tussen wat de publieke omroep te bieden heeft, en de bagger die de platschedelige-debielenomroep de Nederlandse kabelnetten instraalt. Toch knap van Patty, dat ze zelfs voor deze omroepmaatschappij te stom, te lelijk, te vies en te incompetent is bevonden. Slechts één Beroemd Nederlands Wijf is nóg achterlijker. Glennis Grace. Naast het uitschelden van automobilisten, zoals ik vorige week reeds beschreef, leidt die kapotgesnoven bovenkamer van dat wijf tot nog meer ellende. Stond ze te zingen in de ArenA met de Toppers. Wat denkt u? Tekst kwijt. De trut. Hoe moeilijk kan het zijn om een of ander dom liedje te onthouden? Maar goed, terug naar Patty. Wat ben ik blij dat we voorlopig zijn verlost van de hysterische klereherrie die dat wijf produceert. Volgens de laatste berichten gaat ze aan de slag bij het BNN-programma Comedy Live. Maar dat moet een grap zijn. Kan niet anders. Hoop ik. Het zal toch niet waar zijn, dat nu weer de studio's van de Publieke Omroep bol staan van het lawaai van die smerige heks?

Over lawaai gesproken. De HSL. De treinen die daar rijden maken te veel herrie. Vinden omwonenden. Die gingen naar de Raad van State. Tevergeefs. Want het lawaai van die spoorlijn hoeft niet te worden gemeten. Logisch natuurlijk. Want de meetploegen staan gewoon voor lul langs het spoor met hun decibelmeters. Want die treinen rijden toch nooit op tijd. Niemand heeft enig idee wanneer ze voorbij komen denderen. Niet te meten dus, die herrie. En ach, die dorpen langs die spoorlijn, zoals die gehuchten in Lansingerland: ik wil er nog niet doof gevonden worden. Het enige culturele hoogtepunt dat ze daar kennen, is een bezoek aan de plaatselijke Chinees.

Moet je nog mee uitkijken, trouwens. Want de tijd dat de Chinezen in ons land zich uitsluitend onledig hielden met het beledigen van de Chinese keuken door een gebakken ei op een bak bami te leggen, is al een poosje voorbij. Tegenwoordig zitten die Chinezen ook in de massages. Compleet met happy ending. En dat mag niet van de overheid. Dus worden er waarschijnlijk binnenkort undercover agenten ingezet om de Chinese massagesalon te betrappen op het verrichten van een happy ending. U leest het goed. Oom agent gaat naar de masseuse om uit te zoeken of zijn politiefluit al dan niet met rust wordt gelaten. Wát een baan... Die rechercheurs moeten hun werk uiteraard in burgerkleren doen. Of moet ik juist zeggen dat ze hun werk zonder burgerkleren dienen te verrichten? Nou ja, hoe dan ook, er vallen wel wat valkuilen te verzinnen. Zo moeten ze bij het inleidende gesprekje er tegen de masseuse niet uitflappen dat ze gek zijn op uniformen, want dan ruikt ze natuurlijk onraad. En laten die smerissen dan ook oppassen dat ze niet per ongeluk hun donkerblauwe onderbroek met lichtblauwe bies aandoen. Vallen ze alsnog door de mand.