Take me out

Redactie
Column door Mykos

Oké jongens en meisjes, even iets duidelijk maken. Internetdaten is echt 2001. Nee je kan jezelf beter opgeven voor een tv-datingshow waar je gewoon even op een knop drukt als iemand je niet aan staat. Schaam je niet als je een dikke gothic bent met een ijzeren stang door je gezicht. Doe gewoon lekker mee.

Arrogante, vaak domme flubberkutten die hard beginnen te giechelen als de kandidaat verteld dat hij uit Waspik komt, om vervolgens hard te gaan staan klappen op de maat van een Wolter Kroes nummer dat het programma siert tussen de kandidaten door. Welkom bij ‘Take Me Out’

Dertig vrouwen achter een knop. Eén man wordt geïntroduceerd, en wie het niks vindt mag op de ‘wegdruk’knop drukken. Wie wel een date ziet zitten drukt niet op de knop. De man bepaalt uiteindelijk met wie hij naar huis gaat van de vrouwen die hem niet weggedrukt hebben. Zowel de mannen als vrouwen hebben zichzelf opgegeven voor het programma. Wat zoeken deze vrouwen dan vraag je je af? Nou, ‘een echte kerel’ en ‘hij moet humor hebben’ en ‘hij moet er goed uit zien’.
Wat ze eigenlijk bedoelen is dat ze allemaal een gespierde en goodlooking man zoeken die de hele dag met een ontbloot bovenlijf rondloopt en zo nu en dan even zijn halflange haar onder een tropische waterval in de wildernis naar achteren gooit. (De blonde post-breezer/prosecco sletten willen stiekem natuurlijk gewoon een grote neger.)

Daar komt de eerste kandidaat. In een 1-persoons lift komt hij naar beneden. Een ‘gezellige’ Brabander met een accent. Niet een lelijk persoon, maar toch drukken er heel wat weg op uiterlijk. ‘’Ik ben eigenlijk wel benieuwd of je humor hebt.’’ vraagt xxx_blondie88. "Jaaaaaa zeker!’’ antwoordt de Brabander. Vervolgens zien we een filmpje over de kandidaat. Meneer is een soort persoonlijk slaafje van jawel, Johan Vlemmix… die koningshuisgeile carnavalimbeciel. Bekend van de superhits "Alle Duitsers op het strand’’ en "Een bussie vol met Polen!!’’. Hij helpt Johan bij zijn optredens door het land. Compleet met een te grote oranje carnavalsbril staat hij backstage mee te klappen tijdens een optreden van Vlemmix.

Tja, dit voldoet natuurlijk niet aan het beeld van de man die de vrouwen zoeken, en meneer moet alleen naar huis. Zelfs Brechtje (verslaafd aan shoppen) moet hem niet.

Dit programma heeft me goed inzicht gegeven in hoe loverboys te werk gaan. Alle kandidaten in deze show (op de gothics en gristenen na) zijn potentiële loverboy slachtoffertjes. Bij de Noord-Afrikaanse smoothboys met gemillimeterd haar inclusief ingeschoren patroontjes blijven de handen van de ‘wegdruk’ knop. Zo gaat het in het echt ook. Natuurlijk zijn deze smoothboys ervan op de hoogte dat alle meisjes tegenwoordig ‘player aan’ naar 3636 smsen om het enige echte Player alarm op hun mobiele telefoon te ontvangen. Om dit alarm te omzeilen vertellen de smoothboys gewoon dat ze van poëzie houden (lees: ik lees de songteksten mee als ik naar Soulja boy en Lil’wayne luister). Maar laat ik ook eerlijk zijn; ik zie ook geen Guus Meeuwis-achtig figuur die van ‘lekker zuipûh’ houdt en graag in het weekend naar de Sjon en Sjeffrie Discosjowww gaat als loverboy. "Ja schatje als je met een paar vrienden van me naar bed gaat maak ik je rijk, koop ik mooie kleren en spullen voor je en je mag mee carnavallen in Knotwilgendam. Nee…

Ach ja, het houdt in ieder geval wat simpel volk van de straat. Maar misschien hè, misschien is dit programma wel niet voor mij bedoeld maar alleen voor vrouwen. Ik wacht wel op de versie met dertig mannen en één vrouw waar alles met kleine tieten wordt weggedrukt.