Inpakken en wegwezen

koei
Na ruim 20 jaar onder moeders vleugels te hebben doorgebracht is de tijd gekomen om de eigen vleugels uit te slaan en de grote sprong te wagen: ik ga verhuizen naar een eigen woning!

Een eigen huis betekent natuurlijk meer ruimte om allerlei games en aanverwante artikelen in op te slaan. Een verhuizing is echter tegelijkertijd het perfecte moment om eens even kritisch naar je spullen te kijken en een lading ouwe troep die je toch nooit meer gebruikt te verkopen of te dumpen. Sommige mensen hebben last van een verzameldrang en kunnen moeilijk dingen weggooien. Ook ik heb dat een beetje, maar de tijd is toch gekomen om een aantal van mijn games hun eigen weg te laten gaan...

Hoewel mijn interesse in games relatief laat gekomen is, heb ik in die paar jaar toch een flinke gamescollectie op kunnen bouwen waarvan een heel groot deel stof staat te verzamelen in de kast, of gewoon nog steeds wacht om gespeeld te worden. Heel blij was ik bij de aanschaf van mijn Nintendo 64. Uiteraard vervolgens al snel alle toppers erbij gehaald, wat neerkomt op een stuk of vijftien games. Veel ervan zijn een keertje uitgetest om vervolgens na het testen in de kast te verdwijnen om 'later een keer te spelen'. Nu, zo'n vier jaar later, is die tijd nog steeds niet gekomen en dus is het tijd om wat spul te gaan lozen. Niet enkel de Nintendo 64 moet er aan geloven, maar ook de Xbox- en GameCube-collectie wordt nog eens kritisch tegen het licht gehouden. Beide apparaten zijn toch redelijk 'op' en ik heb er zelfs over gedacht om ze beide een fijn leven elders te geven, maar daar was ik toch nog niet aan toe. Zij kregen dus beide toch een groene sticker.

Het afscheid nemen van een bepaalde game gaat echter niet zo makkelijk. Ja, als je hem hebt uitgespeeld dan is het niet zo vervelend om 'm te verkopen, maar bij games die je nog niet uit hebt gespeeld is dat een heel ander verhaal. Wie weet krijg ik over een week wel opeens heel veel zin om Fable weer op te pakken of misschien wil ik Zelda: the Windwaker vlak voor de komst van de nieuwe Zelda nog even een keer spelen om alvast in de sfeer te komen. Als die games echter weg zijn dan kan dat helaas niet meer. Het moeilijkst zijn echter de games die voor eeuwig speelbaar zijn zoals de bekende Mario Party-reeks en vechtspellen zoals Mortal Kombat. Wie weet komen er wel mensen langs die opeens juist dat spel willen spelen en dan heb je het niet meer liggen. Verschillende games zijn hierdoor gespaard gebleven en mogen mee naar mijn nieuwe optrekje. Uiteindelijk is mijn gamescollectie amper uitgedund. In totaal zijn er slechts een stuk of vijftien games die weg mogen en gaan er tig keer zoveel games wel mee. Maar waar maak ik me eigenlijk ook druk over, ik krijg alleen maar meer ruimte om games te kunnen bewaren, dus ik houd die oude games ook gewoon!

Waarschijnlijk liggen ze uiteindelijk alsnog stof te verzamelen in mijn nieuwe huis, maar dan kan ik ze in ieder geval spelen als ik daar zin in heb. Het is natuurlijk wel de vraag of dat moment ooit zal gaan komen, want ze liggen niet voor niks al tijden weggestopt. Ze liggen dan echter wel bij mij weggestopt waar er tenminste nog af en toe eens aan ze gedacht wordt. Liefdevol wordt dan het laagje stof van ze afgeveegd wordt om ze vervolgens zoals altijd op hun plek te laten staan.