Pedo Ad: Het zwijn vreet weer

Jean-Paul (Days-Of-Wild)

Moet je respect hebben voor iemand die staat voor zijn principes? Ik denk het wel. Zelfs als die principes de dood tot gevolg kunnen hebben? Nog veel meer. Er zijn tegenwoordig nog maar weinig mensen die echte principes hebben en nog veel minder die ze tot het uiterste verdedigen.

Moet je je als overheid laten dwingen door iemand die zijn principes als machtsmiddel gebruikt? Nee natuurlijk niet. Als je dat toestaat dan is het hek van de dam. Neem nu de man die zich op de Dam in brand stak. Hij protesteerde daarmee tegen het feit dat hij uitgeprocedeerd was en uitgezet zou worden. Is zijn actie zinvol? Nee, niet echt. Als je het overleeft dan ben je voor het leven verminkt en als je het niet overleeft, nou dan heb je in elk geval geen probleem meer. Maar stel dat hij het overleefd zou hebben, zou de overheid zijn status dan moeten herzien? Nee. Anders gaat iedereen zich van dit soort praktijken bedienen om onder willekeurig wat uit te komen. Naar alle waarschijnlijkheid zag hij geen uitweg meer en is tot deze wanhoopsdaad gekomen en was het geen poging om zijn zin door te drijven.

Anders is het als mensen gaan dreigen met zichzelf wat aan te doen. Moet de overheid ze dan tegen zichzelf beschermen of moet ze ze hun gaan maar laten gaan? De Dambrander kwam uit Iran. In 2004 was er een andere Iraniër, Mehdy Kavousi. Ook hij was uitgeprocedeerd. Om de regering onder druk te zetten naaide hij zijn lippen en ogen dicht. Zijn actie had succes hij mocht blijven, alhoewel de IND bij hoog en bij laag bleef beweren dat hun herziene besluit niets te maken had met zijn actie. Een gevoelige nederlaag voor toenmalig minster Verburg. Als er geen andere beslissing was gevallen, had men deze man dan moeten dwingen te eten? Ik zeg nee. Dreigen met iets is niet de manier om je recht te halen. Het is wel een manier om te tonen dat je het ergens niet mee eens bent.

Daarom steun ik Ad van den Berg van harte. Ad zit sinds maart dit jaar in voorarrest. Hij beweert het slachtoffer te zijn van een heksenjacht. De overheid wil hem beletten onderzoek te doen. Daarom zijn ze in oktober vorig jaar zijn huis binnengevallen en hebben ze zijn computers in beslag genomen. En nu is hij ook nog gearresteerd. Arme Ad. En Ad heeft het al zo zwaar. Ad heeft namelijk suikerziekte. Gelukkig is de medische wetenschap inmiddels zover dat het mogelijk is middels injecties insuline toe te dienen waardoor de suikerziekte beheersbaar blijft. Dat moet, want als je dat niet doet dan kan je erg ziek worden. Je gaat veel plassen omdat er heel veel suikers via de urine afgescheiden moeten worden en je gaat heel veel drinken omdat je veel vocht verliest. Als dit lang duurt kun je in een coma raken, met mogelijk de dood tot gevolg.

Ondanks dit vreselijke vooruitzicht heeft Ad besloten te stoppen met het spuiten van insuline. Zo staat hij voor zijn principes, dat hij zichzelf liever bewust in gevaar brengt, dan dat hij buigt voor de rechtsgang. Tevens heeft hij besloten om te stoppen met eten. Het lijkt een dubbele dreiging, maar in feite heft het zijn eerdere dreigement wat op. Als er geen voedsel verteerd hoeft te worden zijn de spiegelingen in het suikergehalte ook minder. Nu zijn voorarrest verlengd is, heeft Ad een derde dreiging ingezet: stoppen met drinken. Dat is sowieso al slecht voor je gezondheid, maar in combinatie met de eerdere onthoudingen kan dit zeer gevaarlijk zijn.

Daar is Ad nu ook achter gekomen, dus heeft hij zijn actie gestaakt. Hij heeft, naar eigen zeggen, zijn punt gemaakt en wil sterk genoeg zijn om zelf zijn verweer te voeren in de rechtzaak tegen hem. Waarom Ad, waarom? Ik vond het zo sterk van je om op deze manier te laten zien hoe zeer je overtuigd was van je gelijk. Ik hoopte dat jij het grote voorbeeld van al die anderen zou worden. Ik hoopte dat Mikelsons en consorten, de Groningse pedo-papa, Benno de zwem-pedo, de Roomse schijnheiligerds en al het overig gedegenereerde volk in den lande je zou steunen en ook met hun medicijnen innemen en eten en drinken zouden stoppen. Of ze nu gearresteerd zijn of niet, ze moeten je volgen Ad. Ze moeten laten zien dat jullie voor jullie principes staan. Noem het een publieksvriendelijke actie. Ik weet zeker dat heel Nederland jullie zal steunen.

Maar nu? Nu stop je. Nu laat je zien zwak te zijn. Nu laat je zien dat je helemaal niet voor je principes staat "tot de dood erop volgt", maar dat je een miserabel, dreinend gedrocht bent dat te schijterig is om te doen wat hij zegt. Jammer, zeer jammer. Je geeft de mogelijkheid op om de onbetwistbare leider van het groepje zieke geesten te worden en je ontneemt ons de kans om dansend op jullie graf te pissen. Kom op Ad, je kunt het. Dit is een moment van zwakte waar je niet aan toe moet geven. Geef niet op, maar ga door met je actie, tot het bittere, pijnlijke einde.