Discussie: De Wii: Meest verkocht, minst gebruikt?

Kevin (KoosyNL)


Toen de Wii vier jaar geleden werd aangekondigd door Nintendo ging er een vlaag van vernieuwing door de game-industrie. Toch waren er ook genoeg critici die het apparaat een hype vonden die wel snel over zou waaien. De console van Nintendo is nu ongeveer twee jaar op de markt en is verreweg de meest verkochte console van deze generatie. Maar wordt er eigenlijk wel gegamed op het apparaat? Of wordt hij nu eigenlijk niet meer gebruikt? Twee jaar na de release is het een mooi moment om te kijken: Is de Wii nu eigenlijk een Hype of niet?

Stelling: De Wii: Meest verkocht, minst gebruikt.

De laatste tijd gaan er steeds meer verhalen over mensen die de Wii hebben gekocht maar dat deze na een paar weken stof staat te verzamelen in de woonkamer. Het recentste bericht komt van een website dat een onderzoek heeft gedaan naar de Wii fit. Wat blijkt: 64% van de Japanners die Wii Fit hebben gekocht hebben het niet meer gebruikt sinds ze hem hebben gekocht. Dat is toch zonde van een apparaat dat is bedoeld om elke dag gebruikt te worden en weer fit te worden. Daarnaast kun je jezelf afvragen of hetzelfde geldt voor andere Wii games. De casual gamers, waar de Wii voornamelijk populair bij, is gamen namelijk een stuk minder.

Aan de ene kant komen er berichten binnen dat de Wii vaker stof staat de happen dan dat hij werkelijk gebruikt wordt. Aan de andere kant vliegen ze nog steeds als warme broodjes over de toonbank en zit het met de game-verkopen ook nog steeds goed. Hoe denken jullie over de Wii? Is het de meest verkochte, minst gebruikte console?