Verantwoord masturberen

Jan (Bakoenin)

De maand mei zit er bijna op. Alle vogels hebben hun eieren gelegd; veulentjes en lammetjes zijn geboren, maar in de Verenigde Staten houden ze zich in mei niet bezig met de voortplanting. Integendeel. Sinds 1995 is mei de masturbatiemaand in de Verenigde Staten. Toen ik het voor het eerst las, was ik wel verbaasd, want was men in de VS niet ontzettend puriteins? Waarom is dan juist daar een masturbatiemaand ontstaan en niet in Nederland, waar bijvoorbeeld homoseksuelen in strakke leren broekjes op bootjes dansen? Iets, dat in de VS absoluut niet zou kunnen.
Het heeft te maken met het ontslag van de zwarte arts Joycelyn Elders die op Wereld Aidsdag in 1994 een toespraak hield voor een menigte. Men vroeg haar of masturberen vroegtijdige seks ontmoedigt en zij antwoordde toen dat masturberen deel uit maakt van onze menselijke seksualiteit en dat het aan iedereen moet worden onderwezen. Dat ontslag was de aanzet tot een protestactie in San Francisco in 1995, waarbij mei tot masturbatiemaand werd uitgeroepen. Ieder jaar viert men daar nu in mei de masturbatiemaand. De traditie wordt gaande gehouden door de eigenaar van een seksshop met de toepasselijke naam ‘Good Vibrations’.  Ik denk niet dat de Beach Boys destijds hetzelfde bedoelden toen ze het nummer met die naam maakten.

In Spanje hebben ze de uitspraak van Joycelyn goed begrepen. Daar worden tegenwoordig  masturbatiecursussen gegeven aan jongeren. Die cursussen worden met 14.000 euro door de regering gefinancierd. Zo kun je de jeugd natuurlijk ook van de straat houden. Wat zou onze Geert ervan vinden? In plaats van straatcommando’s op de hangjongeren af te sturen, leer je ze masturberen.

Is het geen goed idee om ook in Nederland eens zo’n cursus voor jongeren te proberen?
Ik zie het al helemaal voor me.
De cursus moet natuurlijk in de avonduren plaatsvinden, want overdag moeten de cursisten naar een ander soort school.
Om 20.00 uur is dan de ontvangst met een Yakult als welkomstdrankje. De cursisten stellen zich daarna aan elkaar en de leraar voor en geven daarbij aan waarom ze aan de cursus deelnemen.
Anna zegt dat ze zich heeft opgegeven omdat ze geen geile situaties kan visualiseren. Ze heeft wel fantasie, maar als ze die gebruikt, ziet ze alleen maar pannenkoeken. Ze is namelijk gek op pannenkoeken, maar daar wordt ze niet geil van; ze krijgt er alleen maar honger van.
Pieter wil graag wat betere technieken leren, want de meisjes moeten altijd lachen als hij het voor de cam doet.
Sanne wil graag eerst weten of de cursus antwoord kan geven op de vraag of het van God mag, want die had de seks toch voor twee personen bedoeld? Daarom had ze het tot nu toe steeds door iemand anders laten doen in plaats van zichzelf te bevredigen.
Karel wil in de cursus weten of je echt van veel masturberen doof wordt. Dat had zijn moeder verteld en hij wil niet net als zijn vader al op zijn vijftigste een gehoorapparaatje.
Na dit rondje komen de verschillende onderdelen van de cursus aan bod. Allereerst de technieken voor jongens en dan die voor de meisjes.

Begin rustig, maar zorg er wel voor dat je opgewonden bent. Als je te weinig fantasie hebt om uit jezelf opgewonden te raken, neem dan een Playboy mee naar bed en kijk naar de geile foto’s van bijvoorbeeld Yolanthe. Voer langzaam het tempo wat op. Een veelgeprezen techniek is het uitstellen van het orgasme. Je kunt dit doen door de bekkenbodemspieren even te spannen zodat je drang om klaar te komen wat weg gaat. Mocht je deze techniek niet goed in praktijk kunnen brengen, zorg dan dat je ook een Playboy bij de hand hebt met de naaktfoto’s van Patricia Paay en kijk daar snel naar.
De ademhaling is zeer belangrijk. Je hebt misschien ooit wel eens een hijger aan de telefoon gehad? Die doet het dus fout. Hij hijgt veel te veel en komt dan te snel klaar. Wel handig als hij naar het buitenland belt en de kosten in de hand moet houden, maar niet echt bevorderlijk voor een geslaagd orgasme. Je moet juist langzaam en diep ademhalen en het liefst door de neus.
Je moet als het ware je zaadlozing in de hand houden. Dit laatste moet je niet natuurlijk niet letterlijk opvatten, want dan begrijp je het verkeerd. 

Nu de meisjes.
Bij meisjes is het wel handig om eerst het mobieltje uit te zetten. Je weet namelijk nooit wie er belt of een sms stuurt en dat komt nogal eens voor. Ga daarna rustig op ontdekkingstocht en vind uit welke houding het prettigst is. Eigenlijk is er voor meisjes veel meer te variëren dan voor jongens. Ze hebben gewoon meer mogelijkheden. Ze hoeven het alleen maar in de gaten te krijgen en dan gaat het vanzelf.
Meisjes mogen best droog achter de oren zijn als ze willen masturberen, maar liever niet op het plekje dat ze willen gaan bespelen. Dat kan pijnlijk zijn. Variatie is voor meisjes heel belangrijk. Ieder meisje heeft haar eigen favoriete techniek. In de cursus wordt iedere individuele techniek bekeken en besproken in een kringgesprek met videobeelden na afloop.

Na de technieken is eerst pauze. Er wordt koffie geschonken en daarbij worden lekkere slagroomsoezen aangeboden.
Dan is het de beurt aan de eventuele hulpmiddelen.
Zowel jongens als meisjes hebben soms niet genoeg aan hun fantasie en hun handen. Voor die jongeren zijn er hulpmiddelen. Maar is ieder hulpmiddel even geschikt?
Johan was bijvoorbeeld eens op een boerderij geweest en had daar gezien dat de koeien werden gemolken met een melkmachine. Hij vraagt zich af of dat ook iets is dat een jongen kan gebruiken. Hij vergeet echter dat zo’n ding niet door hem gestopt kan worden en dat het automatisch stopt bij veertig liter.
Natuurlijk zijn er voor zowel jongens als meisjes seksspeeltjes. Maar die kosten geld. Daarom komen in de cursus wat gratis alternatieven aan bod. Meisjes moeten bij dit onderdeel het mobieltje weer aan zetten en wel in de trilstand.
Zowel jongens als meisjes kunnen heel goed de stofzuigerslang gebruiken. Let er dan wel op dat hij in de laagste stand staat.
Meisjes kunnen ook gewoon wijdbeens tegen een wasmachine met droger gaan zitten die net aan het drogen is. Hoe ouder het model, hoe beter.
Meisjes hebben trouwens veel gratis mogelijkheden om als hulpmiddel te laten dienen bij het masturberen. Een kussen tussen de benen of een knuffelbeest. Wat dat laatste betreft is de pluche olifant erg populair vanwege de slurf. Maar ook een dekbed, een bankleuning en een brugleuning, een herenfiets, een Amsterdammertje of een wipkip.
Voor jongens zijn er eigenlijk weinig gratis hulpmiddelen, maar die kunnen wel weer overal lekker tegenaan swaffelen.

Ik weet zeker dat jongeren niet meer zeuren over hun basisbeurs als ze dit soort cursussen gratis krijgen aangeboden. Ik weet ook al iemand die ze wel wil geven.