Het grote probleem van Jochem

Arjen (Mr_Belvedere)

Na flink gespaard te hebben door het plukken van kersen tijdens de grote zomervakantie is de droom van Jochem werkelijkheid geworden. Hij heeft een heuse next-gen console bij elkaar gespaard. Zo trots als een pauw gaat Jochempje met zijn zakje vol euromunten met mama naar de stad. Daar gaat hij in een grote winkel de console kopen.

Jochem heeft tot op de eurocent genoeg. Hij telt het exacte bedrag netjes af, tot grote ergernis van de verkoper. Die mag nu een kilo muntgeld in zijn kassala proberen te proppen. Jochem krijgt er niets van mee, want hij heeft waar hij voor kwam, zijn next-gen console.

Maar opeens bekruipt Jochem een onbehaaglijk gevoel. Hij heeft nu wel een console, maar daar kun je eigenlijk verder niks mee. Ja, als je mazzel hebt krijg je er een spelletje bij, maar die zijn meestal kut. In de klas van Jochem praten ze allemaal over de nieuwste games en zal hij dus een sneu figuur zijn als hij zou vertellen over zijn avonturen in bagger-arcade-land of zijn vette moves bij de gratis-bij-de-console-dus-kut-game. Jochem heeft dus een probleem.

Nu kan Jochem natuurlijk de console mee naar huis nemen en aansluiten op de televisie van zijn ouders, maar als er een vriendje, of nog erger, een vriendinnetje, wil meespelen moet hij natuurlijk wel wat te showen hebben! Jochem heeft een heel groot probleem.

Maar gelukkig heeft Jochem liefdevolle ouders en grootouders. Deze hebben al een beetje meegesponsord door zijn spaarpot af en toe flink aan te vullen en verrassen hem nu met zijn eerste spel. Hij krijgt een mooi spel er bij zodat hij niet gelijk een loser is. Hij vind het geweldig lief van zijn ouders, want hij weet hoe moeilijk ze het soms hebben om alles voor elkaar te krijgen. Jochem is niet gek!

Al snel komen de eerste klas- en buurtgenootjes bij hem spelen op de fonkelnieuwe console. Met trots laat hij het spel zien... Dan beginnen ze hem uit te lachen. Heeft hij geen reviews gelezen? Weet hij wel hoe ongelofelijk bagger dat spel speelt? Weet je wel dat het spel helemaal uit de tijd is? Man man man, wat heeft die Jochem zich weer laten aannaaien! Jochem heeft opnieuw een probleem.

Huilend vraagt hij zijn ouders om een nieuw spelletje, maar die trappen daar niet in. Hij heeft immers een spelletje gehad en dat heeft hij nog geen vijf minuten aangeraakt. Sterker nog; in korte tijd is de lieve Jochem voor hen veranderd in een ondankbaar monster. Realiseert hij wel hoe hard zijn ouders voor die zestig euro moeten werken? Boos sturen zijn ouders hem terug naar zijn kamer. Arme Jochem.

Als Jochem een weekje later ook nog eens bij een klasgenoot op bezoek gaat die de console heeft aangesloten op een Full-HD LCD kleurentelevisie met Dolby 5.1 surround sound, snapt Jochem het helemaal niet meer! Hij kon toch ook zo leuk spelen op die nieuwe console van hem? En dat spel is toch eigenlijk best leuk? Toch vertelt de klasgenoot dat dit DE enige manier is om goed te genieten van je console. En daar hoor je natuurlijk dit en dat spel bij te hebben. Jochem heeft echt een levensgroot probleem.

Hij heeft geen geld meer en een nieuw spel kopen is duur. Daarnaast hebben zijn ouders nog een oude beeldbuis televisie en hebben ze nog nooit van breedbeeld of HD gehoord. Hoe kan hij zijn ouders nu overtuigen dat hij dat allemaal nodig heeft om goed te genieten van zijn console? Hoe krijg je zo snel mogelijk dat allemaal bij elkaar. Want Jochem moet snel zijn, anders is het spelletje allang weer uit de mode en zitten we ondertussen op een nog veel grotere televisie en nog beter geluid. Dan moet er ook nog een controller bij komen, want anders kun je niet gamen met zijn tweeën. Arme arme Jochem, hij heeft zo veel problemen.

Hoe kunnen we Jochem met zijn allen helpen?