Stormfront

Joris (superjojo)

‘Ons streven is een krachtige Nederlandse volksgemeenschap waarbinnen onze eigenheid en identiteit veiliggesteld worden. Wij verzetten ons dan ook tegen het systeem evenals de volksvreemde en -vijandige elementen binnen onze hedendaagse maatschappij.’ – weerstand.org

Weerstand bieden. Klinkt mooi, maar eigenlijk betekent het dat je vanaf de start het onderspit delft. Weerstand bieden is verdedigen en verdedigend kun je niks winnen. Weerstand heb je vooral nodig om jezelf te beschermen tegen ziektes, maar wat heb je aan weerstand als de ziekte al in je lichaam zit? De website weerstand.org is de broedplaats van de Nationale Jeugd Nederland, hét netwerk voor de jonge fascist.

Je bent jong en je wilt wat. Op een dag besluit je dat het jouw levensdoel is te strijden voor een krachtige Nederlandse volksgemeenschap. Dat hoef je niet alleen te doen, op Stormfront.org vind je al snel een boel kameraden van over de hele wereld. Mensen met eenzelfde ideologie, weldenkende mensen. Het is een leerzame tijd. Haiku’s over Joden in gaskamers die je JewKu’s noemt. Een verzameltopic met Hitler quotes. Een babbelbox over het arische lichaam. Mag je Seinfeld wel grappig vinden? Nee, want Jerry Seinfeld is een jood.

Op zoek naar een paar Hollandse makkers en vindt die in Brabant. Niet veel later is de website weerstand.org geboren en is de Nationale Jeugd Nederland een feit. Eens in de zoveel tijd zijn er meetings waar muziek en speeches op het programma staat. Het ‘Bloed en Bodem festival’ kent een paar gedenkwaardige momenten. Het is niet zo druk, maar gezellig is het wel. Gezellig zonder zwarten, zonder Joden. Je luistert naar speeches en gaat naar demonstraties. Een vlaggetje op je bomberjack.

Je gelooft niet meer in de mens als autonoom individu, maar ziet hem als onderdeel van een grotere eenheid, die van zijn volksgemeenschap en volksgeest. Dapper bied je weerstand. Tegen de anti-facisten en hun vieze vriendjes landverraders. Tegen vermeninging van bloed. Tegen het klassenstelsel. Tegen de Europese Unie, het monster van internationalisatie. 

De mens probeert op alle mogelijke manieren het leven van een zingeving te voorzien. Het creëren van een ‘ras’ vind ik een van de meest trieste. Ik ben bevooroordeeld: aan de mens als soort hecht ik zelf weinig waarde. Degeneratie en angstroepen dat het binnen een paar eeuwen wel eens afgelopen kan zijn met de homo sapiens, hebben me nooit lang bezig kunnen houden. De ideologie van een mensenraskwekerij is nog niet eens zo’n vreemde stap voor eenieder die het bestaan van God ontkent, de schepper zit dan uiteindelijk in elk mens zelf. Het zou fijn zijn als iedereen die besluit niet te geloven, ook de moed opbrengt het bestaan van ‘een groter geheel’ als onzin af te doen.

In de Volkskrant stond laatst een interview met een ex-facist, hij vertelde dat het hem allemaal was overkomen, bijna onbewust. Je hoeft niet de Bijbel te roken als je niet meer gelooft, je hoeft ook geen facist te worden als je bang voor het leven bent. Zolang je niet gevoelig bent voor de ziekte, hoef je ook geen weerstand te bieden.