Undercover in Al Qaida Nederland

Jan (Bakoenin)

Ik was op het idee gekomen door Karen Geurtsen, die in de PVV infiltreerde. Iedereen in Nederland kent haar inmiddels en dat wilde ik ook bereiken. Alleen kon ik natuurlijk niet meer in de PVV infiltreren en infiltreren in andere politieke partijen had geen zin, want die hebben niets te verbergen. Sterker nog, die lopen de deur plat bij de journalisten. Ik heb nog wel even aan de Partij voor de Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit gedacht, omdat ze de volgende verkiezingen waarschijnlijk wel mee kunnen doen, maar ik kreeg al braakneigingen bij de gedachte alleen, dat ik dan allerlei beeldmateriaal van die malloten zou moeten bekijken, dus ook die partij viel af.
Op een gegeven moment bedacht ik dat het natuurlijk niet per se een politieke partij moest zijn. En net op dat moment zag ik weer een artikel over Umar Farouk Abdulmutallab. De man die een vliegtuig wilde opblazen dat op weg was naar Detroit. En toen schoot het meteen in mijn gedachten. Undercover bij Al Qaida. Dat zou pas wat zijn. Als dat zou lukken dan zou Karen Geurtsen meer lijken op iemand die de vuile was van de buurvrouw buiten had gehangen
Ik ging meteen aan de slag. Er zou vast wel een Nederlandse afdeling van Al Qaida bestaan. Even googelen en ik had het al gevonden. Al Qaida, afdeling Nederland, Antheunisstraat 14D, Den Haag. Dat was nog eens geluk hebben. Ik hoefde niet eens ver weg.

De infiltratie verliep eigenlijk heel soepel. Na een paar weken voorbereiding om een lange baard te laten staan, ging ik naar het aangegeven adres en schreef me in als lid van Al Qaida. Niemand daar maakte bezwaar of twijfelde aan mijn goede bedoelingen, want de naam Bakoenin was bekend bij Al Qaida. Ze wisten dat ik afstamde van de oude Bakoenin, die in de 19e eeuw de grondlegger was geweest van het anarchisme. Bakoenins anarchisme had weliswaar niets met de islam te maken, maar ten eerste was mijn overgrootvader een stevige antisemiet en ten tweede voert Al Qaida  ook strijd tegen de gevestigde orde en heeft anarchistische trekjes. Ik was dus al snel een volledig geaccepteerd lid van de Nederlandse Al Qaida.

Nadat ik samen met de Mohammeds K. L. en M. een reisje naar Jemen had gemaakt, waar we een cursusje kregen in het maken van bommen en het verbergen daarvan in onze anussen, kwam de grote dag. Ik had er al erg naar uitgekeken. De vergadering van de Nederlandse afdeling van Al Qaida via internet met de grote leider: Osama Bin Laden. Alles via de webcam. Ik had een mini spy recorder van 29x15x12 millimeter in mijn reet gepropt, zodat alles opgenomen zou worden en hier volgt mijn verslag.

Na de formele opening en het welkomstwoord door Osama, de vaststelling van de agenda, de korte mededelingen en de bespreking van de vorige notulen, kwamen de ingekomen stukken ter tafel.
Al meteen bij de bespreking van het eerste ingekomen stuk van Mohammed Q. was het raak. Hij had een plan ontwikkeld om in één klap alle leden van de PVV uit te schakelen tijdens hun algemene ledenvergadering. Juist de infiltratie door Karen Geurtsen in de PVV had hem op dat idee gebracht. Zo’n infiltratie moest nog een keer gebeuren door een moslima. Uiteraard zou die dan vermomd moeten zijn, maar daarvoor hoefde ze alleen maar haar hoofddoekje af te laten. Er waren voldoende blanke moslima in de Nederlandse afdeling aanwezig. Vrouwen, die voldoende de Nederlandse taal beheersten, omdat ze in Nederland waren geboren. Mohammed Q. had al een kandidate en een plan. Ik wist niet wat ik hoorde. Ze moest snel infiltreren en dan het vertrouwen winnen van Geert. Tijdens de algemene vergadering zou ze dan een zware bom tot ontploffing brengen. Mohammed Q. was net bezig met een uitleg over de bom en de plaats waar deze moest zijn verborgen, toen hij ruw werd onderbroken door de grote leider. Of hij van de pot gepleurd was, of woorden van gelijke strekking, want mijn Arabisch is niet zo denderend. Je kon echter op het grote scherm wel zien dat Osama behoorlijk pissig was.
Mohammed Q. hield meteen zijn mond en de leider sprak hem op vermanende toon toe.

