Een blije veteraan

Ronald (RonaldG)

Ik zie mijzelf als een veteraan. Ik heb uren in het spelen van tactische shooters op de pc gestopt en ben er goed in. De computer waar ik nu achter zit te tikken heb ik een aantal jaren geleden dan ook (voor te veel geld, trouwens) aangeschaft om spellen als Battlefield en Rainbow Six online te kunnen spelen. Helaas kom ik tegenwoordig niet meer heel erg toe aan het schieten achter mijn pc en ik moet zeggen dat ik het mis. Gelukkig komt er nu iets aan dat mijn leven voor goed gaat veranderen.

Ik weet zeker dat velen hier al wel iets gehoord hebben over de nieuwe Battlefield Heroes, gemaakt door onze Zweedse vrienden bij DICE. Het is een schattig, simpel, niet super tactisch schietspel geplaatst in een Tweede Wereldoorlog-achtige setting. Klinkt misschien niet heel erg boeiend, maar het wordt pas echt leuk als ik vertel dat het spel volledig gratis is te spelen. Zijn we nou Nederlanders of niet?

De potjes die ik voorheen altijd speelde achter mijn ronkende pc duurden vaak lang, erg lang. Daarbij ben ik niet iemand die graag verliest en al helemaal niet wanneer ik ergens goed in ben. Om te blijven presteren was het voor mij dan ook pure noodzaak dat ik mijn uurtjes van fanatiek, tactisch schieten dagelijks bleef pakken. Na een aantal jaren van veel geknal en heel veel doden merkte ik dat het me steeds meer moeite ging kosten om mijn geliefde spellen op te starten. Mijn steeds trager wordende en voor teveel geld aangeschafte pc hielp daar zeker niet aan mee en het spontaan uitvallen van diezelfde pc tijdens potjes al helemaal niet. Na verloop van tijd ontstond er zelfs een stilte tussen mij en de schietspellen waar ik zoveel van houd.

Stiekem heeft het altijd gekriebeld en miste ik de goedgetrainde soldaten waarmee ik speel enorm, maar er ging zoveel tijd zitten in het opstarten en vervolgens fatsoenlijk afmaken van online potjes. Gelukkig gebeurde toen datgene waarvan ik zeker weet dat het mijn leven als veteraan zal veranderen. Korte potjes waarbij de nodige skills nodig zijn en waarvoor je helemaal niks hoeft te betalen! Zo zie ik het graag. Ik kan mij op dit moment niks prettigers bedenken dan binnen dertig seconden een potje op te starten om vervolgens mijn in-game semi automatische geweer, op een misschien niet altijd even tactische manier, leeg te sproeien ondertussen beseffend dat ik er werkelijk niks voor betaal. Heerlijk!

Je kunt mij nu bestempelen als armoedige gamer, maar wat maakt het uit? Als ik in de toekomst gratis kan genieten van volwaardige spellen waarbij de uitgever rijk wordt door advertenties en mini-transacties, kan ik dat alleen maar toejuichen. Ik vind het niet erg om af en toe diep in de buidel te tasten voor een nieuw spel en dat zal ik ook altijd blijven doen, maar dit soort ideeën maken mij alleen maar blij. Gratis, wat een heerlijk woord is dat toch ook!