Catwoman vs. Mohammed de profeet! Het Wildersjournaal (4)

Maurits (perikles)
De tweede man naast een sterke mannelijke leider is vaak vrouw. Ze is volkomen loyaal, gaat voor hem door het vuur, twijfelt geen seconde aan hem en doet zonder na te denken alles dat hij haar vraagt. Liefst gaat ze nog een stapje verder, ze is zijn Zoef de Haas, zo gretig dat ze in toom gehouden moet worden. Juan Peron had zijn Evita, Mao zijn eigen vrouw Jiang Qing, Hitler had Eva Braun en Jezus Maria Magdalena. De hondstrouwe vazal van Geert Wilders heet Fleur Agema. Bij de zendtijd voor politieke partijen zag ik een filmpje van Geert en Fleur samen in een roeibootje. Het zag er uit als een romantische idylle. “Roei mee met de PVV” juichte Fleur terwijl Geert toegeeflijk glimlachte. Misschien brengt het filmpje nog bootvluchtelingen op ideeën.

Bij Fleur kan ik me van alles voorstellen. Mijn fantasie slaat regelmatig op hol bij haar vorige kapsel. Als ik aan dat glanzend zwarte haar denk met de kaarsrechte pony tot bijna in haar ogen dan heb ik genoeg om het plaatje zelf af te maken. Dan zie ik Fleur van top tot teen in een glimmend zwart leren pakje, strak gespannen om haar lichaam. Haar opgestuwde borsten barsten bijna uit haar decolleté, haar tot het uiterste ingesnoerde taille beneemt haar praktisch de adem. Een uit de kluiten gewassen zweep in haar handen maakt het plaatje compleet: Catwoman! Het beeld gaat opvallend moeiteloos over in een enigszins vergelijkbaar tafereel. Een ander uniform, de knopen van haar rechte grijze jasje glanzend gepoetst, scherpe vouw in de stugge broek, stevige laarzen aan haar voeten. Het haar platinablond gebleekt deze keer en strak gewikkeld in een stijve knot. Nu is ze bewaker bij het uitzetcentrum voor moslims.

Nee, dat is flauw. Wilders zegt dat hij helemaal geen moslims wil uitzetten en ik geloof hem. Maar Wilders zegt ook dat hij blij is met iedere moslim die zich niet meer welkom voelt in Nederland en wil vertrekken. Wie je kan wegpesten hoef je niet uit te zetten. Fleur als meedogenloze bewaker in het uitzetcentrum, het was mijn verhitte fantasie die me parten speelde en daarmee deed ik haar tekort. Geert maakt haar als de tijd gekomen is natuurlijk directeur van de rijksdienst voor de onderdrukking van de Islam. Al zal de officiële naam Rijksdienst voor de bevordering van de Joods-Christelijke cultuur zijn. Die naam past bij Fleur. Toen ze nog gewoon kamerlid was had ze het graag over “Onze dominante joods-christelijke cultuur”, ze kon een zekere wellust bij het uitspreken van die woorden nooit onderdrukken. Bij het woord 'dominant' leken haar ogen zelfs even vonken te schieten. Maar het is nog niet zover. Fleur houdt zich in de Tweede Kamer voor de PVV nu bezig met de portefeuille VWS (Volksgezondheid, Welzijn, Sport), subsidies, jeugd en gezin. Naast af en toe een uitstapje op het water met haar leider. Voorlopig kan ze geen kwaad maar ze wacht geduldig haar kans af om ten strijde te trekken. Catwoman vs. Mohammed de profeet.