“Broeder. Waarom wil je jezelf in je voet schieten?” Streng keek de grote leider de steeds kleiner wordende Mohammed Q. aan. Deze begon een beetje te hakkelen.
“In….in….mijn…voet… voet….schieten? Hoe bedoelt u grote leider?”
“Zeg eens, broeder. Stel dat je een vrouw heel erg leuk vindt en je hebt een concurrent. Die vrouw moet een keuze maken tussen jullie twee, want ze vindt jullie allebei even knap. Wat doe je dan? Vermoord je hem, zodat ze kwaad wordt en je laat zitten?” Osama hield even een pauze om zijn woorden goed te laten doordringen.
“Is het niet beter om te kijken welke goede en slechte kanten je concurrent heeft, om dan ongemerkt je concurrent te steunen in zijn slechte kanten, zodat hij die steeds meer gaat benadrukken? Op den duur zal de vrouw dan alleen nog maar die slechte kanten zien en voor jou gaan kiezen. Snap je het, broeder?”
Het was duidelijk te zien aan Mohammed Q. dat hij het nog niet helemaal doorhad, want zijn gezicht was één groot vraagteken, daarom ging Osama maar uitleggen wat hij bedoelde.
“Broeder, neem van mij aan dat wij veel meer hebben aan een levende Wilders, dan aan een dode. Juist door zijn woorden en daden krijgen wij steeds meer broeders en zusters in Nederland die ons willen steunen. Als hij en zijn partij er niet meer zijn, stort onze hele afdeling in. Ik wil dan ook helemaal niet dat jullie dat plan uitvoeren. Ben je helemaal idioot geworden!” Bars keek hij naar Mohammed Q.
“Maar baas,” probeerde die nog eens met een benepen stemmetje.
“U stond toch ook achter de moord op Theo van Gogh door broeder Mohammed B.?”
“Dat was een klein visje, broeder. Het had net zo goed een Jood kunnen zijn die hem vermoordde, als je bedenkt hoe hij ook die heeft beledigd. Hij had verder geen invloed of macht.” Osama schudde zijn hoofd over zoveel onbegrip.
“Broeder. Knoop het volgende goed in je oren. Wij steunen juist de mensen, die onze broeders en zusters over de hele wereld verachten, maar daarnaast ook veel invloed hebben en erg vaak in het nieuws komen met haatzaaiende uitspraken of daden. Denk je dat wij het leuk vinden dat Obama nu aan de macht is in de States? Wij hadden liever Bush en we zijn nu met steun voor de volgende verkiezingscampagne van Sarah Palin bezig. We steunen niet alleen de PVV zonder dat ze het weten, maar ook Filip de Winter en het Vlaams Belang, Jean Marie Le Pen en het Front National en Berlusconi. En van wie denk je dat wij steun krijgen? Ook de vijand heeft belang bij polarisatie. Irak en Afghanistan moeten boevenstaten blijven. Waarom dacht je dat die oorlogen zo lang duren in die landen? Waar denk je dat wij al die strijders steeds weer van kunnen betalen? Open je ogen, broeder. Geert Wilders heeft wat ons betreft geen beveiliging nodig. Sterker nog, als we wisten dat er anderen zouden zijn, die hem bedreigen, dan beveiligen we hem zelf. Hij zorgt bijna in zijn eentje voor de enorme aantallen broeders en zusters die zich in Nederland bij ons aansluiten. Op deze manier kunnen we de komende decennia voldoende mensen werven voor onze grote slag. Die komt pas als de tijd rijp is, broeder. Jij wilt dat echter in één klap wegvagen. Oetlul dat je bent.”

Na deze vergadering had ik wel door, dat het eigenlijk weinig zin meer had om undercover te blijven bij Al Qaida. Er was hier in Nederland geen gevaar te duchten. Gelukkig kon ik die lange baard ook weer afscheren, want hij jeukte af en toe behoorlijk. Hij klitte en er zaten beslist vlooien in.