Tienerseks

Wietse (DJugular)

Een condoomfabrikant heeft een gat in de markt gevonden. Condooms voor tieners!  Uit onderzoek was gebleken dat ‘volwassen’ condooms vaak nog iets te hoog gegrepen waren voor hitsige pubers, met alle risico’s en gevolgen van dien. Goed bedacht, want je moet er als tiener toch niet aan denken dat alles wat je geleerd hebt over veilige seks voor niets is geweest, omdat je condoom bij de eerste de beste keer (bij wijze van spreken, bij seks is de eerste keer meestal niet het beste) van je nog onvolgroeide pielemans afglijd.

Wat mij betreft een hele goede zaak. Nog altijd zijn er te veel tieners die ongewenst zwanger zijn of al een SOA hebben. Aangezien we het over tieners hebben, is dat voor een groot deel aan stupiditeit en impulsiviteit te wijten maar er zullen er  vast een aantal tussen zitten die hun best gedaan hebben maar een formaat gerelateerd condoomongelukje hebben gehad. Nu is er dus een simpele oplossing die dit probleem ondervangt. Je zou denken dat iedereen er blij mee zou zijn.

Hoe anders was de realiteit. Reacties over pedofilie waren niet van de lucht en over het algemeen was men ronduit afkeurend over de jonge leeftijd waarop er begonnen werd met seks. Mensen, we hebben het hier over tieners. Pubers in de leeftijdsklasse van pak-hem-beet twaalf tot en met zestien. Pedofilie heeft hier dus niets mee te maken, dat speelt zich nog een treetje lager af bij kinderen die nog niet de ontwikkeling doormaken naar een volwassen lichaam.

Het meest verbaasd was ik over de reacties die stelden dat tieners geen seks horden te hebben en condooms voor tieners dus totaal overbodig waren en zelfs een verkeerde boodschap gaven. De condooms zouden de tieners juist verleiden tot seks en gelijk ook de gelegenheid bieden.
Waarom me dit verbaasd? Omdat dit precies de argumenten zijn die de kerk al sinds jaar en dag gebruikt tegen condoomgebruik en waar iedereen hier altijd zo verontwaardigd op reageert.

Seks voor het huwelijk is uit den boze. Seks tussen getrouwde stellen wordt aangemoedigd maar dan wel voor de voortplanting dus condooms zijn nergens voor nodig. Condooms geven zelfs de verkeerde boodschap af. Ze stellen mensen in staat om seks te hebben zonder kinderen te verwekken. Ook brengen ze mensen in de verleiding om seks te hebben voor het huwelijk.
Het resultaat van dit beleid kennen we maar al te goed. Mensen hebben nu eenmaal seks, ongeacht wat een zogenaamd gezaghebbende groepering daar over denkt. Normaal zou ik zeggen dat die zich eerst maar eens met de misstanden in hun eigen gelederen moeten bezighouden, maar daar ligt dan toch een link naar kindercondooms.

Tieners zijn wat dit betreft net mensen. Nog erger zelfs want juist je tienerjaren zijn gevuld met verlangens om het menselijk lichaam te ontdekken en ervoor te zorgen dat je geslachtsdelen die naam ook eindelijk waar maken. Als tieners seks met elkaar willen hebben gebeurt dat toch wel, en ik kan je verzekeren dat veel tieners daadwerkelijk seks met elkaar willen hebben. Vooral jongens zijn op die leeftijd kruisrakketen, geladen met een hormoonkop. Dat hun ouders en de ouders van tienermeisjes in het bijzonder daar niet zo blij mee zijn, zou ze een rotzorg zijn. Tieners weten alles toch beter en ouders moeten zich daar niet mee bemoeien. Wees eerlijk, ongeacht hoe je denkt over seks tussen tieners, is de kans dat iemand als maagd de middelbare school verlaat niet zo groot meer. Met een kindercondoom is de kans dat iemand zonder kind of SOA van de middelbare school af komt wel een stuk groter. Vooral in de VS ligt dus een geweldige markt.

En seks aanmoedigen? Een condoom valt eerder in de categorie ‘je moet er wat voor over hebben’. Het voegt nu niet direct iets toe. Zelf ben ik er in ieder geval nooit geiler van geworden dan ik al was. Tienermeisjes met lingerie, rokjes die smaller zijn dan een riem en truitjes die minder stof bevatten dan een operatiekamer, zijn wat dat betreft een stuk opwindender.

Mensen hebben de neiging om maar te doen of iets niet gebeurt als iets ze niet bevalt, of er in ieder geval voor te zorgen dat ze hier zo min mogelijk mee geconfronteerd worden. Het doet me ook denken aan de stands die vroeger op houseparties aanwezig waren, waar je pillen kon laten testen. Aangezien het gebruik van pillen verboden is, werden ook deze stands verboden aangezien ze aanmoedigend zouden werken. Tegelijkertijd werden er toen miljoenen geïnvesteerd in extra spiegels op vrachtwagens, want dat scheelde ongeveer tien verkeersdoden per jaar. Dat was de investering meer dan waard want aan een mensenleven kan je geen prijskaartje hangen, aldus de overheid. Schijnbaar wenste de overheid op dat moment niet geconfronteerd te worden met het feit dat er ook mensenlevens verloren gingen door het gebruik van vervuilde pillen.

Je kan dus je kop in het zand steken en doen alsof er niets gebeurt, of je kan accepteren dat er in deze wereld dingen gebeuren waar je misschien niet achter staat en er vervolgens het beste van maken. Mijn voorkeur gaat uit naar het laatste.