Zon, zee en een handheld

koei

Iedereen die de afgelopen tijd buiten is geweest, of ook maar naar buiten heeft gekeken, weet het. Overal komen de korte rokjes en zomershirtjes weer tevoorschijn, terwijl de winterjassen de kast in verdwijnen. Samen met je winterjas kun je ook je console in de kast zetten en je handheld onder het stof vandaan halen. Jaja, de zomer is begonnen!

Een van de duidelijkste kenmerken van de zomer is, naast de zuinigheid met stof en de zwembadjes die overal tevoorschijn komen, toch wel de zon en de bijbehorende warmte. Deze warmte zorgt er weer voor dat iedereen naar buiten wil en zijn console of pc binnen helemaal alleen laat. Producenten van games kennen het fenomeen zomer natuurlijk ook, dus brengen zij standaard een stuk minder games uit van eind juni tot begin september. Waar we in november nog werden bedolven onder de games, moeten we nu zoeken naar een spel dat de moeite waard is. Gelukkig is dit voor de meesten geen gemis omdat zij gewoon naar buiten gaan en het meeslepen van een console plus tv of een pc met monitor is toch niet zo gemakkelijk, en als je bijvoorbeeld naar het strand gaat ook helemaal niet handig.

Gelukkig is hier jaren geleden een oplossing voor bedacht, de zogenaamde handheld. Voor dit apparaat heb je helemaal geen tv of monitor nodig en hij is ook nog eens een stuk kleiner dan een console. Een handheld is dus het perfecte apparaat om de zomer mee door te komen! Helaas krijg je als je de releaselijsten bekijkt het idee dat de producenten hier heel anders over denken. De Nintendo DS moet het tot september doen met wel vijf hele spellen, dat zijn er gemiddeld net twee per maand. De GameBoy Advance doet het gelukkig nog ietsje beter met wel zes aangekondigde spellen. En zelfs deze releases staan nog niet eens vast, dus het kunnen er nog minder worden.

Je zou toch denken dat zo'n groot bedrijf als Nintendo toch wel rekening zou houden met de zomer, maar niet dus. Maar er is altijd nog wel een bedrijf dat het nog slechter doet. Nintendo had zijn games ook allemaal net na de zomer uit kunnen brengen, zoals Sony doet met de spellen voor de PSP. De PlayStation Portable, de ideale handheld voor op vakantie en in de tuin, verschijnt pas in september, als iedereen alweer thuis en in de schoolbanken of het werkhokje zit. En dan te bedenken dat Sony volgens velen het marketingtechnisch het beste doet van alle producenten! Ik denk niet dat ze een nog slechtere timing voor de launch van de PSP hadden kunnen bedenken. Sony slaat hierbij jammer genoeg de plank goed mis; een nieuw skigebied open je toch ook niet in de zomer?