Het goede voornemen van 2008

Ingrid (Laniboekje)

Heerlijk, de drukte is weer voorbij. De feestdagen waren gezellig hoor, begrijp me niet verkeerd maar het is ook wel weer lekker om terug naar de normale gang van zaken te gaan. Het is alweer 2008, een nieuw jaar vol goede voornemens. Want dat is natuurlijk traditie. Goede voornemens� Mensen stoppen met roken, gaan minder drinken, meer afvallen, meer bewegen en ga zo maar door. Vaak kunnen mensen deze voornemens niet langer dan een aantal dagen volhouden, maar voor diegenen die het wel voor elkaar krijgen; applaus!

Wat is mijn goede voornemen? Geen idee. Ik rook niet, ik drink niet en ik ben netjes op gewicht. Oké, ik zou wat meer mogen gaan bewegen maar daar moet ik een geschikt moment voor gaan uitkiezen. Ik stel liever doelen. Doelen waar je aan kunt werken in een jaar. De mensen die bijvoorbeeld net achttien jaar zijn geworden, kunnen als doel stellen om hun rijbewijs in 2008 te gaan behalen. Ik vind dat beter werken dan een goed voornemen als bijvoorbeeld stoppen met roken, daar zit niet echt een bepaalde periode aan vast.

Mijn doel voor 2008 is onder andere om mijn backlog aan games weg te gaan werken. Ik ben een fan van RPG�s en die zijn nog al tijdrovend. Een dergelijk soort spel vergt al gauw twintig uur van je vrije tijd als het niet meer is. Ik heb het afgelopen jaar te veel games gekocht en nooit echt de moeite genomen om er voor te gaan zitten en uit te gaan spelen. Ik heb zelfs games van mensen gekregen waar ik nauwelijks nog de tijd voor heb genomen om echt te gaan spelen. Dat gaat dus veranderen, die backlog gaat dit jaar nog weg. Ik ben nu bezig met mijn Nintendo DS-backlog weg te werken. Nog eventjes volhouden en Children of Mana is uitgespeeld en ik kan verder met de GBA-games en de PS2-games die ik nog heb liggen. De grootste opgave die mij dit jaar wat betreft games tevens te wachten staat is om mezelf te beheersen geen games te kopen als ik er nog teveel in de kast heb liggen. Het is zo eeuwig zonde van je geld als je maar blijft kopen maar niet echt de moeite neemt om het spel daadwerkelijk te spelen. Oké, als het spel niet leuk is dan heb je een geldige reden. Maar geldige redenen ontbreken altijd bij mij, het is mijn doorzettingsvermogen dat me iets te vaak in de steek laat.

Eigenlijk hebben gamers die altijd een spel bij een release moeten hebben het maar slecht. Bijna iedere maand komt er namelijk wel een game uit die zij dan moeten hebben waardoor de gamescollectie gestaag blijft groeien. Een collectie met games die half of niet eens gespeeld zijn is het gevolg. Dat is toch jammer? Denk eens aan al die dingen die je mist aan game-klassiekers als je die een halfuurtje speelt en daarna niet meer aanraakt omdat je weer een andere titel ziet die de aandacht trekt. Als je een film gaat kijken, kijk je toch ook niet eerst een halfuur om vervolgens de film weer uit te zetten? Misschien duikt hier toch weer het punt op dat men met tijdsgebrek zit? Een film duurt zo een twee uur, een game vaak al het tienvoudige hiervan. En wie weet ligt het ook wel aan de persoon die de game speelt. Sommige mensen zijn van die perfectionisten (zoals ik) en die willen alles uitspelen, andere mensen kunnen er mee leven als sommige games gewoon voor altijd in de kast verdwijnen. Wie zal het zeggen? Ik denk dat dit gewoon het lot is voor veel games die de gamer niet volledig in de greep kunnen houden. Ze worden al snel vervangen door iets anders en mogen stof gaan verzamelen.

Maar genoeg gebabbeld. Als ik aan mijn doel wil werken voor dit jaar kan ik nu beter mijn DS weer aanzetten en lekker gaan gamen. Ik ga mijn doorzettingsvermogen testen! Maar voordat ik de laatste punt in deze column zet wil ik nog even van jullie weten wat jullie goede voornemens zijn? Waar gaat de gemiddelde FOK!games-bezoeker aan werken dit jaar? Ik wens jullie in ieder geval heel veel succes.

Ciao! Oh, en natuurlijk nog een goed, gelukkig en gezond 2008!